婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

剝咗隻牙好耐無整返,而家想整,聽講牙⻣唔夠長種唔到,如果係咁點算?係咪做牙橋?

大宅

回覆:peonybibi 的帖子

我之前都隔咗成廿年先去種牙,牙肉已經萎縮曬,但牙醫幫我用牛骨粉(好似係)黎鞏固牙肉,之後先種牙

大宅

引用:我之前都隔咗成廿年先去種牙,牙肉已經萎縮

原帖由 YBABUY 於 15-07-22 發表
我之前都隔咗成廿年先去種牙,牙肉已經萎縮曬,但牙醫幫我用牛骨粉(好似係)黎鞏固牙肉,之後先種牙

...
多謝曬你嘅回覆啊!我都隔咗十年啦。咁你整咗幾錢?

大宅

回覆:種牙一問

我因為都整幾隻,平均一隻25000左右

大宅

引用:我因為都整幾隻,平均一隻25000左右

原帖由 YBABUY 於 15-07-22 發表
我因為都整幾隻,平均一隻25000左右
多謝曬!我聽日約咗醫生,希望整到同唔太痛苦啦,好大勇氣!

禁止訪問

大宅

引用:我個牙醫種1隻牙$22000

原帖由 ice5200 於 15-07-28 發表
我個牙醫種1隻牙$22000
thank you!我睇咗醫生啦,種牙二萬,啲牙肉牙骨有萎縮,加4千。

象牙宮

peonybibi 發表於 15-7-21 15:53
剝咗隻牙好耐無整返,而家想整,聽講牙⻣唔夠長種唔到,如果係咁點算?係咪做牙橋?
...

1。 活動假牙,假牙岡線扣后一只牙2。 周定假牙,前,后磨細。一共要整3只牙套。(把好好的牙磨掉)值得么?

我的后大牙。。剝咗無牙N年。 未植牙。
現前一只牙套又陣陣疼。。很煩人。可能也要剝。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至