自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期係wanchai搭巴士去ocean park, 等左好耐都無車, 排唒長龍. 車來到, 只係開左一邊門俾客人上車, 另一邊門有個肥站長指揮(實際佢作用不詳)
因好多人都有拎bb車, 其中一個有bb車,準備上車的男乘客問, 另一邊門係咪壞左, 點解唔開埋佢?個肥站長好惡話:有車你就上啦, 咁多野講..
當然男乘客即刻火都黎, x返佢...之後成班站長,車長竟然係鬧返個男人..我明白,佢開一邊門係想好好控制秩序, 始終呢架車都多b6人..最後站長叫個男人落車, 話因為你講粗口...其實, 我想講..雖然班站長無講到粗口, 但態度表情係極有挑釁成份...
有時我覺得, 大家互相尊重咪好lor..成日咁燥做咩呢...一開始, 如果個站長只係答呢邊唔開就已經唔需要搞到咁惡劣..
純粹無講做分享下, 不喜勿插hehe

男爵府

回覆:巴士服務

天氣熱,個個都有火

男爵府

引用:天氣熱,個個都有火

原帖由 hoho326 於 15-08-27 發表
天氣熱,個個都有火
係,天氣熱,人的情緒仲hot!

大宅

咁個車長唔岩先喎,如果我遇到哩類人,我一定唔落車,睇下佢奈我咩何,事後一定投訴佢。依家d司機,包括小巴司機d態度真係衰到冇人有,尤其綠van,因為缺人揸,班司機嘅態大支野到不得了。

侯爵府

唔開一邊都巳經唔arm~
唔通地鐵又可以唔開其中一個門~

就算bb車收起, 上車個位都比較窄啦~
bb車行到, 人都行唔到~

人地個好心市民問下~
個司機咁串~
係人都發火啦~
粗口講慣左, 好易隨口出~

大宅

我上次1家4口搭巴士,上層落車,
老公同女已落到下層hold住門,
個司機趕住去死甘,
好惡鬧我同個仔:行快d

(心唸d人行曬出車門都冇5秒, 都要比時間人落呀!)
唔係有小朋友,我1定鬧返佢轉頭

子爵府

引用:我上次1家4口搭巴士,上層落車,老公同女已

原帖由 KissBB 於 15-08-28 發表
我上次1家4口搭巴士,上層落車,
老公同女已落到下層hold住門,
個司機趕住去死甘,
唔駛鬧,記住時間,地點,車牌,事發經過,e -mail 比巴士公司,有專人調查後回覆。唔好動氣。

首頁

尾頁

跳至