家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb買保險問題,新手,原先想買儲蓄*e療,但後來佢遊說我買基金,話好d...前者280,後者820。應該點擇?乜都5識

複式洋房

回覆:bb買保險問題

只買醫療

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

要買醫療保險就買保柏,佢專做醫療保~

保柏互通保額」計劃
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14562281

重有保險公司 AGENT ㄧ定狂 Sell 你儲蓄保/基金,因為浄醫療/人壽佣金超低,無肉食,千萬不要上當~

買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

請攪清楚,儲蓄醫療 =/=基金

儲蓄醫療的用途係俾你個B的住院保障,因為會落儲蓄部分,通常頭20-25年你會先苦後甜,後期儲蓄的部分會幫你cover到保費,惟無法預計將來保費加幅,有可能要繼續俾錢去維持個醫療

基金就係基金,根本唔會附加落醫療計劃用途,價格可升可跌,叫你咁做者根本不負責任!

大宅

回覆:sabima 的帖子

買基金有升有跌架啵,同埋買左佢就唔會比你斷,每次買賣佢都有佣拆,手續費都蝕死!
醫療就係醫療,同基金一d關係都無,買醫療就可以了!
最多可以加個儲蓄人壽(如覺有需要),細個買又真係比大左先買著數dd既~

利申:我係agent

男爵府

一定唔買基金!
保險就係保險 儲蓄就係儲蓄
唔可以混為一談

民房

我唔建議買保栢互通計劃,計劃只cover住院,冇危疾,加上冇人幫手更,bb病已經頭癢,仲要整保險。。。

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

我買左危疾加醫療

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

樓主小心,這裡好多Agent 仔找水魚,樓上有D係 Agent 意見~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:+本帖最後由+大力大力+於+15-7-23+00:44+編

原帖由 大力大力 於 15-07-23 發表

慘啦,雖然未睇曬,睇左一半,細仔5買基金啦,大仔我早年半買左,就係我仔成日病又發覺用5著,所以細仔先上黎開帖問~死啦,甘我個份cut5cut好

禁止訪問

引用:樓主小心,這裡好多Agent 仔找水魚,樓上有

大宅

引用:樓主小心,這裡好多Agent+仔找水魚,樓上有

樓主小心,這裡好多Agent 仔找水魚,樓上有D係 Agent 意見~
我一出帖收到好多pm了

大宅

引用:請攪清楚,儲蓄醫療+=/=基金儲蓄醫療的用途

原帖由 Kelvinnchan 於 15-07-23 發表
請攪清楚,儲蓄醫療 =/=基金

儲蓄醫療的用途係俾你個B的住院保障,因為會落儲蓄部分,通常頭20-25年你會先 ...
慘啦,我大仔個陣買左基金

大宅

引用:買基金有升有跌架啵,同埋買左佢就唔會比你

原帖由 Coffee.tea 於 15-07-23 發表
買基金有升有跌架啵,同埋買左佢就唔會比你斷,每次買賣佢都有佣拆,手續費都蝕死!
醫療就係醫療,同基金 ...
點樣先知手續費收幾多,好彩上黎問一問,細仔5買基金了

複式洋房

想生BB熱投

我個bb 2歲買左 醫療,危疾,意外,加埋$4580一年
唔建議買基金

複式洋房

想生BB熱投

回覆 sabima 的帖子

唔同公司唔一樣啦,係份保單到應該睇到嫁

男爵府

畀面勳章

引用:要買醫療保險就買保柏,佢專做醫療保~保柏

大力 想問下 我買左份危疾 有三個保 第一係一有事就可以即時賠返個額比我 。第二係個病反發再賠多次。第三係同第一一樣 其實以咁樣係米應該cut緊第二/第三個而去買份意外/住院好過?

複式洋房

想生BB熱投

回覆 ting8503 的帖子

你指同一份可以claim 3次危疾?

男爵府

畀面勳章

引用:回覆 ting8503 的帖子你指同一份可以claim

原帖由 Hayeung 於 15-07-23 發表
回覆 ting8503 的帖子

你指同一份可以claim 3次危疾?
唔知點講 係同一份 而第二同第三係另外再加錢\"工\"即係加大左個保費

複式洋房

想生BB熱投

係邊間嫁???
係咪即係前後中3次危疾都用得???

首頁

尾頁

跳至