親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:已到曼谷第四天

第二日早餐後,往酒店附近Healthland做按腳,三百銖一個鐘,又平又正!然後搭bts往bang wa站轉的士往the mall bangkae既水上樂園,好順利上到肯睇meter既的士,連貼士八十銖搞掂。
去完fantasia lagoon,真係無熱水沖身既,不過天氣熱我覺得OK唔會凍。成個場好少人,我哋一家不停上上落落玩滑水梯,但玩兩次最高嗰條個女驚死,就淨玩用水泡嗰條。玩到六點走因為好肚餓,喺商場food court食少少嘢先去食晚飯。

大宅

商場內水上樂園入口

大宅

唔識轉正度相

子爵府

引用:第二日早餐後,往酒店附近Healthland做按腳

原帖由 媽打 於 15-08-21 發表
第二日早餐後,往酒店附近Healthland做按腳,三百銖一個鐘,又平又正!然後搭bts往bang wa站轉的士往the ma ...
我都預左黎依度,睇到超想去呀

大宅

已經決定左吾去了,改了台湾。死甘多人,個心好吾舒服,所以過一排淡化d心情和陰影先再去。

子爵府

引用:Quote:原帖由 yp26 於 15-08-21 發表請問市

原帖由 媽打 於 15-08-21 發表
我住的酒店每天都見有港客及其他遊客。在Asiatque就比較上次少人到。我沒有去Centrsal world那邊,但昨日去 ...
你是跟團去水上市場嗎?

子爵府

引用:我地27號打後出發既jm,洗唔洗開個whatsapp

原帖由 nkm11 於 15-08-21 發表
我地27號打後出發既jm,洗唔洗開個whatsapp group chat ar
有無開到呀,有加埋我呀

大宅

子爵府

引用:已經決定左吾去了,改了台湾。死甘多人,個

原帖由 marcuseunis 於 15-08-22 發表
已經決定左吾去了,改了台湾。死甘多人,個心好吾舒服,所以過一排淡化d心情和陰影先再去。

...
你本來幾時出發?

大宅

引用:Quote:原帖由 媽打 於 15-08-21 發表我住的

原帖由 yp26 於 15-08-22 發表
你是跟團去水上市場嗎?
係呀!香港上網訂既,不過今日本應十二點到,但等到十二點三都未見,打hotline先話壞車,结果差不多十二點九先到!

大宅

第二晚去咗頌通晚飯,叫咗炸魚、燒蝦、燒、通菜、冬蔭功等……蝦上枱時唔夠熟,再燒結果過熟,麻麻……冬蔭功都係一般,係條炸鱸魚最好食,外脆內滑,燒都OK。計埋汽水啤酒食咗二千銖。

大宅

呢個係水上樂園下一層個兒童樂園,不過個人覺得冇咩好玩,但可以參觀一下。同埋内裡有檔賣雪糕既,女要咗兩款朱古力都好好食。

大宅

媽打 發表於 15-8-21 23:57
第二日早餐後,往酒店附近Healthland做按腳,三百銖一個鐘,又平又正!然後搭bts往bang wa站轉的士往the ma ...
想知道Healthland在你住的酒店那個位置呀?要行多少分鐘,如做spa ok嗎?thx!

大宅

引用:Quote:媽打 發表於 15-8-21 23:57 第二日早

原帖由 lam2018 於 15-08-22 發表
想知道Healthland在你住的酒店那個位置呀?要行多少分鐘,如做spa ok嗎?thx!
我去嗰間在是隆,由酒店步行只需十分鐘左右。我只試了按腳和泰式按摩,沒有做過spa,所以唔知spa得唔得。

子爵府

引用:Quote:原帖由 yp26 於 15-08-22 發表你是跟

原帖由 媽打 於 15-08-22 發表
係呀!香港上網訂既,不過今日本應十二點到,但等到十二點三都未見,打hotline先話壞車,结果差不多十二點 ...
請問你跟邊間去?

大宅

引用:Quote:原帖由 媽打 於 15-08-22 發表係呀!

原帖由 yp26 於 15-08-22 發表
請問你跟邊間去?
Triphope,不過麻麻,壞車遲到,真係只車出車入,完全冇交流。跟過酒店既比較,雖然貴D但好好多!

大宅

第三日,酒店明顯少咗港人,但其他國家遊客依然多。今日在酒店游水,然後往水門shopping吃雞飯。之前見有jm話喺水門酒店附近有間平價推油,於是過去揾,但過到去見到樓下水牌唔係特別平,最差感覺係個商場完全執晒笠,但要搭電梯上五樓,結果都係去返healthland做泰按,都做得好好!做完返酒店休息。

大宅

Pantinum fashion mall真係好正,可惜唔夠時間行商場又早收,最開心買咗個Posh袋仔,四百幾銖。又喺商場食到平靚正砂煲魚翅,百幾銖一煲,阿女食鲍魚撈飯仲平,幾十銖一煲乍!叫第一魚翅,推介!

男爵府

畀面勳章

引用:Pantinum+fashion+mall真係好正,可惜唔夠

原帖由 媽打 於 15-08-23 發表
Pantinum fashion mall真係好正,可惜唔夠時間行商場又早收,最開心買咗個Posh袋仔,四百幾銖。又喺商場食 ...
想問早收即係8:00?

子爵府

引用:Pantinum fashion mall真係好正,可惜唔夠

原帖由 媽打 於 15-08-23 發表
Pantinum fashion mall真係好正,可惜唔夠時間行商場又早收,最開心買咗個Posh袋仔,四百幾銖。又喺商場食 ...
我都想去行,請問依家商場收幾點呀?依個地方算高危嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至