跳至

首頁

尾頁

別墅

大家會選邊間?

大宅

回覆:copper 的帖子

宏廣!

男爵府

宏廣

子爵府

回覆:英藝,宏廣點選擇

英藝

子爵府

我聽人講 廣宏個校長之前係英藝做校長,佢去咗廣宏之後,間學校好咗好多。

大宅

兩間都唔選,無其他選擇咩? 仲有好多間私幼

bennyeva    發表於 15-8-20 19:00

別墅

回覆:jamlee309 的帖子

因為係報9月開學嘅n1,好多都無位啦!

子爵府

引用:因為係報9月開學嘅n1,好多都無位啦!

原帖由 copper 於 15-08-18 發表
因為係報9月開學嘅n1,好多都無位啦!
我也有同感呀

大宅

無位,點解你地咁遲報呀

別墅

熱血勳章

再揾下先啦,n又唔係一定要讀,第一間好緊要,影響番學態度

子爵府

引用:再揾下先啦,n又唔係一定要讀,第一間好緊

原帖由 bennyeva 於 15-08-20 發表
再揾下先啦,n又唔係一定要讀,第一間好緊要,影響番學態度
你講得又好似系呀。

大宅

因為見到上面有媽媽覺得宏廣唔好選,我想以用家既角度分享我小朋友n班開學一星期後我的睇法。

其實本身也有新一代及sunkids的offer,最後揀宏廣的原因係覺得sunkids的行政與職員態度實在太差,每次與校務處溝通時(即交表、交錢、出席開放日、面試⋯等都有種唔清唔楚,問多句都黑你面既感覺。我上年8月交表,去到10月都無application number,無面試安排,無收據證明我交左報名費或資料。直至我收到佢地既open day ticket.....當時已心諗,我交既回郵信封原來係咁用,但信內只有ticket,乜都無啦。直至11月個個都收到面試我也沒有⋯打去問對方話我細b,無得第一論in(但其實我在這裏知道有些8月b也有得in),要等夠歲半,夠歲半(即2月)也沒有聲氣,我3月主動再打去問,對方竟然答我15-16已full,即時火起,但我也沒有向對方發脾氣,只怨自己係細b,選擇會小d。5月尾無端端打來叫我interview仲要係閒日,只得一日無其他選擇,我已表明我只想要上午班位,無的話便不來面試,免得浪費大家時間,對方表示「不清楚,要見完才知」。我們按時請假面試,好快,一個星期便有結果,收了上午班,衡量過後還是不去交留位費,因為當時已6月,宏廣既大部份費用已交,適應班都上了,覺得宏廣環境唔錯便決定不轉。sunkids都算有跟進打來問完話會註銷我的資料。不過,據知佢地後來知道自己擴班成功便周圍搶學生。

新一代既行政其實Ok,係職員寸少少,入面既設施有少許殘,而且覺得論愛心,宏廣的老師細心得多。我小朋友都算細b(8月b),返了一星期學,到現時都只是入學校門口喊幾聲。其實我好欣賞佢第一個星期返一時,第二個星期返兩小時,第三個星期才正常。每日接放學班主任都主動講今日點點點,我寫野在手冊老師又有即時跟進。小朋友日日返到來都唱歌仔你聽,除鞋抹手抹鼻等自理行為雖則之前都有教佢做,但明顯返左一星期後見到佢有進步。

作為用家,見到佢一個星期就有這些表現,我已相當滿意及收貨

Momosau    發表於 15-8-31 22:04

珍珠宮

選近

別墅

引用:因為見到上面有媽媽覺得宏廣唔好選,我想以

原帖由 Godelmama 於 15-08-21 發表
因為見到上面有媽媽覺得宏廣唔好選,我想以用家既角度分享我小朋友n班開學一星期後我的睇法。

其實本身也 ...
我剛剛都報左名,我只係入去interview, 我都覺得由receiption職員,老師到嬸嬸都好nice。

大宅

回覆 copper 的帖子

你指宏廣?

子爵府

引用:Quote:原帖由 Godelmama 於 15-08-21 發表

原帖由 copper 於 15-08-21 發表
我剛剛都報左名,我只係入去interview, 我都覺得由receiption職員,老師到嬸嬸都好nice。

...
現在仲可以報名?
知唔知幾時停止報名。

別墅

引用:回覆 copper 的帖子你指宏廣?

原帖由 Godelmama 於 15-08-21 發表
回覆 copper 的帖子

你指宏廣?
係呀,噚日in 架

別墅

引用:Quote:原帖由 copper 於 15-08-21 發表我剛

原帖由 mwye 於 15-08-21 發表
現在仲可以報名?
知唔知幾時停止報名。
我諗佢有位都會收,你打去問問

子爵府

我仔仔今年都响宏廣番N,暫時開學一個星期,一切都覺得幾好,起碼每日問仔仔開唔開心,聽日仲番唔番學,佢都答我開心同番,無抗拒。

神呀,請允許bb黎到我身旁!

子爵府

想問下宏廣有冇playgroup?

首頁

尾頁

跳至