少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年仔仔11歲,一直以來身體都唔差,只係間中感冒,無乜大病。可惜就偏瘦,面色青白咁,其實佢都三餐都食得ok,唔知有咩食療可以令面色紅潤d呢?

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:今年仔仔11歲,一直以來身體都唔差,只係間

原帖由 mwhcandy 於 15-07-24 發表
今年仔仔11歲,一直以來身體都唔差,只係間中感冒,無乜大病。可惜就偏瘦,面色青白咁,其實佢都三餐都食得 ...
係咪有偏食習慣?過兩年標高會更瘦。
我仔一向偏食,由細至大都瘦,所以多年都比佢飲奶,十歲前飲加營素,大個間中會食維他命同飲奶。

洋房

回覆:調理身體

可試找合資格的中醫,先了解兒子的體質,再加以調理! 另多運動,睡眠足!

大宅

回覆:洋蔥頭媽咪 的帖子

佢咩都食,無偏食習慣。我無比奶佢飲,每朝係飲豆漿食麵包做早餐。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

奶好過飲豆漿!

大宅

如果小朋友食野OK,又唔係成日病
佢面色唔好有無可能係壓力大同休息不足?
而家做小朋友/學生真係好辛苦,休息唔好食幾多好野都無補番呀

男爵府

mwhcandy 發表於 15-7-24 16:12
今年仔仔11歲,一直以來身體都唔差,只係間中感冒,無乜大病。可惜就偏瘦,面色青白咁,其實佢都三餐都食得 ...
有冇經常做運動?

首頁

尾頁

跳至