婆媳關係

跳至

首頁
34567...85

尾頁

子爵府

回覆:我真係極度討厭我99, 俾我發洩下

你99…

大宅

JM岩先追埋你99其他野, 佢為左粒孫真係無咩做唔出喎!
可以就真係遠離佢.. 咁樣對你同小朋友最好!
你有養子? 咁我諗99又會更多事! 我等埋你既故仔先!

大宅

smartpandagirl 發表於 15-7-31 12:49
有諗過移民, 但因為工作關係仲有點困身, 加上要走我要帶埋養子走, 都有手續要申請, 所以仍然考慮中…

...
樓主你一定是個好媽媽, 你2個仔好幸福

hanihani    發表於 15-7-31 14:37

大宅

水晶宮

其實風水師絕對吾會話人相克要分開架, 只會叫人互相磨合,不過你喺外國大,可能吾識啦。

複式洋房

真係極品

大宅

好極品

大宅

你99把口臭到你懷孕前和懷孕中發生既事,我都經歷過。結婚多年因為經濟問題我C6話吾生住,5年前意外有左,但作小產99同我講左一句個胎保吾住,第日就小產左。之前一直避孕,只9同C6講;你老婆是不是無得生架,我C6無出聲。到左三年前又懷孕,我今次叫c6吾好同99講我懷孕,到左懷孕5個月照曬結構先同99講,當時只9嬲到S話我地咁大個肚先同距講,但我好想同只9講我怕左你把臭囗。只9又成日問仔定女,我知C6口疏所以每次產檢我叫定醫生吾可以同C6講,直接生左只99先知道生左個女。後來發生左好多事,我同99完全反曬面,今年我又生左個仔,我都吾俾距地見。因為99把口吾止臭而且心地黑。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 mamamag 於 15-07-31 發表樓

大宅

比著我係你即刻同隻野(99)反面啦,仲洗比面佢,孫都唔好比佢見呀。當然,隻野要見佢個仔(你C6)咪比佢見啦,但你同小朋友就唔洗旨意再見面囉。

禁止訪問

引用:你99都係極品,有仔生就對你好,冇d生就講

禁止訪問

大宅

生男生女真係咁重要咩,你99都痴痴地架
仲要搵10萬呃自己人
不過我99又係信呢啲風水,我覺得好迷信

大宅

回覆 smartpandagirl 的帖子

(六) 打完無晒... 再打過先...
補充一下, 我BB 已經出世了. 而家已經一歲零七個月, 我突然開POST 寫返咁多故事, 係因為99 最近呢個星期又玩野, 我諗住由頭寫起, 當係一個發洩!

除了親生子外, 我仲有一個養子, 8 歲大, 其實兩個小朋友同親兄弟無分別的, 所以我對外面唔熟嘅人都係講我有兩個仔的。

我小學畢業後就跟隨媽媽離開香港, 在我16歲時媽媽就同UNCLE 再婚, 而我到大學時就決定一個人搬出黎住, 當然識左一個室友, 叫Carmen (隨便改的, 如有雷同, 實屬巧合^^), 我地大家都from HK, 又係獨生女, 當然份外投契, 即使我畢業後同老公返香港, 我同carmen 都仍然有聯絡。

carmen 出黎做野後都識左個男朋友同居, 當時carmen 仲有左BB, 不過佢地無結婚, 只係返香港同carmen 父母交代聲, 同埋生BB, 坐月, BB 生出黎之後第一年, Carmen 經常打黎哭訴, 可能是產後抑鬱吧? 但因為當時我在香港都好忙, 所以對佢的關心都少左, 到我返外國做野之後, 我先再搵佢, 果陣佢話我知, 佢男朋友已經離家出走了, 佢同我講好想抖下氣好辛苦, 就將佢的小朋友暫放喺我同老公度, 咁當時我地又未有小朋友, 就答應了!!

carmen 一離開就係一年, 我開始覺得奇怪, 點解可以由一星期一個電話變到一個月一個呢? 慢慢carmen 無再打黎問候下仔仔的情況, 直到我返香港前3個月, 我先知carmen 自殺走左... 原因係抑鬱... 呢一年佢就係周圍搵佢男朋友, 佢解唔開個結, 但佢覺得無人明白佢, 世上只有佢一個人, 最後佢揀左呢條路, 咁無辦法我就帶埋carmen 的仔仔返香港搵公公婆婆... 而我同老公就開始搵樓返香港住...

