跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇家長知道,官津小學嘅校長任期,政府教育局有冇規定有某一個年期,在任年期屆滿,是否一定要調任去其他小學?希望有知道嘅家長能告知,謝謝!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Joycemom 的帖子

官校每三年轉一次校長
但有分大校細校, 又要睇細校校長是露需要轉大校過冷河升做大校校長等

男爵府

引用:官校每三年轉一次校長但有分大校細校,+又要

原帖由 mrs.so 於 15-09-12 發表
官校每三年轉一次校長
但有分大校細校, 又要睇細校校長是露需要轉大校過冷河升做大校校長等
謝謝Mrs.So之解答。原來官立學校規定三年轉换校長一次。那津貼小學是否沒有此規定,視乎辦學團體自訂的規則,在任年期無限制?希望Mrs.So能再幫忙提供資訊,謝謝!

公爵府

回覆:Joycemom 的帖子

早晨

津校不是似官校全由教局管制, 津校是由辦學團體校董局決策,.所以沒有硬性規定

可以留意下大埔好多小學校長留任已多年, 例如, 八舊, 黃建常, 賽小

男爵府

引用:早晨津校不是似官校全由教局管制,+津校是由

原帖由 mrs.so 於 15-09-14 發表
早晨

津校不是似官校全由教局管制, 津校是由辦學團體校董局決策,.所以沒有硬性規定
謝謝Mrs.So之解答,現在明白了!

大宅

引用:早晨津校不是似官校全由教局管制,+津校是由

原帖由 mrs.so 於 15-09-14 發表
早晨

Mrs.So,請問現時賽小校長做了幾多年?是哪裏調來呢?

公爵府

回覆:馬騮山寨主 的帖子

應該有八年了

無記錯當年空降入賽小都震撼, 是港島一間學校中途離職, 及後就到賽小至今

因為賽小創校兩三年我有去聽講座 , 當時校長好好, 好坦白講賽小情況, 最後我都係放棄賽小

大宅

引用:應該有八年了無記錯當年空降入賽小都震撼,+

原帖由 mrs.so 於 15-09-16 發表
應該有八年了

無記錯當年空降入賽小都震撼, 是港島一間學校中途離職, 及後就到賽小至今
可否講下放棄賽小嘅原因?thx!

公爵府

回覆:馬騮山寨主 的帖子

當年既事 不提了 我也不是太記得詳情

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至