自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+march2012+於+15-08-05+發表b

原帖由 catsosiu 於 15-08-05 發表
我每部HP幾多用咗十年八年都冇壞,換係因為墨太貴所以先買部新機嘅。我依家係淘寶淘代用墨每隻色$14人民幣 ...
你都係轉用 brother? 咩型號呀?

子爵府

引用:我用brother+color+4合1,有埋fax,+copy,+s

原帖由 Ocean419 於 15-08-05 發表
我用brother color 4合1,有埋fax, copy, scan function , 機價千零左右,好好用
請問你用咩型號?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Ocean419+於+15-08-05+發表我

原帖由 ilovexo824 於 15-08-05 發表
請問你用咩型號?
Mfc-j625dw

ilovexo824    發表於 15-8-5 18:12

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:原本都想買fuji,但做小朋友功課,冇彩色唔

原帖由 吹水怪 於 15-08-05 發表
原本都想買fuji,但做小朋友功課,冇彩色唔掂,最後還是買了ink jet的brother all in one, 墨平才是王道

...
甘你一定5好考慮hp, d墨貴到

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

回覆:想買平平地家用 printer

諗住小朋友黎緊升小,應買黑白定彩色好?

子爵府

引用:諗住小朋友黎緊升小,應買黑白定彩色好? +

原帖由 catherine2011 於 15-08-05 發表
我仔幼稚園已經要做 project ,小學亦要网上揾圖,做視藝功課,有時常識都要,所以就一定要買彩色,我唔知你地學校點,不過買彩色就穩陣d

男爵府

引用:Quote:原帖由+catherine2011+於+15-08-05+

我仔幼稚園已經要做 project ,小學亦要网上揾圖,做視藝功課,有時常識都要,所以就一定要買彩色,我唔知 ...
Thx!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我上年10月新買咗brother DCP-J100(3in1),$898送1箱A4紙(依家好似賣$699),都好用呀,貪佢可以獨立墨盒打印(即係無彩色墨果陣,不用換彩色墨都可以淨print黑白,但我未試過係咪真係得呀,因為都仲未用完d墨)&佢墨盒容量好大,唔駛成日換。其實我有部N年前買既brother好舊型號,換過好多次墨(原廠墨)都無壞,好襟用,但舊型號既缺點係事但一隻色無墨都要你換咗先俾你印嘢(淨印黑白都唔得),最後果次無墨,俾我發現舊型號d墨貴過新型號好多,買一set墨or買部新printer只係爭少少錢,所以索性換新機,但部舊機無壞㗎,只係無墨,仲擺喺屋企。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:諗住小朋友黎緊升小,應買黑白定彩色好? +

原帖由 catherine2011 於 15-08-05 發表
梗係彩色啦,好多時都要print圖片做功課㗎,黑白其實係俾office印文件用。

男爵府

好媽媽勳章

你地多數去邊度買printer?

男爵府

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

子爵府

Thx 各位,另外我想問各位 brother 用家,brother 有無 sales ? 因為我覺得都有好多選擇,唔知邊款最啱我。。。另外大家在那裡買代用?淘寶?黃金?

子爵府

引用:你地多數去邊度買printer? +

原帖由 CYT1207 於 15-08-05 發表
你地多數去邊度買printer?
我如果決定買邊款,我會上格價网睇下價先

禁止訪問

引用:彩色laser+既toner+好貴,+黑色就好平,+仲有

子爵府

引用:Thx 各位,另外我想問各位 brother 用家,b

Thx 各位,另外我想問各位 brother 用家,brother 有無 sales ? 因為我覺得都有好多選擇,唔知邊款最啱我。 ...
我係蘇0問過sales,之後上格價網 搵細鋪去買。

子爵府

引用:Quote:原帖由+ilovexo824+於+15-08-05+發表

原帖由 emily_money 於 15-08-05 發表
我係蘇0問過sales,之後上格價網 搵細鋪去買。
是 brother sales 嗎?

子爵府

引用:Quote:原帖由+onlam2005+於+15-08-05+發表

原帖由 Bingb 於 15-08-05 發表
有冇邊個型號介紹?考慮緊換lazer printer.
大約幾錢?thx
我見 brother 有 colour laser jet 都係2000到有交易

子爵府

引用:Quote:原帖由 emily_money 於 15-08-05 發

是 brother sales 嗎?
唔記得係brother 定係 canon sales

子爵府

引用:Quote:原帖由+ilovexo824+於+15-08-05+發表

原帖由 emily_money 於 15-08-06 發表
唔記得係brother 定係 canon sales
Canon sales 都介紹你用 brother ?!

侯爵府

我本來都係用printer, 但彩色墨超貴,開機又麻煩(只係個人懶咗啫)
亞女小四,功課其實都只係要圖片啫,後來轉print相機,電話wifi, 方便過開老爺電腦。最緊要唔駛交A4嘅功課。
我就後悔唔早轉用,試過買咗唔啱用嘅代墨,又一二百蚊。

首頁

尾頁

跳至