在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

我是—個在職媽媽住大窩囗區,我個女今年六歲,知唔知邊到可以搵到小朋友放學後的托管服務,我—諗起就頭痛,我個小朋友沒有人揍住,又請唔起工人!點算!

公爵府

畀面勳章

附近有無YMCA或者明愛之類?不過都要排隊。。你最好早D去了解下。。三點半到六點半託管。。。就算你遲佐去接都無所謂。。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

小朋友6歲, 已上小學? 如果係, 亦可以搵下屋企附近有冇補習社, 有些服務會包括ee去學校接小朋友放學, 跟住回補習班做功課。
Childhood is journey, not a race.

洋房

回覆:是是但但 的帖子

多謝兩位的意見,已經揾到補習社加托管服務,一千元—個月真幸運!

大宅

回覆:托管服務

都唔錯喎

男爵府

恭喜晒呀 做mama真係太多野要兼顧

大宅

引用:多謝兩位的意見,已經揾到補習社加托管服務

原帖由 SYSYGLKP 於 15-07-22 發表
多謝兩位的意見,已經揾到補習社加托管服務,一千元—個月真幸運!
搵到邊度?

url] [/url]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:多謝兩位的意見,已經揾到補習社加托管服務

原帖由 SYSYGLKP 於 15-07-22 發表
恭喜晒,託管的確可以幫倒在職家長唔小忙。
祝你小朋友有個愉快開始,但別忘每天回家後家長都要多關心同溝通,多鼓勵孩子,保持良好親子關係

大宅

回覆:SYSYGLKP 的帖子

一千蚊真係好平,馬鞍山最少都1800,如果學校放早,逐粒鐘計💰一日加多幾十蚊。

首頁

尾頁

跳至