親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

代母問,我知通常都係夏天去沖繩,不過本身唔係十分好水上活動,咁冬天去沖繩仲有無嘢玩呢?冬天去會唔會平d? 謝謝!

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:代母問,我知通常都係夏天去沖繩,不過本身

原帖由 Freesia_cat 於 15-09-13 發表
代母問,我知通常都係夏天去沖繩,不過本身唔係十分好水上活動,咁冬天去沖繩仲有無嘢玩呢?冬天去會唔會平 ...
會平d,我12月會去,唔會玩水,只係行街食下嘢加少少景點

大宅

回覆:請問沖繩冬天係咪無嘢玩?

冬天去係平D,不過記住避開聖誕新年因為呢D時候同夏天差唔多價錢。冬天冇水上活動,都可以玩呢D
1. 水族館
2. 魚市場
3. Outlet
4. 新開的Aeon商場行街
5. 首里城觀光

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Freesia_cat 於 15-09-13 發

原帖由 ccyin 於 15-09-13 發表
會平d,我12月會去,唔會玩水,只係行街食下嘢加少少景點
請問你行程去幾多日?

珍珠宮

引用:冬天去係平D,不過記住避開聖誕新年因為呢D

原帖由 duckho 於 15-09-13 發表
冬天去係平D,不過記住避開聖誕新年因為呢D時候同夏天差唔多價錢。冬天冇水上活動,都可以玩呢D
1. 水族館
2 ...
我媽咪係諗住等我仔放假一齊去,即聖誕節去。如果同暑假一樣價,係咪唔值得去?

珍珠宮

BK Milk勳章

Freesia_cat 發表於 15-9-14 14:52
請問你行程去幾多日?
我去6日5夜(20-25/12)

珍珠宮

引用:Quote:Freesia_cat 發表於 15-9-14 14:52

原帖由 ccyin 於 15-09-14 發表
我去6日5夜(20-25/12)
請問機票酒店大約幾錢? 會自駕嗎?

珍珠宮

BK Milk勳章

Freesia_cat 發表於 15-9-14 15:17
請問機票酒店大約幾錢? 會自駕嗎?
機票我3月底時買, HKA每人$13XX包稅, 酒店住那霸Libre Garden 4晚, 約$680/晚, 另外有一晚住Beach Tower Hotel, 約$1100/晚, 非自駕

DAY 1 那霸酒店
中午到, 酒店CHECK-IN, 國際通/牧志, MAIN PLACE

DAY 2 BEACH TOWER
早上CHECK-OUT去Beach Tower check-in, 全日在美國村

DAY 3 那霸酒店
join local tour去海洋館, 順道轉酒店返那霸酒店

DAY 4 那霸酒店
早餐後去機場, 有shuttle去outlet, 晚上去小祿站-通堂拉麵

DAY 5 那霸酒店
首里城, 泊港市場, 博物館, 美術館 / Main Place

DAY 6 早餐後去機場回港
行程唔多, 因為唔係自駕又有小朋友, 所以唔去得太遠

大宅

ccyin 發表於 15-9-14 15:51
機票我3月底時買, HKA每人$13XX包稅, 酒店住那霸Libre Garden 4晚, 約$680/晚, 另外有一晚住Beach Tower Ho ...
請問local tour去邊度book?

男爵府

引用:冬天去係平D,不過記住避開聖誕新年因為呢D

原帖由 duckho 於 15-09-13 發表
1. 水族館
2 ...
我聖誕後新年去,貴到

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:duckho 的帖子

幾多度温度呢?正午12:00可以游下水嗎?

大宅

回覆:請問沖繩冬天係咪無嘢玩?

其實唔游水,就唔洗特登去住海灘酒店

珍珠宮

BK Milk勳章

tamagotchi123 發表於 15-9-14 16:29
請問local tour去邊度book?

我諗住book呢間

http://okinawatravelinfo.com/zh-hant/tour/rado-churaumi/

大宅

ccyin 發表於 15-9-14 15:51
機票我3月底時買, HKA每人$13XX包稅, 酒店住那霸Libre Garden 4晚, 約$680/晚, 另外有一晚住Beach Tower Ho ...
請問如果2大1小(3歲)去5日4夜, 非自駕, 住4晚同一酒店好D?還是好似你咁轉下酒店呢?
冬天多行李, 怕輪盡。
謝謝

珍珠宮

BK Milk勳章

tamagotchi123 發表於 15-9-16 16:52
請問如果2大1小(3歲)去5日4夜, 非自駕, 住4晚同一酒店好D?還是好似你咁轉下酒店呢?
冬天多行李, 怕輪盡。
...
好睇個人既, 我原本小朋友會去, 就BOOK一晚beach hotel去住下, 反正都會去美國村果邊行, 大件行李會放係Day 1 酒店, 所以都係拎個細喼去, Day 3一早就join 團去水族館, 果個團可以上落點唔同, 係beach hotel / 那霸酒店又有站, 好方便丫我地慣左轉酒店就覺得ok

大宅

ccyin 發表於 15-9-16 17:50
好睇個人既, 我原本小朋友會去, 就BOOK一晚beach hotel去住下, 反正都會去美國村果邊行, 大件行李會放係Day ...
Local tour 可以接送不同酒店? 例如: 接(近美國村), 送(那霸)

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:ccyin 發表於 15-9-16 17:50 好睇個

原帖由 tamagotchi123 於 15-09-16 發表
Local tour 可以接送不同酒店? 例如: 接(近美國村), 送(那霸)
係呀,佢有指定地點既,可以上落站不同架 同埋呢個團係水族館逗留時間算最長(3小時)

首頁

尾頁

跳至