美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人係因為食左"四環素"d牙變色, 而去做藍光美白牙齒呢?

別墅

My teeth are very yellow. Please let me know if 藍光美白 works! It would be very kind of you if you could let me know the contact of the dentist and the price for the treatment.

大宅

我都好想試下呀!有冇人試過呀?OZO有個四環素美白療程,唔知work 唔work呢?

大宅

係呀, 都知OZO 有呀, 不過唔知work 唔work, 加上價錢係$12,000, 雖然有分期, 但係起貴呢. 你都想試呀? 之前睇過d報導話做完藍光美白之後, d牙有可能會變左做敏感牙齒, 有利有幣, 想靚都要有犠牲架.

原文章由 iloveilove 於 08-7-6 16:16 發表
我都好想試下呀!有冇人試過呀?OZO有個四環素美白療程,唔知work 唔work呢?

大宅

原文章由 abiabi 於 08-7-8 12:55 發表
係呀, 都知OZO 有呀, 不過唔知work 唔work, 加上價錢係$12,000, 雖然有分期, 但係起貴呢. 你都想試呀? 之前睇過d報導話做完藍光美白之後, d牙有可能會變左做敏感牙齒, 有利有幣, 想靚都要有犠牲架.

...

藍光美白係唔係永久架?
要做幾多次?

複式洋房

我上年係自已洗開牙既牙醫到做, $5000, 效果唔錯,

籃光唔係永久,醫生話個效果 keep到幾年啦,
做籃光大約要一個鐘到, (做之前要洗牙, 再之前要預約配牙套, 做既時候, 帶住個牙套, mug大個口好似照燈咁, 大約10mins一個cycle, 做 3~4個cycels到, depends on 個醫生, 我果時做有4個cycle, 不過我家姐做得3個, 做完個24小時, 唔可以食有色既野, 塗口紅都唔得, 只可以食白色野, 做完果晚d牙仲 "比比"地, 好似比雷劈咁),
不過唔好諗住d牙會白到紙一樣, 因為都要睇返你自已d牙本身係咩色, 到時醫生會比個色辦比你, 我本身d牙就 好似第 四,五格到, 漂完向前佐兩格
<------1----2-----3---4........etc
白---------------------------------------黃..

不過漂完之後, 自已都要好好保養d牙-->我以前日日一杯coffee, 已家就久唔久先一杯, 飲完即刻飲返水沖淡, 茶我就直頭無飲, ..
你再有d咩想問, 你可以問我ga..^.^

我漂佐都一年, so far都無牙肉敏感既問題!
同埋我自已都好滿意個效果, 起碼d 同事and 朋友會問我, 點解d牙白佐咁多...hehe

[ 本文章最後由 sasa00 於 08-7-8 15:49 編輯 ]

大宅

唔該晒好詳細, 你做咁平既, 我因為係食得哮喘藥多所以d牙好灰, 之後仲有冇用d咩牙膏, 係咪由1-10度噤計架, 你覺得係咪物有所值呢? 你個牙醫係邊區架叫咩名, 可以pm我嗎?

原文章由 sasa00 於 08-7-8 15:45 發表

做籃光大約要一個鐘到, (做之前要洗牙, 再之前要預約配牙套, 做既時候, 帶住個牙套, mug大個口好似照燈咁, 大約10mins ...

別墅

Please pm me your dentist's contact. I really can't bear my yellow teeth. Many thanks!

複式洋房

我個牙醫收費都ok, 因為我個friend同我同期做, 不過佢去仁安, 佢貴過我成千幾蚊...

我自已就無用漂白牙膏, 不過我久唔久會用crest果隻漂白牙貼(屈記同萬記都有得買, 通常我特價就會買around$200到,不過我已家有佐bb唔知用唔用得, 就停佐.

我個friend漂完之後就用緊crest 漂白牙膏(好似都貴, 不過我唔記得幾$,我見佢日日都仲keep住有飲茶,都ok白..

我個牙醫係好遠-->馬鞍山, 已經Pm佐資料比你.
不過我家姐今年漂, 好似已經加佐價, 個醫生話個supplier加佢價, 你自已打去check個price la..!仲有, 呢個醫生d appointment勁full, 你要有心理準備今日打去book, 可能幾個禮拜後先有得睇..

