夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:呻, 冇心痛嘅感覺

曾經一個無話不談,令我安心自在嘅人,依家我防得就防,多幾日紅日佢放假,我又緊張又攰。

瑪瑙宮

Anastasia-sa 發表於 15-8-12 01:23
我真係過得好攰!

係人都攰喇, 佢 D 行為真係好難頂.

您搵野做喇, 長期不可靠這男人.

子爵府

引用:Quote:原帖由 judychungpuiyan 於 15-08-11

原帖由 Anastasia-sa 於 15-08-11 發表
都係,我發覺佢對我愈來愈計較。
例如生仔、我湊亦係共識,佢N月前曾經話過 FTM等於家庭主婦,等於所有家 ...
加油!

珍珠宮

子爵府

Anastasia-sa 發表於 15-8-12 01:27
曾經一個無話不談,令我安心自在嘅人,依家我防得就防,多幾日紅日佢放假,我又緊張又攰。

...
佢對囝囝咁捨得用錢, 對妳又係咪一樣呢?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Nancy20090615 於 15-08-11

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

替樓主辛苦...
呢D男人日日對住真係人都癲....
希望仔仔大D你可以搵到份工啦, 祝福你...

伯爵府

似乎你C6係一個自我中心好強既人,佢继續以喱个方式,來與你同仔仔一齊生話,你哋會好辛苦,好大壓力,一係搅到你有精神病,一係小朋友會好反叛(細個可能驚會聽,大啲會好反叛)

首先,你要你C6認同佢呢個支配性既行為,令你感到唔可以做到自己,只係做一個佢認為滿意既老婆,你反問番佢,愛一個人係咪要對方,唔可以有自己,要完完全全改變自己來討好對方?

你唔好諗住出來打份工,就可以逃避問題,兩夫妻有問題,一定要冷靜慢慢傾

伯爵府

引用:似乎你C6係一個自我中心好強既人,佢继續以

原帖由 judychungpuiyan 於 15-08-12 發表
似乎你C6係一個自我中心好強既人,佢继續以喱个方式,來與你同仔仔一齊生話,你哋會好辛苦,好大壓力,一係 ...
傾唔掂,試下找婚姻輔導!

男爵府

引用:Quote:Anastasia-sa 發表於 15-8-12 01:27

原帖由 豬兜有情人 於 15-08-12 發表
佢對囝囝咁捨得用錢, 對妳又係咪一樣呢?
對我或個仔都係一時時,有時佢見到佢認為好嘅男裝藍球鞋會大力推薦我買,或者一D無論料或款佢覺得好嘅都會推薦俾我,不過7成男裝,我當然拒絕唔要,又係有D說話聽下啦。有時又好好,例如最近問佢買隻鍋好唔好,佢會話你用你話事。有時用咗幾年嘅筷子黑嘅黑,崩嘅崩,想換,佢會話仲用得唔換。
仔有時D必須嘅佢都會出聲反對,例如搭火車或小巴要俾錢,佢話“點解要俾je”,佢話佢次次同個仔搭都冇人check佢或話佢。例如奶嘴係建議幾個月換,用咗9個月話要換佢就嘈,結果又係要襯佢返工我自己去買。
不過有時仔一句鐘意乜都買,幾千銀嘅手錶又會買俾我。冇定律。

