懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我在年輕時曾人工流產。多年後,現在懷孕。想問婦檢時 醫生會問我曾經流產嗎?因為我的丈夫並不知道的。我亦不想重提這事。所以想知道,正常醫生會問我嗎?

複式洋房

引用:我在年輕時曾人工流產。多年後,現在懷孕。

原帖由 Jellyyin 於 15-08-13 發表
我在年輕時曾人工流產。多年後,現在懷孕。想問婦檢時 醫生會問我曾經流產嗎?因為我的丈夫並不知道的。我 ...
醫生会問,第几胎,所以人工流產要講

大宅

回覆:懷孕,曾人工流產

醫生一定會問你之前有冇試過懷孕,係咪第一胎,有冇試過流產,係咪自然懷孕同有冇任何病史。醫生照你個子宮時應該都可以憑大細知你有冇曾經懷孕過。

伯爵府

BK Milk勳章

我在年輕時曾人工流產。多年後,現在懷孕。想問婦檢時 醫生會問我曾經流產嗎?因為我的丈夫並不知道的。我 ...
政府私家都會問,政府問完會問你使唔使保密,其實講唔講影響唔大既,咪襯你老公唔係度先話比醫生知囉,跟住講明老公唔知得囉!

大宅

通常第一次先會問,咁第一次咪叫你先生唔好去囉,或者你入去見姑娘醫生叫你先生係出面等你

大宅

第一次見醫生入資料會問,同問要唔要保密。

大宅

一定會問,但通常姑娘只會見你一個,唔會比家人入去陪

大宅

回覆:Jellyyin 的帖子

咁咪唔好叫老公入去見醫生咪得囉,只係第一次產檢時會問

別墅

成日問,不過我答冇..始終唔係咩開心事唔想再提,最緊要bb冇問題就ok*

複式洋房

其實到bb 出世之後,健康院都會問。
除非你覺得出院後第二日,bb去健康院你可以一個人搞得掂咪唔洗同老公講囉。

複式洋房

多謝大家。
諗左好耐,好忐忑。唔知點好,一方面唔想瞞佢、另一面又唔想佢知。

別墅

月餅勳章

It is white lie... u lie because u care about his feeling.

大宅

流產原因係自己唔想要?定身體有問題留5到個BB?流產嗰個b係咪現任老公?如果之前流產係5想要,5關你身體事,而個BB唔係你老公的話,建議你呢一世都5好講,第一,5講比E生知,對你現在呢胎係冇影響,第二,免得你老公知道之後,個心有條刺,影響呢段關係,有D男人好好好介意架

大宅

我去政府私家都問,姑娘會叫老公係出面等

複式洋房

係自己關係唔要的,唔係身體有事。
就係細個時同初戀男友。並不是我現在的丈夫。
所以我真係唔想講。

大宅

你流產係私家做?政府醫院是沒有紀錄,所以不用講也不需要講

複式洋房

回覆:hannahQ 的帖子

私家做的。

複式洋房

我同你一樣呀。。我見政府同私家時醫生都有問,因為老公次次都陪我去做產檢,所以我選擇唔講。

大宅

5洗講,當無發生過

別墅

引用:你流產係私家做?政府醫院是沒有紀錄,所以

原帖由 hannahQ 於 15-08-13 發表
你流產係私家做?政府醫院是沒有紀錄,所以不用講也不需要講
係丫..只要你唔好去返個間e院,冇報到保險,咁唔會有人知。

hannahQ    發表於 15-8-13 19:31

首頁

尾頁

跳至