論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人知 Resurrection Power Christian church international 復活大能基督徒教會係唔係邪教異端? 新工人去依個教會,好驚個教會有問題...
PS 個教會喺石塘咀
http://hk.myblog.yahoo.com/cavenylaw/

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:cwongkl 的帖子

聽個名都覺得邪惡

大宅

不過都要好小心~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

菲律賓D基督教, 好怪, 小心. 我用bun講明 Roman Catholic. 若在HK比呢D古靈精怪教導咗升仙, 我會炒.

大宅

回覆:工人教會是否邪教

我個工人就係番左教會變晒,做野懶散唔上心,又勁大食,無晒記性,變晒質,好後悔比佢番教會,最後忍唔住炒左,做左5個月

水晶宮

引用:我個工人就係番左教會變晒,做野懶散唔上心

原帖由 她花 於 16-03-26 發表
我個工人就係番左教會變晒,做野懶散唔上心,又勁大食,無晒記性,變晒質,好後悔比佢番教會,最後忍唔住炒 ...
邊度關教會事,可能呢個先係真面目,開頭係扮嘢

大宅

引用:Quote:原帖由+她花+於+16-03-26+發表我個工

原帖由 Cheddar85ang 於 16-03-27 發表
我指係教會認識到好多其他既人,一個人唔夠定力就好易變質,人梗有分好同壞,睇佢自己跟邊邊啦,agent都係咁講,5成關番左教會事,5成自己問題

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Cheddar85ang 發表於 16-3-27 00:33

呢個教會唔知, 但以前表舅父個bun係被 church of jesus D壞人導咗升仙, 好恐佈, 正常變神經, 一日到黑doomsday, 要撲水donate to the church, doomsday is coming, we all will die, only this church can save the soul, Sir, you need to go to our church to save your soul.

又同表舅父孫女說doomsday is coming, you and all your family will die.

孫女同佢媽講乜似doomsday, why we all will die. 卒之炒咗.

大宅

引用:菲律賓D基督教,+好怪,+小心.++我用bun講明+

原帖由 lily-of-valley 於 16-03-26 發表
菲律賓D基督教, 好怪, 小心. 我用bun講明 Roman Catholic. 若在HK比呢D古靈精怪教導咗升仙, 我會炒. ...
我剛請的都是 Roman Catholic , 請問正常嗎? interview 問佢放 星期六 ok , 佢話會返 church

象牙宮

sunshineB 發表於 16-3-27 09:32
我剛請的都是 Roman Catholic , 請問正常嗎? interview 問佢放 星期六 ok , 佢話會返 church

...

Roman Catholic, 一人還一人, 因本身懶, 信乜教都係懶. 印信回教, 又咪咁懶. 返咗過church? 佢自己知. 但roman catholic唔會成日doomsday掛口邊, 又拉僱主入會. 又會放佢D jm入屋拉僱主入會.

因個maria linda神經到來我婆婆度, 自動自覺同婆婆massage,婆婆亦識做, 比$100佢. 之後就神經話婆婆觀音was false thing, need to throw away, doomsday is coming, you will die, have to go to our church to save your soul, 嬲到婆婆唔比佢再來.

但你叫佢放星期六, 會來到時反口.

別墅

lily-of-valley 發表於 16-3-27 09:07
呢個教會唔知, 但以前表舅父個bun係被 church of jesus D壞人導咗升仙, 好恐佈, 正常變神經, 一日到黑doom ...

好恐怖!

首頁

尾頁

跳至