如果無記錯, 個醫生好似話多數人漂完會向前"白"兩格度, 係唔係真係漂完好白, 其實都要睇返你自已d牙本身黃到咩情度...我自已都覺得物有所值, 特別係影相既時候, 睇返d相, 漂完d牙真係白好多...!

原文章由 abiabi 於 08-7-8 16:33 發表
唔該晒好詳細, 你做咁平既, 我因為係食得哮喘藥多所以d牙好灰, 之後仲有冇用d咩牙膏, 係咪由1-10度噤計架, 你覺得係咪物有所值呢? 你個牙醫係邊區架叫咩名, 可以pm我嗎?

...

[ 本文章最後由 sasa00 於 08-7-8 17:48 編輯 ]

複式洋房

Hello, Pls check PM!

原文章由 kidkidmum 於 08-7-8 16:42 發表
Please pm me your dentist's contact. I really can't bear my yellow teeth. Many thanks!

別墅

Hello! Sasa 00

Pls PM to me . Thank you !

子爵府

不過漂完之後, 自已都要好好保養d牙-->我以前日日一杯coffee, 已家就久唔久先一杯, 飲完即刻飲返水沖淡, 茶我就直頭無飲

Oh no, I want to whiten my teeth too. Tea is my favorite beverage, literally my "body will itch" if I don't drink tea.

大宅

你有左呀, congratulation. 幾時生呀?
收到你pm, 好多謝你既資料, 非常唔該晒.

原文章由 sasa00 於 08-7-8 17:37 發表
我個牙醫收費都ok, 因為我個friend同我同期做, 不過佢去仁安, 佢貴過我成千幾蚊...

我自已就無用漂白牙膏, 不過我久唔久會用crest果隻漂白牙貼(屈記同萬記都有得買, 通常我特價就會買around$200到,不過我已家有佐bb ...

複式洋房

我八月尾生得la, 到時生完又可以扮靚la..!
You are wellcome la!

原文章由 abiabi 於 08-7-11 16:30 發表
你有左呀, congratulation. 幾時生呀?
收到你pm, 好多謝你既資料, 非常唔該晒.

別墅

原文章由 sasa00 於 08-7-8 17:37 發表

我自已就無用漂白牙膏, 不過我久唔久會用crest果隻漂白牙貼(屈記同萬記都有得買, 通常我特價就會買around$200到,不過我已家有佐bb ...

請問你可否pm你個牙醫資料俾我呢 ?

別墅

哎, 我係細個食藥含四環素搞到棚牙灰灰地色, 問過牙醫話點漂都幫助不大
都有諗過 join OZO個四環素美白療程, 但又貴亦唔知work唔work

sasa00, 你個牙醫好似幾得喎, 可唔可以pm資料俾我? 唔該哂!!

複式洋房

原文章由 nobabyet 於 08-7-12 18:56 發表
哎, 我係細個食藥含四環素搞到棚牙灰灰地色, 問過牙醫話點漂都幫助不大
都有諗過 join OZO個四環素美白療程, 但又貴亦唔知work唔work

sasa00, 你個牙醫好似幾得喎, 可唔可以pm資料俾我? 唔該哂!!: ...

我朋牙都係好似你四環素牙,,唔知又咩法子可以漂白,你試過好就pm我,唔該你
冰之王國

大宅

我都想知地址可否pm比我

複式洋房

唔該你pm埋資料比我呀, 麻煩晒~~

做籃光大約要一個鐘到, (做之前要洗牙, 再之前要預約配牙套, 做既時候, 帶住個牙套, mug大個口好似照燈咁, 大約10mins ...

民房

其實未必一定要用藍光嫁
有d診所都會幫病人造個牙套
比埋漂牙藥水個病人自己係屋企做
呢個因為要晚晚自已擦d藥水係個牙套度
所以會麻煩d但係會平d同埋無咁刺激d牙齒
因為唔會一下子落咁強力既藥水

首頁

尾頁

跳至