興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

😂係想問想煲定湯放冰箱餵狗,大家有無好食譜推介?因為阿仔飲太少水,想呃佢飲多啲水

男爵府

2024勳章

我自己通常我飲咩去飲咩…煲完湯5落鹽著,載起一兜飲3日左右啦。咩款瓜菜魚雞豬牛湯都會留,通常太多藥才就都5會比,都已經好多款式啦

複式洋房

回覆:takgorgor 的帖子

我想問比湯佢飲有咩好處呀?

男爵府

2024勳章

你5係話想狗狗飲多d水咩… 我兩只狗狗食hm+barf嫁,見佢地食得開心健康都ok啦

大宅

引用:你5係話想狗狗飲多d水咩…+我兩只狗狗食hm

原帖由 takgorgor 於 15-07-27 發表
你5係話想狗狗飲多d水咩… 我兩只狗狗食hm+barf嫁,見佢地食得開心健康都ok啦 ...
Barf?生肉餵法啊?

男爵府

2024勳章

係…但我個兩個5係日日食生肉骨,約星期一次左右,要我放假先有時間同佢地食完抹手抹腳,因為其中一只狗狗係留左毛的標準貴婦,梳毛打理要d時間。hm就日日都有,一次煮左放雪櫃食2-3日都好方便

大宅

引用:係…但我個兩個5係日日食生肉骨,約星期一次

原帖由 takgorgor 於 15-07-27 發表
係…但我個兩個5係日日食生肉骨,約星期一次左右,要我放假先有時間同佢地食完抹手抹腳,因為其中一只狗狗係留 ...
想學下,可唔可以解釋下點整?我成日見人推薦都唔係好明ps我兩隻都係tiny poodle

男爵府

2024勳章

分享下…我5係整全barf比佢地食,只係一星期到食一次,平時係hm,烚熟晒之後放雪櫃分兩三日食,重點係輪流食5同的食才,同d熟肉係無連骨頭。而食生肉個餐,d肉就會連骨比。我通常買回來分開每餐的分量,放冰櫃最少兩日,要食既時候放微波爐叮一兩分鐘解凍表面,就比佢地。我見佢地食牛通常都會食成半粒至一粒鐘,順便可以當刷下牙。而食魚雞羊之類,就會ko快好多...不過,你狗狗係tiny,我諗你要搵d用肉碎/細骨/軟骨之類。你search下先開始,網上有很多呢d post嫁...

scarerose    發表於 15-7-27 23:24

禁止訪問

回覆:請問下狗狗湯

水晶宮

紅羅白水..
可以清熱,
一天一碗量為限
夏天我整做冰粒
好玩又好食 又消暑

首頁

尾頁

跳至