自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

我系今個月14號買左4百蚊野, 包括三包P牌拉拉褲($347.4), 全部野寫住1-4日送貨, 但我買完後只可以揀最早21號朝早收貨, 甘我都明白可能太多人order, 所以都照買, 一個星期都接受到。

到左21號, 收到whatsapp通知今日送唔到貨, 有少少唔開心, 但都冇辦法。

到左22號, 已經嬲嬲地, 因為hktv mall淨系話送唔到貨, 冇提過幾時會送。 唔通要日日系屋企等? 等email? 等whatsapp? 等電話? 佢會如何通知我呢? 如果我唔系屋企佢又送黎, miss左之後, 下一次又要等多幾耐? 我試下主動聯絡hktv mall live chat, 等左一陣, 有人回應, 我俾左訂單編號佢, 唔夠兩分鐘, 佢就leave chat. 我再試下connect, 下一個人傾左兩句又leave chat.

我真系好嬲, 再connect, try左兩個幾鐘, 終於有人理我啦, 個customer service系Tina, 我好記得, 因為佢系第一個肯幫我follow up的。但我個刻其實已經嬲到著火, 我話佢知我想cancel order, 佢當然話唔得啦, 一路覆我同一句說話: “請你體諒下我地.” 我最後答佢: “請你地都體諒下我.” 跟住佢又leave chat. 搞左三個幾鐘, 終於有所得著: hktv mall live chat好唔掂, 不停leave chat, 勁冇禮貌, d service竟然衰過淘寳。我最後send埋去佢地個CS email, 期待下睇下有冇回覆。

同日下午, 我同囡囡午睡中, 電話響, hktv打黎話送貨, 我當然話好啦。囡囡都俾電話吵醒系度喊, 我諗住收完貨唔駛再揾hktv, 我都唔會再幫襯。送貨員態度好好,收左貨打開箱先發覺得好少野,買左400蚊, 送左50蚊野黎, 又再一次失望。但我今次已經冇動力再揾佢地啦。

到左24號下午, 返緊工電話響, hktv打黎話送地區禮物, 我問佢有冇貨收, 佢都系例牌話唔系佢地負責, 要問返CS. 其實hktv老闆送禮物俾客都系想客人開心, 但我想講我收呢份禮物一d都唔開心, 完全没有任何期望。

收左工之後收到email話完成訂單, 我打開hktv mall個apps, 所有貨品的status都系己收貨, 張訂單由處理中變己完成…… 我今次堅嬲, 你遲送貨我忍, 你唔話我知幾時送我忍, 你宜家竟然仲要話我收左貨? 離唔離譜?

我又試下揾live chat 同send email la, 當然佢地依然冇幫我follow up同冇覆啦。Live chat個邊聲稱自己check唔到貨送左未架, 要send email俾佢地仲要有詳細的解釋, 再提供埋相片。原來你同一間公司買左野, 間公司系可以冇record有咩送左, 有咩未送。 我已經冇野好講, 都唔想再同佢地講野啦。

當初試下用hktv mall系純粹想支持下佢老闆, 唔知有50蚊coupon可以用, 冇用過coupon亦唔知我個區有咩送。呢次網購真系令我萬分失望, 我以後都唔夠膽再用, 個350蚊當系買一個教訓啦。

其實我之前對王老闆印象都好好架, 講真第一次搞網購有不足我會體諒, 但估唔到系可以差到甘。今日我出呢個post系因為睇唔過眼hktv mall冇資源去follow我地呢d俾左錢冇貨收的客, 但不停出promotion吸引新客去買野。我完全feel唔到這是一間有良心的公司。

大宅

回覆:HKTV mall=黑店??? (好長......)

