家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 sayuri 於 08-7-16 09:50 發表
AUD 乜野位可以入? 我其實已經有少少(平均7左右), 不過想買多d收息

唔可以純睇收息角度來看
銀行鐘意咁樣引d散戶...
好多散戶中招就係咁
好似某幾間銀行 叫人在紐紙大跌前,
買紐紙掛鉤一樣..將個息率突然提高....
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
--------------------------------------------------
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
--------------------------------------------------
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

大宅

euro點呀? 幾時換好?

男爵府

好媽媽勳章

紐國今晚 23/7 議息

原文章由 nz 於 08-6-30 23:03 發表
我係5.89入紐紙,其實只係想收息,好過收0.01港息,想問下次紐國議息係幾月幾号?如想在5.98--6.08放貨可機會嗎?

大宅

Destiny+
咁短炒即幾短到呢?現在買D AUD 咩價位好呢?

[ 本文章最後由 soalice 於 08-7-29 17:42 編輯 ]

禁止訪問

利豐行分析

男爵府

剛剛買左nw 紙, 5.75入, 不過唔係入左好多, 試下玩下, 買左3千蚊港紙, 即係5百幾nw紙, 打算手上有錢都會小小咁買, 買到可以做定期時就做定期.

想問下. nw通常要幾多錢先可以做定期?

thanks!

伯爵府

原文章由 燁燁媽 於 08-7-31 18:08 發表
剛剛買左nw 紙, 5.75入, 不過唔係入左好多, 試下玩下, 買左3千蚊港紙, 即係5百幾nw紙, 打算手上有錢都會小小咁買, 買到可以做定期時就做定期.

想問下. nw通常要幾多錢先可以做定期?

thanks! ...

For citibank, minimum is NZD6xxx. I think most bank requires a minimum of abt HKD20000 for 定期. It's good that you 小小咁買.

男爵府

THANKS!

因為剛剛都有為自己買左基金, 又係咁樣供法.
就係咁樣諗到小小咁買, 一次過買真係又心痛(IF 趺)和驚.
小小咁買就變左長期搓, 又無咁心痛.

原文章由 c-wong 於 08-7-31 18:40 發表

For citibank, minimum is NZD6xxx. I think most bank requires a minimum of abt HKD20000 for 定期. It's good that you 小小咁買.

禁止訪問

禁止訪問

利豐行 分析

別墅

我做左澳幣定期,下星期至到期,到時都唔知走唔走得切

禁止訪問

利豐行分析

禁止訪問

大宅

原文章由 marjoriepoon 於 08-8-4 00:44 發表
我做左澳幣定期,下星期至到期,到時都唔知走唔走得切

marjorieppon 唔使咁擔心wor....個d分析好多時係即日即市用~不如諗下呢個定期完左可以再call 邊隻貨幣啦~
美國星期3凌晨美联儲公布利率決議~
澳洲星期二中午澳儲行公布8月份利率決議~
我都留意緊~
有興趣交流下意見啦~

大宅

但NZD定期息率高, 真的不且長期持有嗎? 請指點.

別墅

紐紙應該好快見0.714(對美金)
澳紙則見0.90/0.91左右有大支持
未去到0.90/0.91左右 , 不宜買澳紙
本人乃香港術數協會會員
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

別墅

澳紙而家我覺得難上一算了....
美匯指數連續企穩在起73已經幾日
有壞消息, 都跌唔穿73...
不宜睇美元太淡, 外幣隨時新一輪跌浪...
本人乃香港術數協會會員

禁止訪問

大宅

請問咁而家買紐元好無呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

咁人仔又點睇呀, 呢幾日跌咗d.

首頁

尾頁

跳至