論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我 search 完都找不到答案, 對不起。

工人頭三個月係放無薪假, 噤星期日係計錢定唔計錢?
好似8月無假, 我係100% 定, (31-4)/31?

男爵府

引用:我+search+完都找不到答案,+對不起。工人

原帖由 lumijuli 於 15-08-30 發表
我 search 完都找不到答案, 對不起。

工人頭三個月係放無薪假, 噤星期日係計錢定唔計錢?
Sunday has pay so u should pay hk$4110 as full Monday salary n she should entitled to hv 4 Sunday off

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:sorry, 新手級問題

勞工假……頭三個月無薪
星期日……做足六日就有一天有薪假,所以出糧不用扣錢

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

唔理星期幾,每做6日嘅休息日係要比。

頭3個月嘅勞工假係要放,但無薪。

複式洋房

1/9接工人姐姐, 3/9有冇得放假?
是否叫冇薪假? 出糧都是$4110?

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:1/9接工人姐姐, 3/9有冇得放假

原帖由 豬脾仔 於 15-08-30 發表
1/9接工人姐姐, 3/9有冇得放假?
是否叫冇薪假? 出糧都是$4110?
3/9要放無薪假!出糧扣一日人工……

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

子爵府

thanks!

首頁

尾頁

跳至