自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

如果你地屋企有隻飛小強~~~你地會點呢~~~

上次有隻飛小強係我屋企呀~~~仲掂到我背脊添~~~即刻嚇到我飛起~~~之後即刻叫醒我老公對付呢隻衰野~~~跟住我就抱埋bb入房~~~之後有d野掂到我~~~我就即刻比個d野嚇親啦~~~之後我睇下咩黎~~~原來係交袋~~~好彩老公係度~~~如果唔係都唔知點算呀~~~

如果你地屋企冇人(得你一個)~~~你地會點做呢~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

以前做女時就怕怕
實鬼殺咁叫

現在做咗人亞媽
鼎硬上合上把口
用拖鞋拍死佢

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

會叫d貓幫幫手打c佢,最多打完之後我幫佢地洗白白兼醒罐濕糧過佢地當報酬,不過通常唔駛我叫,佢地會auto去打,如果貓貓們唔打,我唯有...拎d咩蚊怕水呀,bio kill呀,洗潔精呀果d噴佢or唧佢囉,條c就....搵大量紙巾包住再沖走
ps:我勁怕小強,大又怕細又怕,識飛既更怕

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 caryfox 於 08-6-30 20:47 發表
以前做女時就怕怕
實鬼殺咁叫

現在做咗人亞媽
鼎硬上合上把口
用拖鞋拍死佢

但係飛架喎~~~好難會拍到飛小強~~~:;pppp:

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 lauretta 於 08-6-30 20:48 發表
會叫d貓幫幫手打c佢,最多打完之後我幫佢地洗白白兼醒罐濕糧過佢地當報酬,不過通常唔駛我叫,佢地會auto去打,如果貓貓們唔打,我唯有...拎d咩蚊怕水呀,bio kill呀,洗潔精呀果d噴佢or唧佢囉,條c就....搵大量紙巾包住再沖 ...

唔飛既都好d~~~但識飛真係好可怕~~~仲好恐怖~~~

大宅

醒目開學勳章

我之前試過沖緊涼遇到,即刻著衫大嗌,跟住我奶奶入黎救我,點知"佢"飛咗入我奶奶件衫入面,喺個心口度

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 samantha. 於 08-6-30 21:05 發表
我之前試過沖緊涼遇到,即刻著衫大嗌,跟住我奶奶入黎救我,點知"佢"飛咗入我奶奶件衫入面,喺個心口度

咁恐怖~~~仲要飛左入你奶奶到~~~你奶奶唔驚架~~~

男爵府

畀面勳章

以前做女果陣見到,同d妹叫晒救命走上床,嚇到呀媽以為地震,原來見到小强,呀媽出馬徒手捉走佢,仲遞埋黎嚇我地班衰女咁話!而家做左人地呀媽,我會一腳同佢定生死,我個仔細時一見到小强,就叫:「媽咪!快d黎踩扁佢喇!」俾佢激死!
話時話做人呀媽,為左呀仔真係會大胆左,以前住村屋,有次仲見到好大條百足,我心唸俾你走甩第時咬親呀仔咪弊傢伙!於是唔係你死就係我亡,我用扡鞋打!打!打!令佢不似虫形!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 joejoemum 於 08-6-30 21:08 發表
以前做女果陣見到,同d妹叫晒救命走上床,嚇到呀媽以為地震,原來見到小强,呀媽出馬徒手捉走佢,仲遞埋黎嚇我地班衰女咁話!而家做左人地呀媽,我會一腳同佢定生死,我個仔細時一見到小强,就叫:「媽咪!快d黎踩扁佢喇!」俾佢激死!
...

唔飛都冇咁驚~~~但係飛就唔同啦~~~仲係飛喎~~~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 小傻b 於 08-6-30 21:08 發表

咁恐怖~~~仲要飛左入你奶奶到~~~你奶奶唔驚架~~~

昨天就係啦,有集小強在窗簾上,準備拍它時,它突然飛起來,飛得勁難睇 !!

我想不只是下雨,基本上小強隨時都可以飛 ~~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 Smiile 於 08-6-30 21:12 發表

昨天就係啦,有集小強在窗簾上,準備拍它時,它突然飛起來,飛得勁難睇 !!

我想不只是下雨,基本上小強隨時都可以飛 ~~

真係好怕d飛既小強~~~

男爵府

畀面勳章

會飛既好難對付!我都試過沖沖下涼,聽到髮髮拍翼聲,竟然係我個頭降落,我以前最怕小强,好在冇一絲不掛衝出去。呢d小强任何時間,任何地方都會出現!好討厭!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 joejoemum 於 08-6-30 21:24 發表
會飛既好難對付!我都試過沖沖下涼,聽到髮髮拍翼聲,竟然係我個頭降落,我以前最怕小强,好在冇一絲不掛衝出去。呢d小强任何時間,任何地方都會出現!好討厭! ...

係呀~~~仲好黑人憎添~~~

禁止訪問

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我不嬲都唔怕,我會用殺蟲水噴佢,我唔會用鞋打瓜佢,要清潔現場!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 ctotina 於 08-6-30 21:29 發表

好似大o左肚o既小強媽媽先曉飛!

係架咩~~~

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 reego 於 08-6-30 21:30 發表
我不嬲都唔怕,我會用殺蟲水噴佢,我唔會用鞋打瓜佢,要清潔現場!

但有bb就唔用得啦~~~

洋房

我會叫我C9去處理,唔理用咩野辨法,我一定要佢死,先至安心.我真係好怕小強架.

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 bennyhill 於 08-6-30 21:44 發表
我會叫我C9去處理,唔理用咩野辨法,我一定要佢死,先至安心.我真係好怕小強架.

應該你保護個老婆呀嘛~~~

別墅

最怕會飛既小強、我同老公都会唸盡瓣法消滅佢!試过屋企有蜜蜂、几驚針到我个仔、我叫个仔喱入房、我去对付佢,都搞咗好耐呀!又驚又要捉、真慘!

首頁

尾頁

跳至