自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 yaniyani654 於 15-07-24 發

原帖由 pillarfung 於 15-07-24 發表

男爵府

畀面勳章

鬧就無, 不過勁串, 果時大學畢業出黎見左份小型公司(得幾張枱, 一眼望晒), IN咩POST唔太記得, 都係類似ADMIN果D....

個HR一坐低就問, 你講下你憑咩要我請你呀, 大學生通街都係, 你仲要無經驗, 又要教, 教完你又走, 你話呀, 點解呀....

我心諗: 喂, 大佬, 你唔想請無經驗就唔好叫我黎IN啦...好彩我都不是省油的燈, 答佢: 如果你要請大學生又要有經驗, 你出呢個人工都幾難請人(好似得9K)...而家唔係話我憑咩要你請我, 起碼你叫得我黎IN, 即係我已經有條件MATCH你公司要求...不過我諗你唔會覺得我岩你公司, 多謝你俾機會我見識你公司文化, 多謝晒..我走先....之後就開門走....

到而家十幾年, 條氣仲CHOK住CHOK住....

kimmyhohoho    發表於 15-8-21 01:09
drm    發表於 15-8-21 00:23

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 yaniyani654 於 15-07-24 發

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

回覆 yaniyani654 的帖子

我會出聲問: 如果你講到我咁差又為乜叫我黎in?
一早唔啱就應該連in既機會都冇先係!

侯爵府

無鬧, 但就係咁話你E樣唔好果樣唔掂囉.

大宅

引用:回覆 yaniyani654 的帖子我會出聲問: 如果

原帖由 chun703 於 15-07-24 發表

我會出聲問: 如果你講到我咁差又為乜叫我黎in?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沒有

伯爵府

BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

引用:試過, 剛剛畢業, 遇著經濟差, 叫價6000, 佢

原帖由 TandE 於 15-07-24 發表
試過, 剛剛畢業, 遇著經濟差, 叫價6000, 佢鬧我話大學生都係6500, 你憑咩啊,返去讀多幾年書先啦…。
見完 ...
我琴日都有喊,佢問我有關公司報稅要交咩文件,我只係答番我舊公司交過既野話佢知,最後答唔中佢心目中既答案,就開始唉黎唉去話我,唉。。。。我識咁多我就唔去in細公司做會計去搵aduit做啦!

禁止訪問

回覆:你地見工時有冇比人鬧過

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-24 發表又

原帖由 Superman-GF 於 15-07-24 發表
就係D華資細公司先會咁低能
仲以為自己巴巴閉

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:你地見工時有冇比人鬧過

試過一次。
我叫佢唔使再講,你請我都唔返!

你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:鬧就無, 不過勁串, 果時大學畢業出黎見左份

原帖由 雲媽 於 15-07-24 發表
鬧就無, 不過勁串, 果時大學畢業出黎見左份小型公司(得幾張枱, 一眼望晒), IN咩POST唔太記得, 都係類似ADMI ...
唔使CHOK住,係妳劈佢炮啫

仲好得體咁“摑”咗佢一巴,真爽,條氣順晒就真~~~型吖

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:試過, 剛剛畢業, 遇著經濟差, 叫價6000, 佢

原帖由 TandE 於 15-07-24 發表
試過, 剛剛畢業, 遇著經濟差, 叫價6000, 佢鬧我話大學生都係6500, 你憑咩啊,返去讀多幾年書先啦…。
見完 ...
我唔會喊,心想睬佢都傻

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我試過IN一個女人...

我估間公司得佢一個,其他人頂唔順.

佢問我上一份點解走,我話公司由香港搬到新界,我小朋友仲細,又係自己湊,所以找另一份近小小.....

之後個女人,唔知講乜,可能話呢間公司都會搬...咁我係咪又會QUIT

我係講每一個句,佢都要反,BAN, REJECT

最後,我話呢間公司唔適合我,唔好意思WASTE TIME

(我都叫有厚道)

算啦,俾你見到呢一面,好過請咗你之後先知,到時又係心大心小走唔走好.

寶石宮

引用:鬧就無, 不過勁串, 果時大學畢業出黎見左份

原帖由 雲媽 於 15-07-24 發表
鬧就無, 不過勁串, 果時大學畢業出黎見左份小型公司(得幾張枱, 一眼望晒), IN咩POST唔太記得, 都係類似ADMI ...
正!!睇完cv 都知乜學歷架啦,揾黎講

珍珠宮

我試過見工被人係甘質問,他未講完我已起身話"唔好意思,呢份工唔適合我"就閃了.

水晶宮

有, 不過唔係鬧, 係D唔係咁好既話囉, 話我學歷低(比起其他黎IN既人), 不過佢咪又係請咗我... 超!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+wonderlulu+於+15-07-24+發表

原帖由 nz 於 15-07-24 發表
咦,乜啲串人方式同語句咁熟口熟面。
去到失控地步,能work嘅招數唔會太多。

即反枱嘅唔少。當紅反敎材咪超級垃圾桶。

男爵府

回覆:ananlove 的帖子

憑乜野? 係佢叫你上去見工, 收到cv唔啱可以唔見, 叫左你上去仲要咁講野, 即佢自己揀人都有問題啦

首頁
23456...14

尾頁

跳至