夫婦情感

跳至

首頁
45678...28

尾頁

男爵府

豬兜有情人 發表於 15-8-17 22:09
妳好高智慧懂得這樣想。

我未追哂D POST呀

睇埋先一次過覆...

大宅

引用:Quote:Bobo113+發表於+15-8-17+17:23+講真

原帖由 豬兜有情人 於 15-08-17 發表
以做回平時和他相處的我, 我唔打算現階段再追問, 因為他的態度真的好冷漠! ...
可能對第二個有好感中

子爵府

回覆:當愛情變成親情?

其實原因係咩真係要花時間去留意
有無第三者呢一點我覺得都要確認下
我始終覺得男人無後備好少會咁
因為無感覺呢樣野
如果唔係有另一個出現點會發現自己對太太無感覺
愛情變左親情
同我ex講埋同一樣野
因為有比較所以意識到對太太唔同左...
要靠你的第六感同直覺
時間一定會話你知答案
唔好急,加油

未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

eggpudding 發表於 15-8-17 22:41
其實原因係咩真係要花時間去留意
有無第三者呢一點我覺得都要確認下
我始終覺得男人無後備好少會咁
昨晚問他是說沒有, 還說有我點會唔和妳分開!

男爵府

豬兜有情人 發表於 15-8-17 22:11
我都不感想像太多, 其實就算未有, 都冇人保證將來有, 實在看不通!

好,追完POST

1. 佢答咩其他原因 (如工作、婆媳) 都唔係果時,有冇異樣? 有冇你感覺到佢有隱瞞?

2. 如冇隱瞞,佢可能係對你失去了戀愛的感覺

首先,其實你唔搞D咩大鑊嘢,佢應該唔會走,係好事黎,雖然只係為左小朋友,起碼你有時間去處理。第二係你稍為放鬆一下,等自己冇咁傷心先,參加下佛教冥想班又好咩都好,去到可以控制自己情緒先。

之後睇下你想唔想比返戀愛感覺佢。再因應佢性格和喜好,睇下點部署。但點做都好,記得比人感覺要係毫不費力、輕鬆、巧合、幽默。

你帶到比佢快樂,佢好難抗拒你

侯爵府

回覆:豬兜有情人 的帖子

很好的分享

子爵府

kkkk9527 發表於 15-8-17 22:56
好,追完POST

1. 佢答咩其他原因 (如工作、婆媳) 都唔係果時,有冇異樣? 有冇你感覺到佢有隱瞞?
1. 感覺婆媳應該唔多唔少都有影響, 但我又不是和奶奶吵架,只是見面時唔出聲無任何反應, 他嘗試勸解我, 但當然他是孝子點都是企奶奶個邊, 所以我去到咁地步,他亦都冇我辦法, 可能都有些影響!

2. 我覺得不是失去戀愛, 是連愛的感覺都無了。

妳最尾個段講得好對, 他正正是想這樣, 可惜佢做唔到,就算他嘗試過去做對他來講是做得好唔自然難聽可以說夾硬去做, 而我盡力去改善就反而感覺他有抗拒感!

大宅

引用:Quote:豬兜有情人 發表於 15-8-17 16:35 其

原帖由 Nancy20090615 於 15-08-17 發表
我覺得您問佢您地關係係咪完, 佢無答, 咁重有機會修好喎. 如果佢答係, 就番唔到轉頭.
哩句好岩
如果佢話冇,甘就真係冇架啦
反而佢唔出聲其實佢重珍惜,重有得諗呀!

大宅

引用:Quote:anan3388 發表於 15-8-17 16:33 如果

原帖由 豬兜有情人 於 15-08-17 發表
昨晚和他傾完後, 看見他的放款態度, 我心情真的好難受心痛得不懂形容, 我走去飲酒, 飲到醉醺醺, 嘔埋出來, ...
傻瓜,哩個階段其實佢都好辛苦,佢自己都好亂
反轉頭去諗佢肯理你,算係甘,有d狼心既,真係話之你飲到點唔好,都唔理你呀!

所以呢,依家你地最好係卑時間大家冷靜下

男爵府

豬兜有情人 發表於 15-8-17 23:18
1. 感覺婆媳應該唔多唔少都有影響, 但我又不是和奶奶吵架,只是見面時唔出聲無任何反應, 他嘗試勸解我, ...

所謂輕鬆,好似好簡單,但背後其實很複雜

例如:
1. 你直接示好,刻意想話題,問佢好多條問題(鍾唔鍾意間餐廳、今日著得好唔好睇等等),雙眼絕大部份時間在他身上

2. 你著自己認為好看的衣服,坐下後看本時事或文學雜誌,一兩分鐘後像想起了要好好給老公關注,或感覺給他面子所以先把雜誌放下,再投入地跟他傾談

2 是較輕鬆吧,但不同人要ADJUST到自然的感覺。首先你自己真的要先輕鬆和平常心

伯爵府

回覆 Nancy20090615 的帖子

我都有睇呀,到最好佢地一齊唱陪著你走!唔知係咪人老咗,見既事物多咗,聽到隻唱好自然咁眼濕濕,好感觸。覺得自己會唔會有機會可以好似隻歌咁畫面咁sweet!
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

子爵府

早早,為豬豬打打氣

子爵府

好多時去到呢d位
你愛一個人的時候咩都唔使做
你唔愛一個人的時候做咩都感動唔到對方
感覺呢樣野好抽象
呢一刻無但可以唔知幾時走番出黎
佢肯唔肯同你一齊去輔導?
豬豬,設個停損點俾自己
半年,一年
係一段時間裡面你盡力
如果對方都係無表示
轉頭愛自己愛家人
一段關係裡面得一個人付出好累
努力!

未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

kkkk9527 發表於 15-8-18 00:34
所謂輕鬆,好似好簡單,但背後其實很複雜
9527:

好深好高層次 , 要去學有排學!

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-18 06:32
早早,為豬豬打打氣
ms_ck 多謝好感動, 仲咩咁早想整喊我!

子爵府

eggpudding 發表於 15-8-18 07:38
好多時去到呢d位
你愛一個人的時候咩都唔使做
你唔愛一個人的時候做咩都感動唔到對方
明白

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-18 09:32
ms_ck 多謝好感動, 仲咩咁早想整喊我!
給紙巾

子爵府

Lam-美咲 發表於 15-8-18 00:07
傻瓜,哩個階段其實佢都好辛苦,佢自己都好亂
反轉頭去諗佢肯理你,算係甘,有d狼心既,真係話之你飲到點唔好,都唔理你呀!

所以呢,依家你地最好係卑時間大家冷靜下
我知道他哩個階段一定好辛苦好亂, 正如有jm講哩個期間他想搵山洞哩埋, 所以昨晚仔不在hk電話都無打會來, 我都無搵佢, 對係卑時間大家冷靜下!

子爵府

Nancy20090615 發表於 15-8-18 09:39
給紙巾
昨晚一個人在家, 叫自己唔好想太多, 但實在好太控制, 想幾想想喊都喊唔出, 心情好迷茫好驚好無助!

瑪瑙宮

豬兜有情人 發表於 15-8-18 09:46
昨晚一個人在家, 叫自己唔好想太多, 但實在好太控制, 想幾想想喊都喊唔出, 心情好迷茫好驚好無助!
...
迷茫, 都唔知點做.

咁除左婆媳, 您 feel 到佢其他不滿的地方嗎? (家用, 教囝囡, 自由時間, 您忽略佢, sex, etc.) 會唔會您好少讚下佢?

首頁
45678...28

尾頁

跳至