爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各位爸爸,有無人係大水坑住? 朝早返工時間揸車出港島區例如銅鑼灣,大約要幾耐?thanks

大宅

朝早幾點?入大老山同東廊落銅鑼灣/灣仔幾乎日日都會塞。

男爵府

回覆 siufanb 的帖子

我喺錦泰出銅鑼灣...

行東隧 : 過咗第一支相機 (沙田醫院) 開始塞 / 慢車, 直至入大老山一直保持慢車, 出咗隧道觀繞去到麵粉廠開始慢車, 落到藍田站橋底開始排隊入東隊, 一直保持慢車直至出隧道, 上到東廊多車, 去到天后落橋位又開始塞, 入到銅鑼灣又開始塞...

行紅隧 : 過咗第一支相機 (沙田醫院) 開始塞 / 慢車, 過咗第二支相機上橋暢順, 直至獅子山隧道公路又開始塞 / 慢車入隧道, 出咗隧道落到浸會橋底開始慢車, 公主道例牌慢車直至入隧道, 一直保持慢車直至出隧道, 入到銅鑼灣又開始塞...

總結 : 車程約 1 小時 (未計排隊入停車場), 兩邊都唔會差太遠...

別墅

引用:朝早幾點?入大老山同東廊落銅鑼灣/灣仔幾

原帖由 tsarin_li 於 15-09-09 發表
朝早幾點?入大老山同東廊落銅鑼灣/灣仔幾乎日日都會塞。
如果係9點出車呢?

別墅

引用:回覆 siufanb 的帖子我喺錦泰出銅鑼灣...行

原帖由 renapapa 於 15-09-09 發表

哇原來要咁耐 我本來以為9個字點都去到

男爵府

10 點前都差唔多,10 點後就可以 45 分鐘。

別墅

引用:回覆 siufanb 的帖子10 點前都差唔多,10

原帖由 renapapa 於 15-09-09 發表

10 點前都差唔多,10 點後就可以 45 分鐘。
好,咁我同番個朋友講先,唔該你呀

首頁

尾頁

跳至