網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

無試過咁嬲!
淘派價錢便宜,而且做到今發明到,但因為佢地過失漏件將我既貨品遺留在庫倉!
但因為我已經無需要再淘野,同埋我已經唔信任佢地,我唔想再用淘派集運!
我要求佢地負責,承擔運費將貨品寄黎香港,或者運費對半分,而佢地客服在線完全無任何回應!
昨晚詢問時,客服話佢要收工,叫我自己去官網check。
Ok,你收工,我咪留言等你聽朝應我囉,點知我等到宜家都未應我,搞失蹤!(淘派自己話周六都有服務時間)
我已經等左一日,都沒有答覆!
變相扣留我既貨品!
幸好我既貨品只值$50蚊,我等左一日佢都唔應我,唔肯承擔責任!我超級嬲,只好上黎唱佢!大家千奇唔好貪平!
我之前因為要寄野食,所以用開貴啲既集運,人地雖然貴又只可以今發後到,但至少唔會漏件同唔理人。今次因為淘既貨品無買野食,所以放心用其他集運公司,點知搞到咁!
總之我以後都唔會用佢!
就算唔想承擔責任,都唔應該玩消失唔應客人囉,我對呢點真係好唔滿意!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

價錢便宜,而且做到今發明到
幾吸引喎!去睇睇先!

漏件佢地一定唔想,
我就唔會因為咁判佢死刑,
不喜勿插
花花真美好!

大宅

引用:價錢便宜,而且做到今發明到+幾吸引喎!去睇

原帖由 caca8j 於 15-07-25 發表
價錢便宜,而且做到今發明到
幾吸引喎!去睇睇先!
重點係漏件無回應,唔該你快啲幫襯佢

公爵府

價錢便宜, 服預當然差D. 要服務好, 就俾多D錢啦!

別墅

回覆:淘派相當垃圾

我用過淘派10次以上,so far又無試過漏件,我貪佢平兼免費送貨到公司,唔駛自提咁煩

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

上次第一次試用,漏了一份件,旺旺通知佢,當晚免費補發嚟住宅。

但佢做唔到今發明至,係後至。

另外…佢一路有同我聯絡的,我對佢哋還會持觀望態度

男爵府

有圖有真相

男爵府

大宅

上次扣關扣咗好耐, 派件後隔咗好耐打電話比我話賠100蚊運(佢主動提出的), 冇限點用. 但到佢講果個時間啲錢都不入帳, 要我主動打電話去問先有. 佢啲服務是好亂的, 而且都不是第一次聽到出少貨.
不過價錢平, 就算呃重量除返開都是平小小的.
最近佢地客務比咗個3字頭的香港電話比我, 有需要pm我

子爵府

引用:我用過淘派10次以上,so far又無試過漏件,

原帖由 BB_leona 於 15-07-27 發表
我用過淘派10次以上,so far又無試過漏件,我貪佢平兼免費送貨到公司,唔駛自提咁煩

...
我都用左4次。每次都幾好。好正常喎。我到付的。有兩次都送貨都忘記收錢。當然我有打去講返啦

大宅

自己用開嗰間我諗唔係最平亦唔係今發明至,但佢幫咗我好幾次,啲速遞派件甩漏佢幫我搵返件貨,賣家寄少兩對鞋都係佢發現,我唔敢轉第間,好難遇到集運肯為客人做多額外工作。

大宅

支持樓主!! 淘派真的相當垃圾! 我試了5次, 有4次都有問題! 例如充值服務跟進慢, 兩次遺留貨品在倉庫! 這一次還寄失了貨品! 而他們自己証實是寄失了, 但說公司只賠償貸品總值, 運費是不要賠的。什麼道理呀??? 這也算了, 我要求他們賠到支付寶, 他們多次說服我到淘派帳號! 我根本沒打算再用他們, 賠到他們帳號不就代表掉錢落咸水海嗎!? 結果現在兩個多星期了, 都沒有人跟進! 也沒有收到任何賠償! 當我之前致電詢問時, 還跟我說寄失件很正常, 每間公司都會寄失! 這是什麼工作態度呀!?

雖然說一分錢一分貨, 我不太支持樓上所說的"想服務好點就找一間貴些" 難道便宜一點就可以服務差一點? 他們就等關門大吉吧!!!

現在不論QQ 及香港的電話 或whatsapp都聯絡不上了! 可能真的關門大吉了!

貨品只是50元左右, 覺得不應為了一丁點錢死那麼多細胞! 但真的超級生氣! 大陸人的工作能度就是這麼差勁!

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢間野衰到爆,我晨早轉左會,無謂花錢要受氣。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我用左21次,
係得今次搬倉成個星期先發貨,
其餘都好快,好多次都係今發明至,
我都係貪平咋,好彩未試過有咩問題~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

禁止訪問

大宅

shamank611 發表於 16-5-27 10:48
支持樓主!! 淘派真的相當垃圾! 我試了5次, 有4次都有問題! 例如充值服務跟進慢, 兩次遺留貨品在倉庫! 這一 ...

同意,講到底我只不過係唔滿意淘派既處事態度。
漏件,OK,無問題,人總有錯,但最起碼你肯負責任呀。
唔肯負責,都OK,至少你應該俾個答覆我,係咪先?
但淘派不負責兼詐死。
其實關平咩事?哦,因為你平所以你錯都有道理係咪?所以我追究都無用,因為我貪小便宜用左你係咪?
所以我都唔明樓上有啲人既諗法,好似因為我用平野所以有份件漏左無寄都係因為我用平野我抵死
件事過左咁耐,再無用過淘派。
我都試過第2間漏件,但人地都會即時補發俾我,而且佢夜晚寄出但我第二朝已經可以收到,同呢間淘派差天共地。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

七年年 發表於 16-5-31 23:37
同意,講到底我只不過係唔滿意淘派既處事態度。
漏件,OK,無問題,人總有錯,但最起碼你肯負責任呀。
唔 ...
他們客服無法聯絡派送那邊,因爲派送他們判比另一家公司,而該公司服務不好,司機/送貨非常不負責任。

價錢平但是無法提供應有的服務,對我來説就變了貴,而且體積重亂計,所以不值得再光顧。

轉會去也。

大宅

回覆 saiwanho 的帖子

我今日發現他們真的重量體積亂計!!!!!

我原本不想再幫襯佢, 但上次手快快不小心淘野時地址set了做淘派的倉庫.....結果仲要幫襯佢多一次.........這一次沒漏貨, 亦很快收到. 可是我一拿上手, 心想哪有可能3kg??? 我去磅一下, 1kg也不到! 它竟然槱2.28kg 所以收我3kg的費用! 我不知道是不是紙箱比較大, 貨品也只是寵物碗兩個....體積也沒可能要收我kg 吧!!! 淘派看似運費較便宜, 原來這樣做手腳!

大宅

我集運送過來發現少左一件,打左好耐電話先有人聽,一開頭話已發出,跟住話會搵下7日內回覆,過左7日都冇回覆。想問下有冇人試過咁?點先可以追返件貨?

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都有漏過件
仲即時第日比返我
唔使我再比許費
晚上旺旺佢地都唔覆
我日間旺旺佢地都有覆
只係比較慢

首頁

尾頁

跳至