婆媳關係

跳至

首頁
45678...85

尾頁

大宅

ky0416 發表於 15-7-31 15:12
唔好考慮啦,工可以搵過份
帶埋兩個仔走啦
因法律上的問題, 我未可以帶大仔走呀... 我諗仲需要時間去處理, 希望快d 搞掂, 遠離99 啦...

大宅

回覆:smartpandagirl 的帖子

你真係好好人,睇到最後嗰篇淨係覺得你奶奶真係無人性

大宅

BK Milk勳章

痴痴地!十萬!

大宅

HLDMaMa 發表於 15-7-31 14:46
其實風水師絕對吾會話人相克要分開架, 只會叫人互相磨合,不過你喺外國大,可能吾識啦。:wah ...
我真係唔識呢d 野, 不過當時99 提出BB 交俾佢照顧到成人時, 我立即反對, 唔可以同BB 分開, 師父就提出一係搬到咩方位的地方住 (就係99 住果條邨), 近住貴人, 就可以幫忙擋剎了... 所以我就諗住搵樓搬... 我太蠢了@@

大宅

hanihani 發表於 15-7-31 14:31
JM岩先追埋你99其他野, 佢為左粒孫真係無咩做唔出喎!
可以就真係遠離佢.. 咁樣對你同小朋友最好!
...
佢為左粒孫唔係因為中意小朋友, 係為左有後, 佢唔想佢地屋企因為佢個仔而斷左下一代咋!! 都唔知佢咩思想, 我地又唔係咩有錢人, 驚個6歲小朋友爭家產!?? 點解要攻勢一個小朋友? 佢身世已經好可憐了...><

littlesun    發表於 15-8-1 02:01

男爵府

回覆:我真係極度討厭我99, 俾我發洩下

你99真係不知所講,超級賤格無人性

水晶宮

smartpandagirl 發表於 15-7-31 16:10
我真係唔識呢d 野, 不過當時99 提出BB 交俾佢照顧到成人時, 我立即反對, 唔可以同BB 分開, 師父就提出一係 ...
其實睇你第-句我都覺得個師父係咪夾埋架,跟住你99已經話佢係lee 個生肖,我就笑了。仲以為你讀番書,又幾經波折先有BB,梗係釆佢都傻啦。點知你又...........

大宅

大宅

引用:Quote:smartpandagirl 發表於 15-7-31 16:1

原帖由 HLDMaMa 於 15-07-31 發表
其實睇你第-句我都覺得個師父係咪夾埋架,跟住你99已經話佢係lee 個生肖,我就笑了。仲以為你讀番書,又幾 ...
就係因為我太難有BB, 好驚再次失去佢, 佢講到間屋咁有殺氣時我嘅感情已經蓋過理性了 我講俾大學同學聽佢地都笑, 一個攞獎學金嘅學生咁聰明竟然會俾個阿婆玩

複式洋房

引用:(五) 99 知道係男孫後, 當然周圍講啦, 仲搵

原帖由 smartpandagirl 於 15-07-31 發表

(五) 99 知道係男孫後, 當然周圍講啦, 仲搵埋d 咩風 ...
睇到一半我已經覺得你奶奶搵人兇你地, 只係無諗過係俾成十萬咁多

大宅

smartpandagirl 發表於 15-7-31 10:28
(三) 果次小x 後我就一直無再bingo, 咁岩有一次我媽咪返黎香港探我, 就話叫埋親家食飯, 咁我唔想媽咪知道我 ...
呢刻我明
我果陣都收埋唔俾奶奶同叔仔兩公婆先
但因為種種問題 係5個月既時候 就俾佢地知道左
我喊到收唔到聲
怕佢地又咒我同傷害呀b

子爵府

我覺得tbb嘅膠劇可以搵你99做藍本,邊有人衰得咁緊要咖

大宅

引用:我覺得tbb嘅膠劇可以搵你99做藍本,邊有人

原帖由 Janetboyyan 於 15-07-31 發表
我覺得tbb嘅膠劇可以搵你99做藍本,邊有人衰得咁緊要咖
我驚tvb 真係拍, 睇到d 新抱個個著晒火喎

大宅

男爵府

smartpandagirl 發表於 15-7-31 15:57
回覆 smartpandagirl 的帖子

(七) 我相信大家都估到, carmen 的仔仔就係我地的養子了, 中間的故事之後再交 ...

你真係好人!
所以個天賜多個仔俾你!

大宅

引用:Quote:smartpandagirl 發表於 15-7-31 10:2

原帖由 happywingyin 於 15-07-31 發表
呢刻我明
我果陣都收埋唔俾奶奶同叔仔兩公婆先
但因為種種問題 係5個月既時候 就俾佢地知道左
係呀… 好驚, 我等左8年了先擁有呢份禮物, 再失去多次我驚自己會崩潰

大宅

引用:Quote:smartpandagirl 發表於 15-7-31 15:5

原帖由 雨木果 於 15-07-31 發表
你真係好人!
所以個天賜多個仔俾你!
所以我要更加提醒自己唔好偏心, 雖然唔知將來佢地兩兄弟能唔能夠和睦相處, 但我一定會盡力教導佢地, 希望佢地相親相愛

LuLuKiuKiu    發表於 15-9-23 09:23

複式洋房

引用:回覆 smartpandagirl 的帖子(七) 我相信大

原帖由 smartpandagirl 於 15-07-31 發表

(七) 我相信大家都估到, carmen 的仔仔就係我地的養子了, 中間的故事之後再交 ...
你奶奶真係有病, 咁樣對個小朋友, 你真係要為咗兩個小朋友堅強啲!

大宅

引用:回覆+smartpandagirl+的帖子(七)+我相信大

好心你99啦,唔講仲以為你6299有幾十億身家要分...
咁樣傷害一個小朋友,太過份!
日後唔好俾bb聽99講咁多哩d說話,影響兄弟感情

男爵府

smartpandagirl 發表於 15-7-31 16:42
所以我要更加提醒自己唔好偏心, 雖然唔知將來佢地兩兄弟能唔能夠和睦相處, 但我一定會盡力教導佢地, 希望佢 ...

放心!有你以身作則,言傳身教,一定冇問題!

首頁
45678...85

尾頁

跳至