中過一次招 你就知個售後處理有幾衰,我完全中了招。以後不會再試!
同一張單裡部分產品無貨被取消退款到宜家都唔見影,問cs回答完全可以當透明,完全是機械式的答案,算!當豪卑距!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+Tracy~+於+15-8-26+16:00+編輯

原帖由 Tracy~ 於 15-08-26 發表

我系今個月14號買左4百蚊野, 包括三包P牌拉拉褲($347.4), 全 ...
嘩!好慘呀。

比咗錢,冇貨收,仲話已收貨。

睇怕要推上報,傳媒可以幫到你。

伯爵府

我睇過佢D野, 都唔係好平

d_yeong    發表於 15-8-27 16:10
funfun759    發表於 15-8-26 17:29
wuwucancan    發表於 15-8-26 16:37
wcpcelia    發表於 15-8-26 16:32
tsung    發表於 15-8-26 16:28

子爵府

好慘! 支持你!幫推!

珍珠宮

畀面勳章

王生落重本宣傳,好心就做好D啦

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

katie0921 發表於 15-8-26 16:03
嘩!好慘呀。

比咗錢,冇貨收,仲話已收貨。
毒果未必幫, 佢地一幫架

鄧樓主慘, 蝕錢蝕時間

珍珠宮

未買過因不是送貨區

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

估唔到咁離譜.....
幫你推一推...希望推上報多D人知!

p.s.我上佢網睇過, 發覺得唔係平, 同樓下惠記百記做減價時一樣 (平常減價, 唔係咩大折扣時間), 所以冇買到~

tansyneko    發表於 15-8-26 16:29

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆 Tracy~ 的帖子

我即係諗起有線cut唔到services, 最終有人上去放火單野, 佢地係咪要有人上去爆先肯放貨呢?

侯爵府

回覆:HKTV mall=黑店

好彩我冇落搭 ,因為我超憎呢個乜基

sunnygirl    發表於 15-8-29 20:13
卓玲BB    發表於 15-8-28 11:51
Sonia2014    發表於 15-8-27 00:05
l_wingwing    發表於 15-8-27 00:00
mara    發表於 15-8-26 23:23
Gladys-c    發表於 15-8-26 22:24
awah112    發表於 15-8-26 22:06
rayrayus    發表於 15-8-26 20:02
silly_shan    發表於 15-8-26 18:24
Funcsarah    發表於 15-8-26 17:31
funfun759    發表於 15-8-26 17:30
kiki818hei    發表於 15-8-26 17:24
zjz    發表於 15-8-26 17:13
414928    發表於 15-8-26 16:47
alima    發表於 15-8-26 16:24
HELRON    發表於 15-8-26 16:16

男爵府

建議樓主將過程pm 主席fb 同佢講你好嬲
佢會親自跟番case
(蜜瓜事件)

子爵府

太差喇

子爵府

引用:我系今個月14號買左4百蚊野, 包括三包P牌拉

原帖由 Tracy~ 於 15-08-26 發表

我系今個月14號買左4百蚊野, 包括三包P牌拉拉褲($347.4), 全 ...
幫你推。
呢d野一定要推到上報d垃圾公司先肯認真對待

幾時先上到車.....

男爵府

佢今日都無啦啦取消我order,明明幾日前已confirm

子爵府

我雖然對王生冇好感, 但係見佢咁有誠意揼咁多錢出嚟搞咁多嘢, 原本見到D嘢都唔平都照支持吓, 但朋友同我講佢都係上市後攞股民錢出嚟玩, 唔抵幫, 所以我冇幫襯

卓玲BB    發表於 15-8-28 11:52

琥珀宮

上網睇一般都係俾差評佢,加上睇過下唔覺有咩好買(價錢我覺都唔平),慶幸無幫襯過

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢老細最叻係賣gimmick同做勢,宣傳就最勁。

如果你幫襯佢買`橋\',就應該幾好,其他呢,雷聲大雨點少囉

zjz    發表於 15-8-26 17:14
tansyneko    發表於 15-8-26 16:30

大宅

回覆 yukirip 的帖子

我地同病相憐

大宅

回覆 VioletCC 的帖子

真系浪費左我好多時間啊, 所以我宜家當豪俾佢, 要止蝕啦~

首頁
12345...12

尾頁

跳至