跳至

首頁

尾頁

大宅

夜晚天氣熱,想BB瞓得好啲,你哋係閂窗開冷氣定係開窗開風扇?

我原本開風扇,但係啲朋友話BB成日吹風唔好,開冷氣我又驚空氣唔流通,BB太涷.你哋通常係點架?

大宅

日抖堅持唔開冷氣... 夜晚個窗開小小隙再開冷氣... 因為訓覺佢無冷氣發皮四... mouth:

大宅

我阿B好怕熱架,試過晚上訓覺唔開冷氣,佢半夜訓得唔好....所以而家日夜都開冷氣,下期電費無眼睇~

大宅

原文章由 容易拎 於 08-6-30 15:42 發表
我阿B好怕熱架,試過晚上訓覺唔開冷氣,佢半夜訓得唔好....所以而家日夜都開冷氣,下期電費無眼睇~

我都係, 日頭唔開冷氣佢都訓得唔好, 訓半個鐘就醒, 咁咪開囉!!! 但點都會熄一陣, 下午嗰餐食完佢就唔會訓, 掛住玩, 咁我就唔開, 等佢玩到沖完涼, 跟住要食奶, 咁我又會開番比佢, 因為多數沖完涼食奶就會大覺訓, 所以一定要開比佢, 到咗太陽落山, 我又會熄一陣, 到咗差不多訓就又開比佢, 我諗咁會無咁金掛d電費??? 我個仔因為好大汗, 無冷氣會發皮四, 吹得多風扇阿媽話好易會入風, 飲奶好易嘔, 健康院d姑娘就話吹風扇會令室溫唔平均, 比較易感親, 開冷氣會對bb開d, 所以我一直都有開, 我都開咗成個幾兩個月, 但會KEEP住温度24-26度, 唔會太涷, 啱啱好, 又無咁嘥電!!

大宅

阿b都係放假至返來, 唔開既話, 我地2個都成身汗, 又敏感起, 呢的$冇得慳~ 同埋我都係開24-25度, 但求乾爽咁囉~

大宅

其實長開 (日夜) 冷氣... 怕唔怕bb容易鼻敏感或者氣管唔好?
我怕會.. 所以日抖未去到頂唔緊我都唔開... 最多同阿b沖多2次涼...

子爵府

原文章由 yyy008 於 08-6-30 23:51 發表
其實長開 (日夜) 冷氣... 怕唔怕bb容易鼻敏感或者氣管唔好?
我怕會.. 所以日抖未去到頂唔緊我都唔開... 最多同阿b沖多2次涼...

日頭99屋企就無開冷氣吹風扇,但夜晚就返到我屋企實開冷氣舒服D訓
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

大宅

畀面勳章

原文章由 JessBB 於 08-6-30 20:00 發表

我都係, 日頭唔開冷氣佢都訓得唔好, 訓半個鐘就醒, 咁咪開囉!!! 但點都會熄一陣, 下午嗰餐食完佢就唔會訓, 掛住玩, 咁我就唔開, 等佢玩到沖完涼, 跟住要食奶, 咁我又會開番比佢, 因為多數沖完涼食奶就會大覺訓, 所 ...

我情況同你一模一樣!!!

子爵府

我幾乎日夜都開, 因為燊燊一熱, 背脊實出熱痱, C6成日話我"一年幾個月電費遮... 你都慳! 攪到個仔咁... 自己又心痛, 佢又辛苦兼要睇醫生搽藥膏, 條數咪一樣..." 所以唔慳得, 唯有間屋涼咗就熄個零鐘, 下期電費何止金, 直頭紅tim呀...(銀包赤字)

別墅

我bb好大汗成個小火爐咁,但我唔敢長開冷氣,怕對佢氣管唔好,我都係日抖唔開夜晚開。日抖開風扇,著薄少少+薄被仔,每覺瞓到半個至個零鐘,有時都會瞓到成頭汗、忟忟地咁;夜晚開冷氣加件長袖袍仔+被仔,瞓得好d,瞓可以瞓到八至十個鐘。

記得開冷氣擺杯水或者掛條濕毛巾係室內呀,無咁乾呀。
我們愛,因為神先愛我們。

大宅

原文章由 yyy008 於 08-6-30 23:51 發表
呵呵, 你屋企鳥語花香, 就可以唔開吸多的新鮮空氣, 但係我個到有風的話, 只呼吸到樓下的泰式串燒, 咖哩炒蟹, 蝦膏炒通菜味, 仲有的飄移聲, 同半夜生日歌聲...., 都係開冷氣吧啦~

大宅

我個bb都係長期冷氣b , 電費貴d都冇法 , 因為佢濕疹b , 唔開冷氣熱到佢出晒汗又係死 ! 只好日開夜開 ,

民房

During daytime, fan is ok. My boy sweats a lot when he drinks milk, therefore must turn on the air-conditioner. Also, air-conditioning is a must at night.

大宅

畀面勳章

日頭因為得賓姐同BB喺屋企,所以我叫佢開風扇咋!夜晚我放工返到去就會第一時間開冷氣,直至第二朝我起身返工囉!如果夜晚唔開冷氣好難訓得冧架!

首頁

尾頁

跳至