跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我而家先37週多4日,但係覺得d時間過得好慢好慢...但係好似等左好耐都未等到bb出世咁...而家又日日0係屋企悶,出街又唔行得耐...時間真係過得好慢,好心急呀..大家有冇同感丫!?

大宅

你都好呀仲有3星期, 我現在才31wk, 真是很漫長的日子....

原文章由 cherry2008 於 08-7-2 20:57 發表
其實我而家先37週多4日,但係覺得d時間過得好慢好慢...但係好似等左好耐都未等到bb出世咁...而家又日日0係屋企悶,出街又唔行得耐...時間真係過得好慢,好心急呀..大家有冇同感丫!? ...

大宅

原文章由 cherry2008 於 08-7-2 20:57 發表
其實我而家先37週多4日,但係覺得d時間過得好慢好慢...但係好似等左好耐都未等到bb出世咁...而家又日日0係屋企悶,出街又唔行得耐...時間真係過得好慢,好心急呀..大家有冇同感丫!? ...

有呀 我完全同意 我而家都係37週6日幾聽日就38週,但亞B呢兩日郁得好勁,而下面又痛得多左,有時重攪到訓唔到覺豬 你有無呢D反應呀

民房

我也是38週了...等到好心急呀...想快d見到阿b...但又好緊張真係果一刻既來臨

大宅

原文章由 chiq 於 08-7-2 22:35 發表
我也是38週了...等到好心急呀...想快d見到阿b...但又好緊張真係果一刻既來臨

係呀!! 時間愈近, 心情念複雜!! 又想快o的, 但又有o的怕...唉~~

複式洋房

我37周,心情好緊張,又想快0的見到BB;又唔知出世後的情況會如何?

大宅

以上既我同好有同感呀! 心情好繄張又好坦心好痛, 唔知到個陣時會係點樣.... ....

我今日先36週3日, 預產期係7月底呀, 仲未放產假住, 但行路巳經超辛苦啦, 好坦心會早產, 要做定心理準備....!!! 朋友約我出街食飯我都要諗過先, 好唔開心~~

妳地就好啦, 咁快就放產假~~ 我都想快d休息吓~ hea吓~~

民房

你地預產期係幾時?會係邊度生呀?
我預產期係7月16日...係廣華

洋房

我39週了 真係等了又等 食左好多涼野都沒咩動靜 仲好精神 真係想阿b快d出世 d走佬袋拾完又拾 d床仔衫仔咩都拾好晒 好悶呀:;pppp:

大宅

畀面勳章

原文章由 gigi2046 於 08-7-3 13:03 發表
我39週了 真係等了又等 食左好多涼野都沒咩動靜 仲好精神 真係想阿b快d出世 d走佬袋拾完又拾 d床仔衫仔咩都拾好晒 好悶呀:;pppp:

我都係39 wk3days 啦, 依家係媽咪屋企安胎, 每日都只係"睡,食,睇電視,上網", 老公得閒就打電話同我傾下計, bb佢又好似未肯出來住, 個醫生話下星期一(預產期) 都未有跡象就會幫我"催生"喎, 其實阿b個頭都已經好低了, 同埋洋水都已經少左, 可能佢係肚入邊覺得"好食好住"呱, 不過天口咁熱, 係屋企都幾辛苦, 一來個肚咁大, 二來開住冷氣都仲出汗,無計啦, 做媽咪就係要咁"偉大"了, 我老公日日都係度countdown, 好攪笑 !!

洋房

時間好似過得好慢...等了又等都未出世

我都有同感呀, 我而家38週3,阿b都唔知幾時出嚟見我哋 , 我老公仲成日對住個肚問bb幾時出嚟tim, 阿b都唔知會唔會過期居留....係屋企真係有d悶.....

大宅

我而家40週4日......都等緊呀, 個個星期都同老公講 : 都生得啦.....結果仲等緊~~

放假一星期係屋企是想養胎, 安胎咁, 竟然bb冇重到, 冇大到 lor~~ 攪到要聽b心跳.......點解反而冇大到架~~

別墅

apple410

呢幾晚我都有痛到訓唔到呀,情形就好似m痛咁,不過加埋d扯住既感覺,好彩我都痛痛下訓得著...我訓果陣隻腳伸直舒服好多,你試下睇下會唔會易訓d又冇咁痛丫...

chiq

我預產期係7月20日,0係tuen mun醫院生丫..

其實要為bb準備既野已經完成哂,真係淨係等佢出黎咋,我又係第一胎媽咪,所以好緊張..雖然離預產期愈來愈近,但係每日既時間真係過得好慢,話哂而家個肚都咁大,又唔方便出街,行兩步就已經好辛苦喇,真係焗住要留0係屋企等架...

大宅

原文章由 elmamama 於 08-7-3 13:56 發表
我而家40週4日......都等緊呀, 個個星期都同老公講 : 都生得啦.....結果仲等緊~~

放假一星期係屋企是想養胎, 安胎咁, 竟然bb冇重到, 冇大到 lor~~ 攪到要聽b心跳.......點解反而冇大到架~~ ...

我情況同你差唔多,40週2日啦 ......... 仲等緊!悶到傻左 ...
自放產假以黎竟然一星期輕左六磅真係誇張,好彩BB無瘦到,但都係比醫生叫去聽心跳 .................. 好心急想BB快 D 出黎呀!

民房

我諗住陣間就去行樓梯...我頭先去6月媽媽會度睇到有個mami行完樓梯果晚就生得了...雖然我都有落街行...但都係平路...我估真係要出殺手間

禁止發言

別墅

原文章由 chiq 於 08-7-3 14:56 發表
我諗住陣間就去行樓梯...我頭先去6月媽媽會度睇到有個mami行完樓梯果晚就生得了...雖然我都有落街行...但都係平路...我估真係要出殺手間

唔覺得辛苦嗎!?我行平路都已經好辛苦喇..bb好似就黎跌出黎,要用手托住先好dd...我都聽過話要行多d樓梯,但係我36週之後就辛苦到行唔到喇...雖然我都好想快d生...

點解你地到40週會輕左既!?...我知道後期都會重得唔多,不過冇諗過反而會輕左...對bb冇影響就放心d.不過都好令人好擔心...

別墅

原文章由 gigi2046 於 08-7-3 13:03 發表

我都係39週,已放咗兩個星期產假,好想阿B快D出世呀...

大宅

我返多一個星期就開始放產假喇!
唔知BB幾時出世呢!
呢兩個禮拜都瞓得唔係幾好,個肚好重呢!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都等左好耐,本來想返埋下星期先放產假,點知上星期去政府醫院覆診佢話如果過左02 Jul bb聞仲未出黎10 Jul 要入院催生 (原來政府果邊用左我月經日子計預產,私家的話係13 Jul 預產) 搞到我啦啦同公司改假期

首頁

尾頁

跳至