家事百科

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

全屋裝修... 大家建議買咩牌子好....(唔要白色板面)
# 例如單掣開關, 大約幾錢?
# 同埋邊到買會平?

$ 昨日去睇 施耐德 .. 有隻叫 E3000 .. $88 ..

^ 屋既掣, 如果淘.....有冇試過?

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

男爵府

環保接龍勳章

回覆:全屋 開關、電插掣 .. 咩牌子好?

我係用e3000

子爵府

引用:我係用e3000 +

原帖由 piglet713 於 15-08-21 發表
我係用e3000
Me too!

珍珠宮

回覆:piglet713 的帖子

咁$88叫正常定貴平?未夾價,唔知咩價位先公道⋯⋯

水晶宮

linggo 發表於 15-8-21 17:26
咁$88叫正常定貴平?未夾價,唔知咩價位先公道⋯⋯

一位掣(燈掣)...., $88 應該未折( 記得大約 $6X), 你去電工店, 問佢取張 Price List. 張list.., 隔價/數掣/執貨 都靠佢, 因為掣都有好多款用途..., 好易買錯.

大宅

linggo 發表於 15-8-21 11:16
全屋裝修... 大家建議買咩牌子好....(唔要白色板面)
# 例如單掣開關, 大約幾錢?
# 同埋邊到買會平?

E3000 單掣好似唔使咁貴。旺角及灣仔電工批發的應平些。

淘X的你都咪攪,始終電掣的嘢,有咩唔掂,火燒屋喎。

大宅

我都係用E3000, 係元朗買

大宅

回覆:全屋 開關、電插掣 .. 咩牌子好?

e3000真係好多人用,靚係靚,不過有朋友裝左之後,覺得佢燈藍色led燈夜間好「殘」眼,要搵野遮住佢,各位有冇同感。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

平少少既有E8

珍珠宮

回覆 jonathanchans 的帖子

哦...我反而因為佢有 夜燈, 而留意佢....

大宅

回覆:全屋 開關、電插掣 .. 咩牌子好

真心講…雖然設計係比你黑嗎嗎都搵到燈制…
但實際用上來…如係睡房…就一定光得接收唔到…
仲好似晚晚都有隻眼望住你咁……
我寧可買個感應燈都冇興趣安佢…
而且買個基本燈制靚貨都係廿幾蚊…
何需花八十蚊買個咁的制

大宅

引用:回覆+jonathanchans+的帖子哦...我反而因為

原帖由 linggo 於 15-08-26 發表
回覆 jonathanchans 的帖子

哦...我反而因為佢有 夜燈, 而留意佢....
果燈夜燈當你想瞓覺時你會覺得好騷擾「殘眼」,尤其是喜歡漆黑一片瞓覺的人。

水晶宮

我係用lee 隻夜光電制,我就覺得非常好,可能我吾係對住睡床,所以一D騷擾感覺都冇,反而晚上去廁所吾會按錯制,而且係小小藍光而已,我反而覺得好采揀咗lee 款。

首頁

尾頁

跳至