懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我上個月26號黎m,每個cycle 30-32日左右。
早兩日開始發現護墊keep住有少少啡啡地既血,狀態係好似黎m最後果日最後幾滴血乾左咁樣。
訓低時左下腹有陰陰拉扯痛,拉十幾廿秒會停一停,企係度有時會un住un住陰陰痛。

因為我同男友每次都係安全得黎又唔係好安全(唔想太露骨haha),所以我唔肯定會唔會中。但我較為擔心係因為怕係發炎,我想知道有無人試過類似情況?當時有無睇醫生,醫生點講?

其實我再拉扯痛落去,我明日都唔想等,今晚就去睇醫生架啦,但我想有少少心理準備,起碼知道大概係咩事先。。。

珍珠宮

唔排除懷孕可能,我個時都喺咁,以為安全期都安全,結果中佐

別墅

引用:唔排除懷孕可能,我個時都喺咁,以為安全期

原帖由 夢裡人 於 15-07-22 發表
唔排除懷孕可能,我個時都喺咁,以為安全期都安全,結果中佐
其實我地從來無理安唔安全期,只係每次都唔會係入面。。。

我又無乜其他懷孕反應,所以我擔心發炎。。。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 夢裡人 於 15-07-22 發表唔排

原帖由 siumojai 於 15-07-22 發表
其實我地從來無理安唔安全期,只係每次都唔會係入面。。。

我又無乜其他懷孕反應,所以我擔心發炎。。。。 ...
點解唔試下驗下先,驗咗無的話就應該係婦科問題,對症下藥就攪掂。

別墅

引用:Quote:原帖由+siumojai+於+15-07-22+發表其

原帖由 親親小寶 於 15-07-22 發表
點解唔試下驗下先,驗咗無的話就應該係婦科問題,對症下藥就攪掂。
我未到due day,我應該26-27號,而家會驗到嗎?

因為我住醫院附近,唔係市區,凌晨好少人,夜d可能等男朋友返黎陪我去排急症室。

伯爵府

回覆:siumojai 的帖子

最好穩個醫生檢查下,唔好拖喇

別墅

引用:最好穩個醫生檢查下,唔好拖喇 +

原帖由 hamsterma 於 15-07-22 發表
最好穩個醫生檢查下,唔好拖喇
咁一於今晚去啦

大宅

回覆:JM們,小妹想求助,想比自己有少少心理準備

其實你係唔想中,定想中呢?

別墅

引用:其實你係唔想中,定想中呢?

原帖由 lovehugo1314 於 15-07-22 發表
其實你係唔想中,定想中呢?
其實我主要怕發炎影響日後姐。。唔係特別想中定唔中,不過就算中左,即使係意外,我地都會開心^_^

大宅

引用:Quote:原帖由 親親小寶 於 15-07-22 發表點

因為我住醫院附近,唔係市區,凌晨好少人,夜d可能等男朋 ...
26-27先dueday應該未check到

別墅

回覆:JM們,小妹想求助,想比自己有少少心理準備

就算發炎
都唔需要太擔心
發炎 醫生開藥食或塞藥就無事

複式洋房

引用:Quote:原帖由 親親小寶 於 15-07-22 發表點

因為我住醫院附近,唔係市區,凌晨好少人,夜d可能等男朋 ...
你又唔係有咩事,只係擔心自己有咗BB/發炎咋,唔洗去睇急症吖化 ,急症室係比真正急需睇醫生嘅人用架,你咁做會阻住D真正有需要嘅人睇醫生架!!
你可以聽日去婦科診所check下,係未有咗BB/發炎!!

別墅

引用:Quote:原帖由+siumojai+於+15-07-22+發表我

原帖由 親親小寶 於 15-07-22 發表
26-27先dueday應該未check到
所以我係應該等due day驗埋先睇醫生?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 親親小寶 於 15-07-22 發表26

原帖由 siumojai 於 15-07-23 發表
所以我係應該等due day驗埋先睇醫生?
如果你擔心自己發炎,明天去睇下婦科醫生喇

別墅

引用:Quote:原帖由+siumojai+於+15-07-22+發表我

原帖由 PO-PO-PO 於 15-07-23 發表
你又唔係有咩事,只係擔心自己有咗BB/發炎咋,唔洗去睇急症吖化 ,急症室係比真正急需睇醫生嘅人用架,你咁 ...
其實我下腹扯住痛左一日了,除左去廁所淨係可以訓係度,還不算急嗎?我有好幾次病歷係肚痛,但不知明原因,住左幾晚醫院。距離最後一次到而家已經年幾,醫院仍未有答案,所以我肚痛就要入急症的了。
只係我怕等太耐,同埋男朋友未回來,我先選凌晨去姐。我諗以我病歷來講,我唔算係濫用政府資源掛?

大宅

引用:我上個月26號黎m,每個cycle 30-32日左右。

我上個月26號黎m,每個cycle 30-32日左右。
早兩日開始發現護墊keep住有少少啡啡地既血,狀態係好似黎m最後 ...
我覺得如果妳只是輕微痛可等多兩,三天驗了孕,如唔中而依然有這些問才去卜私家婦科。急症醫生只係普通科見妳甘輕病情而又唔肯定妳是否懷孕不敢貿然開藥比妳,個啲位置可以係腸痛etc. 如妳中會要bb 當然唔好亂食藥。如妳經期準\"最快\"應該明天,後天都可驗到。妳或者耐心等一等。

大宅

引用:Quote:原帖由 PO-PO-PO 於 15-07-23 發表你

其實我下腹扯住痛左一日了,除左去廁所淨係可以訓係度,還不算急嗎?我有好幾次病歷係肚痛,但不知明原因, ...
甘如果妳痛到忍受不來又驚就去啦。記住話妳有不安全dodo. 醫生會幫妳就番。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 PO-PO-PO 於 15-07-23 發表你

其實我下腹扯住痛左一日了,除左去廁所淨係可以訓係度,還不算急嗎?我有好幾次病歷係肚痛,但不知明原因, ...
咁我誤會了你,不好意思喔!!
你男友回來,同你去睇下咩事喇!!
可能只係好少事,唔好擔心咁多喇

別墅

引用:Quote:原帖由+siumojai+於+15-07-23+發表其

原帖由 minicc 於 15-07-23 發表
甘如果妳痛到忍受不來又驚就去啦。記住話妳有不安全dodo. 醫生會幫妳就番。

...
明白,謝謝你。可能睇落輕輕扯痛無乜野,但我真係個肚有過好多事入過好幾次醫院 而且痛足一日,唔係想濫用資源。。。

別墅

引用:Quote:原帖由+siumojai+於+15-07-23+發表其

原帖由 PO-PO-PO 於 15-07-23 發表
咁我誤會了你,不好意思喔!!
你男友回來,同你去睇下咩事喇!!
可能只係好少事,唔好擔心咁多喇
對唔住係我表達唔好。。
佢岩收工返黎,我地一陣去睇睇,唔該晒你地既意見~知道發炎不是太大件事我無咁驚。。。

首頁

尾頁

跳至