男爵府

引用:似乎你C6係一個自我中心好強既人,佢继續以

原帖由 judychungpuiyan 於 15-08-12 發表
似乎你C6係一個自我中心好強既人,佢继續以喱个方式,來與你同仔仔一齊生話,你哋會好辛苦,好大壓力,一係 ...
傾呢家嘢我放棄好耐。
初初佢屈我我都會講下,但見幾次佢所謂輸咗對歷史嘅記憶 所帶來嘅不快,會喺其他地方發洩,例如特別整亂間屋,或者係食野“唔小心”攪到周圍都係,再或者縱我個仔擦完牙俾支珍寶珠,或者係短時間內換幾件衫,佢當然唔認,不過我就認為佢有心。
嘗試開始傾,佢話“你認為係點就點”、“咁叻你去搵我份人工,養埋我 我就聽曬你話”等等發悔氣或有骨說話。
有次喺日本,我冇理佢反對買咗部導入機,結果食飯佢就冇啦啦嚟料,我亦唔係脾氣好忍佢,嘈兩句後佢叫我“你依家就走”,我話我去得邊,人生路不熟佢又抱住個仔,passport佢又話佢管得好由佢keep,我就咁喺日本俾佢點趕都依然死唔要面坐喺度。果次我就先醒,生完仔後佢對我嘅惡劣係知我放唔底個仔,可能到仔大個,我會選擇更好嘅生活。
佢教過某位親戚,攪離婚,等一時時轉走資產或過大海輸咗佢,之後唔好做野0收入,好過俾人分一半,更唔好係膳養費。我知如果我依家要離婚,我一定攪唔掂個仔,去到婚輔,我乜都攞出嚟傾,只係俾佢更好準備報怨我,而且 我覺得冇得改善,佢知我冇人幫,冇可能帶埋仔走,養大個仔係我妥協一切嘅因素,佢幾時想管就管,想扮好人又扮下。
依家佢屈我或呃我,我只會收聲行開,就算喺我屋企人面前,我都只能忍。

男爵府

引用:男人老狗有大志就唔好計埋d小數啦,慳得幾

原帖由 Lorican 於 15-08-12 發表
男人老狗有大志就唔好計埋d小數啦,慳得幾蚊會發達呀?仲要買黎係屋企用既,有乜問題,咁都同個老婆計。
你 ...
買垃圾袋果單唔係問佢意見,係一齊喺街,我準備去買講起。
如果唔事先通知佢,同佢一齊去,去到佢一樣會嘈。
依家唔單指唔會問佢,更唔會喺佢見到嘅情況下買東西。

男爵府

引用:替樓主辛苦...呢D男人日日對住真係人都癲..

原帖由 gloriatutor 於 15-08-12 發表
替樓主辛苦...
呢D男人日日對住真係人都癲....
希望仔仔大D你可以搵到份工啦, 祝福你... ...
多謝,好耐未試過咁舒坦,乜都呻曬出嚟,唔駛屈住屈住,多謝jm,多謝bk。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Anastasia-sa 於 15-08-11 發

原帖由 Lorican 於 15-08-12 發表
要慳既應該係佢
佢有時慳到令周邊嘅人好唔舒服,例如同親戚朋友出去食飯,如果其他人點餐,落完單佢會拎份Manus睇,之後話人點得幾貴幾唔底,慢慢大家知佢係咁,次次叫佢,佢會呻“做咩次次叫我睇je, 我又唔知大家鐘意食乜,鐘意食乜就叫乜啦”,最終佢都係睇曬所有manus再落單,之後就進入解說要功。有時D細路要汽水,佢會話貴,有時又話要大支嘅一人分一杯,有時又話一人一罐唔駛煩。
佢慳嘅時候乜都慳,大方嘅時候 話搵得嚟駛得去,好睇佢果刻嘅價值觀同心情。

伯爵府

睇咗你既回覆,好懷疑你C6還愛你嗎?

佢似乎知道你為咗亞仔,知你必定會妥協,不断得寸進尺

為了兒子要继續這樣生活,真係好辛苦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你地之間最大問題係$,
出去搵工啦,
能獨立才有say

子爵府

極端神經質的人,可唔可以同仔返阿媽度住,跟住揾嘢做和離婚呀?

子爵府

你以前做乜架?

大宅

睇到公仔事件,我真係忍唔住「妖」咗出聲,邊有人咁計較㗎,小家到不得了!你真係要儘快出返嚟做嘢,為自己作定打算!

大宅

回覆樓主:

佢係咪有情緒病? 聽落似焦慮症嗰d.

首頁

尾頁

跳至