自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

有冇jm有相熟係九龍灣嘅婦科醫生介紹?

侯爵府

引用:有冇jm有相熟係九龍灣嘅婦科醫生介紹?

原帖由 ka-sandra 於 15-08-05 發表
有冇jm有相熟係九龍灣嘅婦科醫生介紹?
劉修華,女人,收費平,有醫得

大宅

陪月勳章

回覆:babytszkin 的帖子

thanks. 佢都係婦科醫生?

大宅

引用:Quote:原帖由 ka-sandra 於 15-08-05 發表

原帖由 babytszkin 於 15-08-05 發表
劉修華,女人,收費平,有醫得
九龍灣邊度?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 babytszkin 於 15-08-05 發表

原帖由 Baby20 於 15-08-05 發表
九龍灣邊度?
以前我住德福,她糸淘大,最近介紹同事去找她好像搬去宏光楼
你上網check下

侯爵府

引用:thanks. 佢都係婦科醫生?

原帖由 ka-sandra 於 15-08-05 發表
thanks. 佢都係婦科醫生?
系丫,我D同事蔭道發炎檢查,驗菌,藥加埋700幾!
好像收费算幾平

大宅

回覆:九龍灣婦科醫生

其實劉醫生勁hea我覺得,問多兩句都黑面,因為佢多醫療卡可以用到先咁多人ja...

侯爵府

人夾人,她系串,但以前我有事睇她一次就ok!
比起D懶系大医生郁郁收千幾!
呢個算ok
So far我D同事都糸睇一次己ok了

大宅

劉修華係我睇過既醫生入面數一數二冇醫德,又串、又黑面,又求其,叫我拎高件衫聽背脊,佢話我提得唔夠高「聽唔到呀!唔聽!」,我當堂O晒咀,
以後唔駛錢都唔睇佢

大宅

引用:劉修華係我睇過既醫生入面數一數二冇醫德,

原帖由 jackellau 於 15-08-05 發表
劉修華係我睇過既醫生入面數一數二冇醫德,又串、又黑面,又求其,叫我拎高件衫聽背脊,佢話我提得唔夠高「 ...
聽唔到就唔聽,甘如果得張一千蚊紙係咪可唔洗比錢

大宅

回覆:Lovebabi 的帖子

佢可能會話「冇得找!唔找!」
佢收太多醫療咭,人太多,平均一個症唔駛一分鐘,可能俾錢睇啲待遇會唔同啲啩

男爵府

佢一用醫療咭就黑面, 唔會再幫襯

大宅

講起佢就嬲,我大肚去睇佢,果次嚴重感冒,佢問我食唔食抗身素,我答佢我呢個情況係咪要食抗身素先得?佢話「你自己揀食唔食,宜家係問緊你,唔好反問返我」 痴線架!我大肚差不多30週果陣,藥食唔食得醫生唔洗比意見的嗎?就算全香港得返佢呢個醫生,我都唔會再去睇佢!

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:講起佢就嬲,我大肚去睇佢,果次嚴重感冒,

原帖由 siuting518 於 15-08-05 發表
講起佢就嬲,我大肚去睇佢,果次嚴重感冒,佢問我食唔食抗身素,我答佢我呢個情況係咪要食抗身素先得?佢話 ...
她確實好串,我又係試過大肚的時候睇她,我只不過重覆問多她一次食藥係咪唔會影響個胎,佢串我: 我頭先咪講左,你有冇聽我講野。我因為有醫療咭所以而家都會睇佢,否則大定唔睇。

大宅

回覆:siuting518 的帖子

大宅

引用:劉修華係我睇過既醫生入面數一數二冇醫德,

原帖由 jackellau 於 15-08-05 發表
劉修華係我睇過既醫生入面數一數二冇醫德,又串、又黑面,又求其,叫我拎高件衫聽背脊,佢話我提得唔夠高「 ...
我上個月第一次睇佢,用醫療卡⋯

事緣我右邊耳頸肩一帶都好痛,去睇佢⋯照一照耳仔,話睇唔到咩事,表面冇咩問題⋯話我應該肌肉痛⋯食d藥⋯咁我就話比佢知,我餵緊人奶的,佢竟然話「咁d藥就唔岩食了,你抗唔抗拒食抗生素?」咁我就問其實係咪需要食?佢就話「我冇藥比你食,開d止痛藥同抗生素比你,你可以考慮食唔食⋯唔想食就寫封信比你去睇耳鼻喉專科⋯」

感覺好奇怪⋯又話睇唔到我咩事,但又會可以試下食抗生素⋯第一次覺得睇完醫生等於冇睇過,完全幫唔到我,浪費左1次用醫療卡既機會

大宅

引用:其實劉醫生勁hea我覺得,問多兩句都黑面,

原帖由 siuting518 於 15-08-05 發表
其實劉醫生勁hea我覺得,問多兩句都黑面,因為佢多醫療卡可以用到先咁多人ja...

...
x2

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我住九龍灣,聽過所有對佢嘅comments 都係好負面,唔會去睇

活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至