懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我準備係QE開刀,驚傷口好痛,喂唔到人奶,係醫院噶幾日,喂奶粉,得唔得呢?

男爵府

回覆:政府開刀——人奶問題

可以,不過要㨂定一樣,人奶就人奶,奶粉就奶粉,唔好想先試人奶,唔夠就補奶粉,佢地唔會咁配合架

大宅

引用:可以,不過要㨂定一樣,人奶就人奶,奶粉就

原帖由 macvn123 於 15-07-27 發表
可以,不過要㨂定一樣,人奶就人奶,奶粉就奶粉,唔好想先試人奶,唔夠就補奶粉,佢地唔會咁配合架

...
唔係呀,我第一胎話餵人奶,但住左兩日真係渣極都冇,叫佢地補粉都肯,政府生

複式洋房

回覆 Meito_128 的帖子

你係政府生嗎?刀口會唔會好痛?我怕刀口痛照顧唔到B,所以先唔敢揀人奶

男爵府

引用:Quote:原帖由+macvn123+於+15-07-27+發表可

原帖由 Meito_128 於 15-07-27 發表
唔係呀,我第一胎話餵人奶,但住左兩日真係渣極都冇,叫佢地補粉都肯,政府生

...
我上年起聯合開刀生,過左2日都上唔到奶,阿b餓左幾2日護士先肯補少少奶粉,果下好心痛

男爵府

引用:回覆+Meito_128+的帖子你係政府生嗎?刀口

原帖由 ling423 於 15-07-27 發表

你係政府生嗎?刀口會唔會好痛?我怕刀口痛照顧唔到B,所以先唔敢揀人奶 ...
預左痛,我痛左一星期直至拆線先冇事。
記得帶束腹帶,唔係為修身,係用來固定傷口等你郁時冇咁痛

大宅

回覆:政府開刀——人奶問題

我一生完返到病房,麻醉藥都未過,姑娘就比bb要我餵,餵左幾次,太倦,叫姑娘幫我比奶粉等自己休息下,第二晚就上左奶,餵下人奶又比下奶粉咁囉,我覺得係全靠一生完要我即埋身餵先咁快有奶

大宅

引用:回覆+Meito_128+的帖子你係政府生嗎?刀口

原帖由 ling423 於 15-07-27 發表

你係政府生嗎?刀口會唔會好痛?我怕刀口痛照顧唔到B,所以先唔敢揀人奶 ...
我順產架,不我見對面床個媽媽開刀,佢又唔落得床,護士會幫佢湊住bb, 定時定候送去比佢埋身,半個鐘至一個鐘又接走

複式洋房

回覆 byanleung 的帖子

邊間醫院生啊?

大宅

引用:回覆+byanleung+的帖子邊間醫院生啊?

原帖由 ling423 於 15-07-28 發表
回覆 byanleung 的帖子

邊間醫院生啊?
廣華

首頁

尾頁

跳至