自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:做媽媽既你介唔介意自己個仔識個有過去既女人

我冇仔,得女,如果有曰個女同我講識咗個男人,離咗婚又有兩個小朋友!好老實,我非常介意

tsewong    發表於 15-8-10 11:34
fanny3315    發表於 15-8-10 10:43
bik1229    發表於 15-8-9 01:28

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 yipyuying 於 15-08-09 發表

原帖由 Kitbird 於 15-08-09 發表
你講出左個重點~廿幾歲仔,正職都無點負擔倒
正職都冇,你不用擔心,好快玩完。

珍珠宮

最好唔好啦…

大宅

可能我覺得如果已有兩個小朋友又想揾返個好歸宿既話,亞仔並唔係佢一個適合既選擇

公爵府

引用:亞仔都係廿幾歲,但佢同一個離左婚既女人一

亞仔都係廿幾歲,但佢同一個離左婚既女人一齊,重點係個女人已生左兩個小朋友,而兩個小朋友都係得幾歲,做 ...
同佢分析, 照顧小朋友要幾多錢幾多心力?第時仲會唔會同個女仔有自己小朋友?結婚想點?女方家長又想點?結完住邊?如果只係拍拖就唔好拖住人,人地有小朋友都係想有個家,唔通玩完人就唔要會變左世界賤男,etc...
如果廿幾歲接受到咁大壓力,佢叻仔, 係會唔鍾意但我冇野講;如果頂唔順就叫佢快手放走人, 女人有幾多青春, 好等人地快d揾到第二個

珍珠宮

開心吸收勳章

一定介意

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章

我介意、但唔到我揀。

禁止訪問

引用:做阿媽嘅……話唔介意就假嘅……。

翡翠宮

畀面勳章

個女仔背景如何?學歷、職業、性格、人品,全部都係考慮因素。如果係正經人家女仔,我會接受。

但坦白講,而家好多女仔識人幾個月就有左,幾個小朋友唔同老豆......如果係呢種,我真係接受唔到。
日日是好日

公爵府

介意之餘仲好擔心,個仔條路將會比較難行。

伯爵府

個仔经济環境如何?現實講,揾得多唔多?要供楼嗎?環境許可又情投意合無問題,如果唔係,两个小朋友,加上將來又會有他倆的小朋友,生活擔子會好重,貧賤夫妻百事哀。不过爱情令人盲目的,父母只可比意見,根本不能贊成或反对。亚仔年輕既咪叫佢拍下拖先,不急於結婚。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:個女仔背景如何?學歷、職業、性格、人品,

原帖由 mother904 於 15-08-09 發表
個女仔背景如何?學歷、職業、性格、人品,全部都係考慮因素。如果係正經人家女仔,我會接受。

但坦白講, ...
同意,結過婚有小孩冇所謂,學歷性格人品職業都反而好緊要

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

都會介意,不過都要睇返個女仔因咩事自己一個帶住兩個小朋友,同埋個女仔人品囉。

岩岩係朋友中知道佢朋友好年輕過身,而佢太太獨自帶住兩名小朋友,真係幾慘同無奈

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

介意,但可以點?如果勸下佢,佢唔聽,只可接受。不過,其實你接不接受也冇分別

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

個仔搵到錢 有地方 夠資格照顧人地兩個小朋友

我唔會過問

冇資格 冇能力 我會叫個仔唔好累人

千期唔好帶番屋企

好話唔好聽 我都請工人湊仔做家務

我一定唔會湊孫

侯爵府

咁講真,心入面一定會介意同唔太開心,但如果阿仔鐘意同接受到,都要尊重佢意願,畢竟係佢搵老婆嘛,同埋離婚既女仔唔一定係差,呢個時代要一生一世一雙人先係難。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

亞仔都係廿幾歲,但佢同一個離左婚既女人一齊,重點係個女人已生左兩個小朋友,而兩個小朋友都係得幾歲,做 ...
點會唔介意丫!不過就要睇下個仔拍咗幾多次拖,同埋個女士有無經濟能力啦!
我有點實際……

大宅

應該睇人品多過背景好啲,可能個女仔佢際遇差好多時都唔係佢想呢?

大宅

淨係理解標題,咁一定介意;
但事實點止標題寮寮數字可描述?
自己個仔係咩人,對方係咩人,都要客觀睇清楚。
最後就係千萬不要太大反應,孩子有孩子的路...

子爵府

陪月勳章

我明白你心裡,得廿幾歲仔仲有大把前途,大把選擇,比我一定介意得要命

首頁
12345...20

尾頁

跳至