夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同c6愈行愈分岔,佢同我講 或 同其他我吔嘅過去相處 或 發生嘅事,會將不同時期發生嘅事撈埋一齊,可以相隔幾年,佢合併成一個同時期發生嘅故事,有時甚至會屈我,有時會擺明當我白痴咁呃我。每件都係生活小事,但經常發生,我已經冇好氣再同佢講嘢。
例如最新鮮屈我嘅事,我話 免費攞嘅垃圾袋唔夠用要去買,佢話“買嘢啫 阻訂“,佢叫我去叫看更多俾一兩包,爭論幾句後佢屈我“以前有半卷你又要話唔要”
以前嘅半卷係未知有免費派時買落,知道有得免費攞(09年)已經用免費,果半卷亦有喺唔同用途下用咗,佢竟然咁必須嘅野都唔俾買,而且10年我搬入佢買嘅樓,一無所知 更唔清楚有免費垃圾袋攞而買,佢竟然記恨我浪費錢買,佢屈我後我就無言行開。
對佢 我已經冇心痛嘅感覺,可能係無奈係灰,咁小嘅事買卷垃圾袋都咁,我同佢 相處唔到落去 都係貌合神離。

子爵府

回覆:呻, 冇心痛嘅感覺

好討厭D男人為D芝麻綠豆事系度嘈嘈,真系頂唔順就埋單計數啦

13yeah    發表於 15-8-12 01:15

琥珀宮

垃圾袋值幾多錢?你老公咁都記住

翡翠宮

你嫁左個阿毛

大宅

鄧你辛苦

男爵府

引用:垃圾袋值幾多錢?你老公咁都記住

原帖由 tansyneko 於 15-08-11 發表
垃圾袋值幾多錢?你老公咁都記住
我老公真係好怪雞,記性話好又唔係,差又唔係,近幾年發覺佢講得出口嘅所有都係指責人 或 自己要功。

公爵府

回覆:Anastasia-sa 的帖子

咁都計較,肯定難過喇,要同距傾下

男爵府

引用:好討厭D男人為D芝麻綠豆事系度嘈嘈,真系

原帖由 Bobo113 於 15-08-11 發表
好討厭D男人為D芝麻綠豆事系度嘈嘈,真系頂唔順就埋單計數啦
我有埋單念頭好耐,可惜攪唔掂個仔,我媽極看錢要面,佢永遠企喺外人(包括女婿)度,一定唔會幫我。
因為我姐夫N年前有小三,小三同事識我媽,個同事揭發,兩邊近疏親戚都知,我家姐帶埋個女返娘家,第二日我媽逼/請我家姐反父家。

瑪瑙宮

垃圾袋咋喎, 鄧您橙.

男爵府

咦,原來我打漏字,#1 10年後少咗個「前」,10年前!!!!

男爵府

引用:垃圾袋咋喎, 鄧您橙.

原帖由 Nancy20090615 於 15-08-11 發表
垃圾袋咋喎, 鄧您橙.
係啊,垃圾袋咋,佢可以同個仔去 哈根大士 食百幾銀雪糕,仔可以憑 鐘意 就即買500幾蚊一對雨靴,但係十零廿蚊垃圾袋就唔捨得,佢嘅駛錢準則 我真係攪唔明。

男爵府

引用:你嫁左個阿毛

原帖由 mini1204 於 15-08-11 發表
你嫁左個阿毛
阿毛形容佢,實在委屈 阿毛 二字。

瑪瑙宮

Anastasia-sa 發表於 15-8-11 22:01
係啊,垃圾袋咋,佢可以同個仔去 哈根大士 食百幾銀雪糕,仔可以憑 鐘意 就即買500幾蚊一對雨靴,但係十零 ...

食百幾銀雪糕, 500幾蚊對鞋, 我真係唔捨得.

佢由幾時開始係咁架? (指垃圾袋果 D )

伯爵府

記埋D芝麻綠豆既事,這個男人太小氣、太小家,心胸夾窄

男爵府

引用:Quote:Anastasia-sa 發表於 15-8-11 22:01

原帖由 Nancy20090615 於 15-08-11 發表
佢一向「精打細算」,但係呢三,四年愈計愈細,但同時某D方面又愈來愈豪,例如雪糕、雨靴呢類,大部份同個仔有關。

男爵府

引用:記埋D芝麻綠豆既事,這個男人太小氣、太小

原帖由 judychungpuiyan 於 15-08-11 發表
記埋D芝麻綠豆既事,這個男人太小氣、太小家,心胸夾窄
都係,我發覺佢對我愈來愈計較。
例如生仔、我湊亦係共識,佢N月前曾經話過 FTM等於家庭主婦,等於所有家庭我做曬。例如我拎洗衣籃去廚房洗衫,無論咩原因冇拎返去厠所,佢會拎個洗衣籃去廳中間,話係提醒我未執。
再例如 有次我洗咗我仔嘅公仔,夾住公仔耳仔晾,我就去買餸,再返到屋企見隻公仔放咗喺窗台,第二朝瞓醒佢已經出門返工,仔起身見到隻公仔又夾住耳仔爆喊,事後講返,原來係我去咗買餸期間仔 見到公仔夾住耳仔爆喊過一次,C6話特登夾返要我面對佢面對過嘅情況。

男爵府

引用:Quote:原帖由+judychungpuiyan+於+15-08-11

原帖由 Anastasia-sa 於 15-08-11 發表
都係,我發覺佢對我愈來愈計較。
例如生仔、我湊亦係共識,佢N月前曾經話過 FTM等於家庭主婦,等於所有家 ...
同個咁咁計較、乜都要佢贏晒嘅的男人一齊,都真係好難擠出笑容。
不如你出返去做嘢先,第時下定決心唔同呢個男人一齊了,起碼經濟有著落。
加油啊!

男爵府

引用:Quote:原帖由 Anastasia-sa 於 15-08-11 發

原帖由 雨木果 於 15-08-11 發表
同個咁咁計較、乜都要佢贏晒嘅的男人一齊,都真係好難擠出笑容。
不如你出返去做嘢先,第時下定決心唔同呢 ...
我真係好想做嘢,怕搵唔到野做,又怕搵到湊仔唔到,最怕公司唔鐘意下下請假湊仔嘅員工。難一個仔有乜唔舒服,我冇人可交託,我估除非我出咩大事湊唔到,我隻c6先會請假幫。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Anastasia-sa 於 15-08-11 發

原帖由 雨木果 於 15-08-11 發表
不如你出返去做嘢先,第時下定決心唔同呢 ...
你用詞好準,「乜都要佢贏曬」,佢老屈都要講到唔係贏就係唔關佢事。
有時佢嘅慳好怪,例如佢見到某東西( eg. cherry)好平好低,佢會通知我,見我冇買嘅打算,佢會指住我話“依家平你唔買,以後你唔好同我講你想食cherry”
所以我同佢去街,無論街市超市行街買嘢 我都愈來愈大壓力,唔知佢邊一刻要平,邊一刻會話冇所謂,邊一刻可以唔理我買乜做乜。好似我駛緊佢嘅錢,用多少少佢肉痛,慳少少佢話出嚟食咁慳 或 衫平質地差著得陣不如買件好嘅……等等,依家學精D 必須或非必須品我都唔會同佢一齊去買,除非電器。
愈講我就愈多經歷浮現,呻到樹葉都落。
所以,我真係好想做嘢,未來我仔返學情緒情況穩定,我要嘗試搵返份工。

男爵府

我真係過得好攰!

首頁

尾頁

跳至