論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆:姐姐偷用我家洗衣機

我一星期俾佢開機洗2次,只係唯一要求手洗內衣,咁佢都呃,我先嬲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

人道, 以心比心, 人地都係人, 幾年前我friend工人, 咁工人懶, 血淋淋底褲放埋落佢18 months仔衫度洗.

因friend心血來潮, 睇吓機衫, 咖啡色??? 咁多衫? 攞上來睇吓, 有條血淋淋底褲, 嬲到. 即刻問件印, official answer 唔知呀太太嘅.

更嬲, 太太而家唔係M來. 咁條血淋淋邊個架? 卒之認. 太太比你用洗衣機架, 你做乜將D衫撈埋baby D衫洗? 又唔知呀.

嬲到即掃把工人, 連機仔衫都掉埋.

大宅

引用:人道, 以心比心, 人地都係人, 幾年前我frie

原帖由 lily-of-valley 於 15-08-10 發表
人道, 以心比心, 人地都係人, 幾年前我friend工人, 咁工人懶, 血淋淋底褲放埋落佢18 months仔衫度洗.

因fr ...
佢哋真係好過份

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Happynappy 發表於 15-8-10 00:47
佢哋真係好過份

工人賤招, 招招新款

大宅

引用:人道,+以心比心,+人地都係人,+幾年前我frie

原帖由 lily-of-valley 於 15-08-10 發表

因fr ...
Oh god

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 rainrain613 於 15-08-09 發

原帖由 Bebe_chiu 於 15-08-09 發表
你見佢無嘢做可以叫佢執屋嗎!
佢唔做。

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 lily-of-valley 於 15-08-10

原帖由 Happynappy 於 15-08-10 發表
佢哋真係好過份
我就是是以心比心,咩都雙眼開雙眼閉沒話佢。現在變左煮野食開始唔好食,清潔又麻麻。由天天洗地變左1星期1次。總之小孩一放暑期佢就變曬發夢。幾幾次都唔應你。

珊瑚宮

唔肯驗身有古怪

要佢溴仔就小心
玩具萬歲!

象牙宮

fantababy 發表於 15-8-10 02:29
Oh god

仲有, 另外有個工人當baby自己生, 比自己度比baby啜好工人

大宅

引用:Quote:原帖由+Happynappy+於+15-08-10+發表

原帖由 rainrain613 於 15-08-10 發表
我就是是以心比心,咩都雙眼開雙眼閉沒話佢。現在變左煮野食開始唔好食,清潔又麻麻。由天天洗地變左1星期1 ...
錄底,拒絕僱主合理要求可以即炒唔補$,一個星期拖一次地冇可能

男爵府

好媽媽勳章

引用:唔肯驗身有古怪要佢溴仔就小心

原帖由 fitfish 於 15-08-10 發表
唔肯驗身有古怪

要佢溴仔就小心
我細女就唔肯跟佢,咩都跟我。

大宅

引用:唔明點解啲人唔俾姐姐用洗衣機

原帖由 扭計澄 於 15-08-09 發表
唔明點解啲人唔俾姐姐用洗衣機
因為我家新工主將她的2件T恤和2條底褲開一機洗😔

子爵府

回覆:姐姐偷用我家洗衣機

衞生問題。
我都要姐姐手洗內衣褲。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

引用:Quote:原帖由 Happynappy 於 15-08-10 發表

原帖由 rainrain613 於 15-08-10 發表
我就是是以心比心,咩都雙眼開雙眼閉沒話佢。現在變左煮野食開始唔好食,清潔又麻麻。由天天洗地變左1星期1 ...
將心比心不適用於外傭身上

別墅

想生BB熱投

我有個朋友支肋姐姐每星期去磅洗一次

首頁

尾頁

跳至