懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地帶長袖睡衣定短袖睡衣呀?我9月尾預產期,唔知仲熱唔熱,定生完怕冷親都係要帶長袖睡衣呢?你地點呀?

大宅

回覆:9月仁安生嘅jm

我會帶長袖呀,因為醫院全天候冷氣~

大宅

回覆:9月仁安生嘅jm

我6月生都著長袖睡衣,出入去餵奶再加外套咖。餵奶房冷氣都幾大咖~

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

大宅

回覆:cici527 的帖子

好的!謝謝!
仲有,我想問,如果有生嘅即像,係咪打去醫院,等護士call醫生嚟架?我成日都醫生趕唔切呀!

侯爵府

回覆 草莓芝士餅 的帖子

我之前兩胎分别系三月和五月生,都系穿長睡衣褲,住得好舒服。

另外,我第二胎一上的士就call姑娘,希望她們叫定醫生,因我首胎算系生得好快(三個零鐘)。但都没用,姑娘話要入到院見到人,check下系咪真系生得,至會叫醫生。结果我入院一check已系五度,半個鐘就生左,醫生只系勉强趕及,仲叫我下次吾好甘mun

大宅

回覆:ohmygosh 的帖子

下.....咁生得快係計架喎!又要去到醫院先call醫生,我第一胎都算生得快,所以好擔心今胎仲快呀!

大宅

引用:下.....咁生得快係計架喎!又要去到醫院先c

原帖由 草莓芝士餅 於 15-07-26 發表
下.....咁生得快係計架喎!又要去到醫院先call醫生,我第一胎都算生得快,所以好擔心今胎仲快呀!

...
一有signal就好去醫院啦,最多都係比姑娘叫返屋企啫
仲有check in時叫老公問下新果邊有冇房啦~

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

大宅

引用:Quote:原帖由+草莓芝士餅+於+15-07-26+發表

原帖由 cici527 於 15-07-26 發表
一有signal就好去醫院啦,最多都係比姑娘叫返屋企啫
仲有check in時叫老公問下新果邊有冇房啦~:goo ...
好緊張呀!仲有幾星期

大宅

引用:Quote:原帖由+cici527+於+15-07-26+發表一

原帖由 草莓芝士餅 於 15-07-26 發表
好緊張呀!仲有幾星期
加油呀!順順利利

草莓芝士餅    發表於 15-7-26 19:31

複式洋房

回覆 cici527 的帖子

咦..有分新舊翼? 4人房有無得揀?

複式洋房

如果係試餵人奶...係咪買D 長袖前面扣扭既睡E會好D?

大宅

引用:回覆+cici527+的帖子咦..有分新舊翼?+4人房

原帖由 ashleywongmama 於 15-07-28 發表

咦..有分新舊翼? 4人房有無得揀?
我上次住舊果邊,行去餵奶房都幾遠。聽呢度d jm話新裝修果邊舒服到好似住酒店~而且新果邊近餵奶房⋯生完傷口痛,唔使行咁遠嘛~

ashleywongmama    發表於 15-7-28 12:52
ashleywongmama    發表於 15-7-28 12:52

大宅

回覆:cici527 的帖子

咁點樣可以住新果邊?係咪一入院就講要住新果邊?同埋係咪有得要求唔同big6一間房架!?

大宅

引用:咁點樣可以住新果邊?係咪一入院就講要住新

原帖由 草莓芝士餅 於 15-07-31 發表
咁點樣可以住新果邊?係咪一入院就講要住新果邊?同埋係咪有得要求唔同big6一間房架!?

...
我諗係搞入院手續時問有冇房安唔安排到,我老公果時淨係幫我要求要同香港人同房,結果安排咗同個開刀嘅香港媽媽一齊,佢比我遲一日出院。

草莓芝士餅    發表於 15-7-31 13:25

侯爵府

回覆 草莓芝士餅 的帖子

無法掌握的事情,就無謂去想。能預備的,就盡量預備;保持輕鬆開朗的心情去迎接那大日子。一齊加油!祝生產順利

大宅

回覆 ohmygosh 的帖子

好簡單的說話卻為我呢類緊張大師帶來安慰,謝謝你

複式洋房

我交按金時, 已經要求左唔同大陸人住, 同埋住新翼, 佢地話盡量安排

侯爵府

回覆 JoeyCalbert 的帖子

你的肯定也是對我的一份祝福!加油加油!

複式洋房

Hello!!!我定咗9月23號開刀,但我上星期問咗姑娘,佢話新咗面無4人房,全部頭等房喎!!!所以迫無耐咪揀舊翼囉……係咪真嫁?

複式洋房

回覆 annefish 的帖子

係咪真的??? 我下個月生呀... 諗住揀新翼4人房添.. D人話 近育嬰室多D 嘛

首頁

尾頁

跳至