單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

男家有錢,BB 2歲我全職揍B到現在。男家話如我唔肯共同撫養就要和我爭!但我發覺佢用共同撫養而控制我和BB,少少嘢都要我報告。我真的覺得好辛苦,呢種折磨到幾時!!

大宅

回覆:想爭獨養權勝算如何?

打官司係有錢人嘅遊戲,如果個男人有錢可以打落去,個官多數會判共同撫養,不過跟你生活~~~
但到時男方就可以多多要求~~~

侯爵府

引用:男家有錢,BB 2歲我全職揍B到現在。男家話

原帖由 Tacomama 於 15-07-26 發表
男家有錢,BB 2歲我全職揍B到現在。男家話如我唔肯共同撫養就要和我爭!但我發覺佢用共同撫養而控制我和BB ...
吾好自己比壓力自己先!
個仔一直跟你,吾見得對方一定贏梗!
就算最后判共同管養!
亦吾見得對方要求咩你一定要应承!
有錢吾一定大晒架!
這裏有位前輩x極有錢,多次只想只給半層楼業權吾比贍養費!
最后經法援律師打贏官司!
所以吾洗惊快D找律师傾左先啦

大宅

係有機會,但你一定唔可以心軟,仲要好狠~~~
女人堅強,個男人就唔敢行前多一步💪🏻💪🏻💪🏻

大宅

回覆:babytszkin 的帖子

我只係唔想共同撫養,因佢宜家已經要控制我和BB,又日日話要見個仔。我好辛苦受佢和佢家人精神折磨!

大宅

引用:我只係唔想共同撫養,因佢宜家已經要控制我

原帖由 Tacomama 於 15-07-27 發表
我只係唔想共同撫養,因佢宜家已經要控制我和BB,又日日話要見個仔。我好辛苦受佢和佢家人精神折磨!

...
唔係你話見就見,你要狠心D,企硬!你自己都有自己生活,不是工人。

大宅

仔就一定跟你,共同管養,都重要傾條件,冷靜思考,你自己要乜。找家人朋友傾下。唔駛怕佢。

大宅

妳好! 我都有同樣問題, 妳律師點講? 可分享嗎.

大宅

回覆:wangel2@hotmail 的帖子

佢話通常BB咁細都係共同撫養,我返港後會再和律師傾

別墅

就算共同都可以比對方合理探視權
可以傾好邊啲日子見面

男爵府

引用:打官司係有錢人嘅遊戲,如果個男人有錢可以

原帖由 yw710 於 15-07-26 發表
打官司係有錢人嘅遊戲,如果個男人有錢可以打落去,個官多數會判共同撫養,不過跟你生活~~~
但到時男方就可 ...
可以不理他們的要求?

大宅

之前果賤佬都想同我爭撫養權。。目的係唔想比贍養費。講真一句,佢點爭呀,由細到大,果仔都係我湊,問佢果仔食幾安奶都唔知啦,我之前都搵律師打,打到佢都唔爭

大宅

回覆:cutepo 的帖子

你打官司用咗幾錢同幾耐?

首頁

尾頁

跳至