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

smartpandagirl 發表於 15-7-31 15:39

(六) 打完無晒... 再打過先...
你真係好好人同好有愛心~佢自己知道真相嗎?

翡翠宮

你99真係好變態咼,佢係咪諗孫諗到傻佐

大宅

(七) 我相信大家都估到, carmen 的仔仔就係我地的養子了, 中間的故事之後再交代 (呢個post 主要係講我99 嘛~~~), 當我知道自己懷孕時, 就係carmen 爸爸中風的時候(婆婆已走), 我覺得係個天想考驗我, 同時俾兩個小天使我, 睇下我會點做, 最後當然我願意照顧仔仔啦... 相處左年幾時間, 點會無感情呢!! 不過因為一d 法律問題, 仔仔未可以正式跟我地姓
其實對於一個六歲多的小朋友, 佢都唔係好清楚係乜野一回事, 但我相信佢係知道自己好似波咁樣俾人拋來拋去的, 但我同老公都當佢親生仔一樣, 成日同佢講, 好快有個細佬妹出黎陪你玩等等, 99 知道當然又係好嬲啦 (當時99 未知道我懷孕), 佢覺得我寧願幫人養仔都唔自己生, 好蝕, 搵笨等等, 到我個肚9個月時, 99 仲趁我行開左, 同仔仔講, "你唔好以為自己真係我地屋企人呀!!!! 我得一粒孫架咋!!分身家都唔輪到你"

我頂~~~~~~~!!!! 你同一個六歲幾的小朋友講分身家!! 冇病呀!!!! 我亦唔會好似咁忍受佢! 鬧我算啦, 做咩要鬧一個小朋友!!??? 仔仔聽左之後, 就喊, 其實佢唔知99 講乜, 佢只係覺得99 唔錫佢, 好惡!! 我好心痛好心痛!!! 我即場反駁我99, "99你知唔知自己講緊咩呀!? 你有咩身家分俾佢呀!??? 我而家唔想同你嘈, 我希望你可以離開我屋企先!!"

99 見我好激動都驚驚地, 淨係講左一句, "好, 我走先, 你記得好好陀住我個孫呀" 我氹左仔仔訓之後, 嬲到將屋企上結婚的"全家幅"都撕爛晒, 你有權唔當我的養子係你的孫, 我地都唔稀罕!!! 老公放工返黎我當然同佢講晒成件事啦!!!

kccballteam    發表於 15-9-1 17:36
CACACAROL    發表於 15-8-26 17:45
falalala    發表於 15-8-25 14:25
natalie1228    發表於 15-8-12 12:10
懿仔媽媽    發表於 15-8-4 18:49

大宅

lokyan0901 發表於 15-7-31 15:41
你真係好好人同好有愛心~佢自己知道真相嗎?
我由細到大都好幸福, 亦係人地口中的聰明女, 讀書成績好, 無論係愛情同工作上都有好好的成就, 呢個係天賜俾我的, 我都要去回報俾其他人, 但人生總無完美, 雖然嫁到個好老公, 但就有一個咁嘅99
其實我的經歷都係同平常人一樣, 只係99 非常極品, 反正我都係上黎網上發洩下, 你地就當故事咁睇啦^^

jacejace    發表於 15-8-6 15:36

大宅

ew927 發表於 15-7-31 15:19
生男生女真係咁重要咩,你99都痴痴地架
仲要搵10萬呃自己人
不過我99又係信呢啲風水,我覺得好迷信
我都想知生仔又點?? 繼後香燈又點?? 有甚麼比健康更重要?????????

大宅

Yokothine 發表於 15-7-31 15:12
比著我係你即刻同隻野(99)反面啦,仲洗比面佢,孫都唔好比佢見呀。當然,隻野要見佢個仔(你C6)咪比佢見啦, ...
本身生完bb 後半年已經反左面, 我地一家四口係非常幸福的, 兩星期前老爺因病走左, 99 又開始發神經!

首頁
34567...85

尾頁

跳至