想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Due day 過咗成11日,今朝用 clear blue 棒棒驗過但得一條線。
但喺呢幾日,腰痛,三角位吉吉痛。
依家可以點做?

男爵府

回覆:Due day 過咗,但棒棒未驗到

宜家只可以等,一係過多幾日再用晨v驗。

我5月份遲左14日,諗住叫糊啦,但驗棒又唔中,終於出發到機場就嚟m。

大宅

如果唔中,我真係希望快來 m。。。

男爵府

引用:Due day 過咗成11日,今朝用 clear blue 棒

原帖由 yimlala 於 15-07-28 發表
Due day 過咗成11日,今朝用 clear blue 棒棒驗過但得一條線。
但喺呢幾日,腰痛,三角位吉吉痛。
依家可以 ...
我都day40..未黎...又驗唔到...
心情好差...咁啱又大傷風...

大宅

回覆 ChelseaFan 的帖子

你用咩牌子既棒棒驗過 ?
我用萬 0 牌同埋 cb , 顯示唔中 ~

依家唔上唔落真係好沮喪 ~

男爵府

引用:回覆 ChelseaFan 的帖子你用咩牌子既棒棒驗

你用咩牌子既棒棒驗過 ?
我都係用6d驗。因為聽講話好準。
因為我紅d有水印。就驗下。。
點知就白雪雪。。。

我非常明白你的心情啊
如果唔係中。就快d黎m啦。。。

大宅

回覆:ChelseaFan 的帖子

呢個情況都唔知睇唔睇中醫好?

複式洋房

我遲左成19日,醫生話胎太細未必用尿就check到,有時hcg值唔高都未必check到,所以抽血驗搵陣啲

男爵府

引用:呢個情況都唔知睇唔睇中醫好

呢個情況都唔知睇唔睇中醫好?
我會睇。因為睇開。。。。
因為果中醫幫我調理經期準備懷孕。。。。
點知16號飲完中醫。。之後就無黎m囉。。。
激死我啦!

男爵府

引用:我遲左成19日,醫生話胎太細未必用尿就chec

原帖由 LAMZ 於 15-07-28 發表
我遲左成19日,醫生話胎太細未必用尿就check到,有時hcg值唔高都未必check到,所以抽血驗搵陣啲

...
請問咩hcg啊?

大宅

回覆:ChelseaFan 的帖子

點解個情況同我咁似既?
我又係飲完最後果劑就無來 m。
1516 都唔知點好:\'(

男爵府

引用:點解個情況同我咁似既

點解個情況同我咁似既?
我又係飲完最後果劑就無來 m。
1516 都唔知點好
同命相連喔

你上次day 1幾時啊?
你有無飲雞精啊?

大宅

我上次 day 1 係 6/18 呀 !
無飲開滴雞精呀 , 因為一直都有飲中藥調理身體 + 助孕 , 而 ec 只係叫我正常飲食就夠 ~
飲住中藥 d 經期係準0左個人亦暖0左 , 而未搵 ec 調理之前 d 經期都唔會咁耐都未來架

我條腰已經隠隱赤痛 / 好痛0左成個幾星期 , 分泌多0左 , 三角位時不時吉吉痛
但就驗0左 2 次棒棒都係白雪雪 ... 都唔緊要 , 依家開始擔心緊 m 小姐唔來依家唔三唔四咁點好...

我上星期都想睇中醫架 , 但我老公唔贊成 , 佢話咁既情況中醫未必幫到我...

你打算幾時睇中醫呀 ?

男爵府

引用:回覆 ChelseaFan 的帖子我上次 day 1 係 6/

我上次 day 1 係 6/18 呀 !
我上次Day 1係19/6
我地好接近啊。。。
越來越明白你同我既心情

驗又驗到唔係。。。
M小姐又唔黎搵我地。。。

我之前去完旅行返黎就開始傷風。。
最近有尿頻。今朝已經去左5次洗手間啦。。。
身體又發熱。。。有分泌。。又攰。。。可能傷風啦。。
不過腰痛下腹又痛又唔舒服。。。
又有d頭暈。。。就傻啦。。。

我聽日點都要睇中醫。。。
因為我平時傷風感冒都要睇中醫先好。。。
所以一定要睇佢囉。。
隨便要問埋佢點解會咁。。。
我11/7俾佢打脈話我就黎m...
所以要我飲中藥15號黎。。。
控制我週期。。盡量25至30日。。。因為我之前好唔定時。。。
試過一個月黎兩次。。。流量仲要多。。。

你睇開邊度既中醫啊?

大宅

嘩 ! 原來我地既 day 1 係差一日 , 互相明白大家此刻既心情
我有尿頻 , 有時量多有時量少
頭暈發燒作感冒我到依家都未發生過
食得訓得 (但唔係渴睡) , 有時腰骨痛到要平訓低至舒緩到

你聽日睇中醫 ? 希望你有好消息啦 ! ~~
我 pm 0左你我睇開邊個中醫呀 ! ~~ haha ~~

男爵府

引用:回覆 ChelseaFan 的帖子嘩 ! 原來我地既 da

嘩 ! 原來我地既 day 1 係差一日 , 互相明白大家此刻既心情
尿頻突然發生。。。都唔知咩事。。。
我好驚。。。。
其實應該睇西醫既。。。不過我自己好驚睇西醫。。。
我朋友叫我打通經針。。。我暫時唔咁打。。。

可能我太緊張。。。令荷爾蒙失調。。。。

大宅

睇埋下星期先啦 ~ 唔駛咁快下決定
我同你都要放鬆 d 呀 !

男爵府

我都係6\\19 day 1, 今日check 棒棒冇顯示。心大心細, 過幾日都唔黎check 埋6d

男爵府

我估可能緊張, 先會遲, 放心睇埋下星期, 黎m就好。

大宅

回覆:allw 的帖子

其實都放開咗,但 m 始終唔來

首頁

尾頁

跳至