婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

經期應該係呢幾日來,但一路只是流好像血水的液體,睇了婦科,醫生話我應該荷爾蒙失調,宜家叫我再等下,如果經期真係無泥,再覆疹,會開藥給我,想請教一下,我這情況,睇中醫好,定西醫好呢?

大宅

回覆:月經失調

無人試過有這情況?

男爵府

引用:經期應該係呢幾日來,但一路只是流好像血水

原帖由 twins312 於 15-08-06 發表
經期應該係呢幾日來,但一路只是流好像血水的液體,睇了婦科,醫生話我應該荷爾蒙失調,宜家叫我再等下,如 ...
我都煩惱中…已睇二次都未見m小姐
可能要睇西醫

別墅

應該是腎比較虛,之前中醫有說腎藏精。男的話就會不舉;女的話就是月經不來。先看西醫確認不是其他大問題、再來找中醫調理。

大宅

引用:應該是腎比較虛,之前中醫有說腎藏精。男的

原帖由 vcvcvictor 於 15-08-11 發表
應該是腎比較虛,之前中醫有說腎藏精。男的話就會不舉;女的話就是月經不來。先看西醫確認不是其他大問題、 ...
我前後睇了兩個婦科
第一個……話可能荷爾蒙失調,照陰超,話我子宮內膜厚,仲有個水瘤
第二個……照陰超,都係話子宮內膜厚,有機會是經期無正式黎過,所以厚食左5日藥,等左幾日M都未出現

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

我巳个半月没來,途中有流啡。之后刭現在没來,怕更年期提早來

水晶宮

大宅

我以前都係啲月經唔正常嘅人,有時可以幾個月唔嚟。朋友介紹我食lifepak就漸漸冇咗呢個問題。每個月超準時30日就嚟。

大宅

TeriAnla 發表於 15-8-28 20:56
我以前都係啲月經唔正常嘅人,有時可以幾個月唔嚟。朋友介紹我食lifepak就漸漸冇咗呢個問題。每個月超準時3 ...
想問lifepak係咩黎??? THANKS

大宅

回覆:manpoint 的帖子

朋友介紹俾我食,係因為見我成日病,面色又差,叫我食呢隻補充足夠營養素,礦物質等,我就試食咗兩個月,個人果然精神咗冇禁容易病。之後我仲俾仔仔食兒童配方,令我好感恩。佢今年頭8個月冇食過西藥,我仔仔上年睇咗29次醫生,入3次院呢。我老公又偷食,佢話食完食好多煎炸嘢都唔喉嚨痛。我諗係因為身體健康抵抗力好咗。無意中又俾我發現原來月經正常咗好多,我諗circulation好咗掛。好似用中藥調理禁上下。

複式洋房

應該西醫會好d

複式洋房

回覆:twins312 的帖子

有冇試下用營養調理? 深海魚油+硒質E好有幫助

首頁

尾頁

跳至