樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

樓價真係跌?好驚

大宅

回覆:樓市

驚乜?

侯爵府

睛靈勳章

回覆:babykeikeikei 的帖子

你上左車咩?幾時?

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你係近期入市?
如果係自住樓, 跌唔跌都係咁住架啦, 供得起就ok啦
但如果係投資, 咁真係無話包賺架喎....
但乜真係跌緊喇咩? 唔係好覺...

大宅

回覆:瑤瑤~ 的帖子

無乜點跌, 最近多左新盤推出, 2手當然會無咁多成交, 我估有些業主急住賣盤, 所以先平賣10%左右。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果供得唔多錢,無勿好驚...

驚果D依家先減價放盤, 後知後覺....

大宅

回覆:babykeikeikei 的帖子

想佢跌,但住个度衣然都係嗰個價?

有人說在沙漠不可能種花,但這個世界上,仍然有人去堅持,去灌溉,去相信有可能,因為開花的原因,並不在乎有沒有水,而是在乎你有沒有一份執著的信念。   ...

公爵府

有咩好驚!我都等緊跌!好想買多間三房自住!
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

跌市唔會一兩個月發生.......真係跌會跌足2-3年.

而家個個吹跌, 又呢度唔掂果度唔掂咁, 好多時真跌市係無人預測到. 已預測的跌市, 可能已在市場消化左.

未買既, 咪睇能力, 睇定d!
買左既, 咪盡量保持實力, 儲多d儲備以應付突如其來的轉變.

複式洋房

股市已經回升返. 樓市好似跌完啦喎.

男爵府

升好跌好你都要住㗎啦,咁在意升跌好影响你日常生活

男爵府

引用:你係近期入市

原帖由 瑤瑤~ 於 15-09-09 發表
你係近期入市?
如果係自住樓, 跌唔跌都係咁住架啦, 供得起就ok啦
但如果係投資, 咁真係無話包賺架喎....:qu ...
星期日睇冇線財經透視,訪問中原個高層,話樓市兩極化,等錢賣樓既業主願意減價賣,等樓住既準業主又願意俾高價買優質盤。所以樓價可以話升,又可以話跌,睇下邊個角度睇。

如果換樓既話,就會覺得賣樓既時候樓價跌,買樓既時候樓價又升咗。

男爵府

引用:升好跌好你都要住㗎啦,咁在意升跌好影响你

原帖由 Daeng 於 15-09-09 發表
升好跌好你都要住㗎啦,咁在意升跌好影响你日常生活
咁如果係投資樓就唔同睇法。

男爵府

引用:有咩好驚!我都等緊跌!好想買多間三房自住

原帖由 ume 於 15-09-09 發表
有咩好驚!我都等緊跌!好想買多間三房自住!

宜家三房相對兩房都係抵買d?

如果跌既話,怕兩房跌得多d.

男爵府

引用:跌市唔會一兩個月發生.......真係跌會跌足2

原帖由 koko2000 於 15-09-09 發表

而家個個吹跌, 又呢度唔掂果度唔掂咁, 好多時真跌市係無 ...

複式洋房

唔驚得咁多架喇,供得起就唔怕佢跌,十年八年又會升返架啦
跌就諗下點買多間~

男爵府

引用:Quote:原帖由+Daeng+於+15-09-09+發表升好

原帖由 ismandy 於 15-09-09 發表
咁如果係投資樓就唔同睇法。
長線收租做嚟養老,最緊要有收租收,一買一賣洗費好金,吾等錢洗升跌都吾賣。

男爵府

引用:Quote:原帖由 ismandy 於 15-09-09 發表咁

原帖由 Daeng 於 15-09-09 發表
長線收租做嚟養老,最緊要有收租收,一買一賣洗費好金,吾等錢洗升跌都吾賣。

...
供滿就係唔使理。仲有按揭係身就要睇下風險高唔高。

而且投資樓都有年期問題,太舊既樓,有機會都係換換好d, 維修問題少d, 咁收租就煩少樣嘢。

珍珠宮

引用:跌市唔會一兩個月發生.......真係跌會跌足2

原帖由 koko2000 於 15-09-09 發表

而家個個吹跌, 又呢度唔掂果度唔掂咁, 好多時真跌市係無 ...
我都係咁話!無聲無色突如其來嗰啲至得人驚,吹到咁行,市場日日都在消化,回下就會,大跌就未必

首頁

尾頁

跳至