論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

28歲印傭珠胎暗結,凌晨在柴灣基利路3號逸樺園2座,僱主住所的工人房誕下一名男嬰,她用毛巾包裹嬰兒,原本想向41歲姓梁女僱主坦白,鑑於梁仍在夢中,一直在等她起床。至7時許,梁婦醒來聞訊大驚,走入女傭房間查看,發現男嬰在床上,但已昏迷不醒,於是報警,救護員趕抵證實已死亡,毋須送院,法醫初步驗屍發現,嬰屍身體無可疑傷痕,懷疑男嬰身體孱弱及女傭處理不當致死,稍後安排驗屍確定死因,案件現列「求警調查」案跟進。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20150826/54131588

大宅

回覆:yw710 的帖子

其實點會工人有咗傭主冇發覺

公爵府

回覆:yw710 的帖子

殘忍外傭,害死bb!殺害生命!

男爵府

回覆:女傭在家分娩 男嬰卻告不治

媽媽應該要告誤殺

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

基利路逸樺園係鰂魚涌, 不是在柴灣! 咁都寫錯, 生果報都好唔掂!

工人大肚僱主都唔知? 唉!bb安息吧!

大宅

其實有時真係未必知,d工人嚟到喺咁食,有時候真係以為佢肥咗咋~~~

大宅

回覆 yw710 的帖子

個bb 出咗世,之後在僱主家死咗,咁僱主間屋咪變咗兇屋!死 BB 好猛鬼!嬰靈好猛,人吔養鬼仔的。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好心就專心工作賺錢啦...佢好殘忍

大宅

僱主訓咗就唔通知,有冇腦架?
BB安息吧.

子爵府

真係白癡架!去醫院都唔識!
等僱主訓醒起身?有冇搞錯!
可憐小生命。

大宅

請問有無人知係邊層同邊個單位? Thanks so much!!

首頁

尾頁

跳至