婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

99又娶新抱喇,仲請埋我呢個細新抱既屋企人去飲tim,因為我要睇住兩歲大既仔仔既關係,所以我同我娘親,都坐埋左一邊,照顧仔仔,我99竟然趁我去左洗手間既時候,走埋去同我娘親講,俾阿仔落地啦,我娘親一口拒絕話唔好啦!咁危險!99依然死心不息,講埋0的說話,希望引到我個仔扭計要落地,話成個女仔咁,坐係度,落地行下跑下啦!我娘親豪不俾面咁同99講,唔得丫,我唔俾丫!仲有佢阿媽(姐係我),講明唔准俾佢落地!
99,我自細娘親就教落,唔可以係任何食市周圍走,一定要坐定定架!侍應拎住0的熱野,好危險架!
99,你0的親戚個個都走黎讚你個孫,姐我個仔乖丫,成晚坐定定,唔會扭落地,唔該你唔好再打我個仔主意喇!
99,你咁中意你0的孫周圍走呢!你叫你個大新抱生俾你湊,放佢周圍跑啦!
唔好妄想我同我阿娘,會俾面你,俾個仔周圍走啦!只要危害到我個仔安危既,絕不俾面!

大宅

回覆:99唔該你唔好妄想啦

一個字【好】
三個字【講得好】

大宅

引用:99又娶新抱喇,仲請埋我呢個細新抱既屋企人

原帖由 YingYing622 於 15-08-03 發表
99又娶新抱喇,仲請埋我呢個細新抱既屋企人去飲tim,因為我要睇住兩歲大既仔仔既關係,所以我同我娘親,都 ...
個小朋友既父母落左任何指令

任何其他人不得干犯或意圖企圖改變!

違者格殺勿論!

特此通告

msjeni    發表於 15-8-13 11:08
janicema15    發表於 15-8-4 14:33
YingYing622    發表於 15-8-3 23:26
mamamag    發表於 15-8-3 12:40
katie0599    發表於 15-8-3 09:30

侯爵府

我的育兒心得勳章

比着我都會咁做,包括c6,其實d 99最需要係養狗而唔係個孫!

伯爵府

你媽媽做得好冇同呢啲人癲!

大宅

俾個讚婆婆

子爵府

畀面勳章

做得好!!

我仔4個月時C6表哥結婚請飲,
99見到我地黎, 就起身俾C6打牌, 佢行過黎玩我仔,
打完牌我見住佢冇洗手就過黎, 仲掂BB塊面, 又摸BB手,
我問99洗左手未, 佢話未,
我同佢講, 要洗左手先抱BB, 點解打完牌唔洗手就過黎玩BB.

佢笑笑口話: 洗唔洗咁巴閉呀? (講完起身去洗手)
我冇應佢, 一陣又話我GUT佢~

到開席, 我同C6先小人, 講返件事, 仲同佢講我冇駁過咀,
佢話99痴痴地, 一直都係講要洗手先可以玩B, 成日都唔聽~

到隔左一日, C6同我講有同99講返件事,
仲同99講, 我地個仔就係咁巴閉~

我心都涼埋~

大宅

YingYing622 發表於 15-8-3 03:34
99又娶新抱喇,仲請埋我呢個細新抱既屋企人去飲tim,因為我要睇住兩歲大既仔仔既關係,所以我同我娘親,都 ...
做得好丫
唔好俾你奶奶教壞佢

伯爵府

回覆:YingYing622 的帖子

俾我都會咁樣做,出去食飯肯定唔會俾佢落地

男爵府

Your mother

翡翠宮

一定唔可以俾佢教壞小朋友啊,好在你阿媽唔俾面佢

大宅

呢個99好煩,其實次次出去食飯,佢都要我個仔落地行,一係又話嫲嫲同你睇魚魚,好聲好氣同佢講過,c6鬧又鬧過,都係唔聽,仲成日話我地唔俾個仔行!今次向我娘親落手,諗住會得米,以為我娘親會俾面佢,真係諗壞佢個腦!

複式洋房

婆婆好野
我99都係咁,淨係理自己鐘意,唔會理bb安全

複式洋房

引用:99又娶新抱喇,仲請埋我呢個細新抱既屋企人

原帖由 YingYing622 於 15-08-03 發表

大宅

引用:做得好!!我仔4個月時C6表哥結婚請飲,99見到

原帖由 mmki 於 15-08-03 發表
做得好!!

我仔4個月時C6表哥結婚請飲,
我99都試過發脾氣,話我個仔巴閉架!我c6都係回應番佢,我個仔梗係巴閉啦

大宅

引用:婆婆好野!我99都係咁,淨係理自己鐘意,唔

原帖由 Ting886 於 15-08-03 發表
婆婆好野!
我99都係咁,淨係理自己鐘意,唔會理bb安全
個99係完全冇安全意識,成日都話小朋友要俾佢行多0的跑多0的,唔理咩地方,都話要佢落地,都癲癲地!
到我地俾佢落地行喇,又話我地好拖實佢,應該要俾佢自己行自己跑,但其實我地係行緊街囉!隔離已經係馬路!
我真心想問佢係咪腦袋有問題?!

男爵府

男爵府

2018復活節勳章

其實岩丫...
我都認為餐廳唔係玩既地方~~~
我由細到大都唔會食完四圍走...

不過E+好多家長 去飲茶就放晒D小朋友落地4圍走...
人地D侍應睇唔到你真係大件事...

大宅

回覆:cindyyu73 的帖子

係丫,見到0的細路係酒樓周圍走真係好驚!
0的大人都唔諗下,咁樣做,害到人時,又害左自己0的細路!

男爵府

你就好啦,我99同我媽都係失控。
未抹地,叫唔好行出地墊,照行,99仲話佢要行。
我媽仲過份,喺酒樓俾佢抱陣,佢就放地,仲話佢喺地開心啲。最離譜嗰一陣佢都掛住食嘢,冇理阿仔搞隔籬食客,我捉都捉唔切。

首頁

尾頁

跳至