自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

早排我o向MTR 入閘, 嘟完八達通後發現入唔到, 可能當時冇發現自己嘟唔到所以返轉頭嘟多次, 當我邊翻嘟o果陣排我後面位女仕好野想同
我講 (我心急嘟多次廢事阻住後面), 嘟完入閘後, 後面位女仕有少少嬲
咁同我講話佢嘟左我入閘果下, 當時我都反應唔切真係以為我入閘係用
左佢果下嘟, 我就同佢講咁你用返我張八達通嘟返入閘, 佢就冇出聲好嬲
咁行開左, 唔知佢係咪去票務部, 我亦都冇再理佢

但我事後諗返, 如果佢真係嘟左我又未入閘應該冇理由翻嘟果陣會嘟到,
因為如果咁MTR個入閘係系統咪有 bug, 應該入完先閘先俾下一個嘟

想問大家MTR 係咪應該入左閘下一個先嘟到?

七分正義三分邪

男爵府

引用:早排我o向MTR 入閘, 嘟完八達通後發現入唔

原帖由 八兩金 於 15-08-20 發表
早排我o向MTR 入閘, 嘟完八達通後發現入唔到, 可能當時冇發現自己嘟唔到所以返轉頭嘟多次, 當我邊翻嘟o果陣 ...
我自己連續兩日都有遇到 一次放工 一次返工
放工我就大聲話佢入左我嘟個次
一次就行去客戶服務中心話我比人嘟左

我都想講點解mtr唔可以做好d

子爵府

回覆:MTR 入閘問題請教

咁點解唔等人完全過哂閘先do自己張卡?咁咪唔會有呢D情況發生囉?

kkan    發表於 15-8-20 13:11

子爵府

引用:咁點解唔等人完全過哂閘先do自己張卡?咁咪

原帖由 siuba 於 15-08-20 發表
咁點解唔等人完全過哂閘先do自己張卡?咁咪唔會有呢D情況發生囉?
Yes ...我男友嘟果下又拎走得快,又或者前面未行(其實佢失敗嘟)男友又嘟左自己果張,比前面果人行左,變左佢自己要去票務中心攪。

佢成日都要快,但呢啲嘟快都快唔到半秒但一衰左去票務中心,無人排隊都又起碼攪1-2分鐘,人多排隊仲耐。

其實有啲衰人,自已無八達通但扮嘟,等你幫佢入閘/出閘的。以前上水果啲更嚴重。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:MTR 入閘問題請教

以前試過呢d情況,所以而家一定等佢推左閘先嘟。

crubie    發表於 15-8-20 14:10

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我不嬲都確認左前面入左閘先嘟

kkan    發表於 15-8-20 13:14

大宅

siuba 發表於 15-8-20 12:26

咁要問排我後面位女仕先知, 我不嬲等前面入左閘先嘟
七分正義三分邪

首頁

尾頁

跳至