跳至

首頁

尾頁

別墅

我小朋友剛讀左英藝2個月,以前讀過其他學校n班,有比較既情況下,覺得英藝啲文書有點亂,老師好young冇乜經驗。。。 大家一齊討論下。。。

大宅

引用:我小朋友剛讀左英藝2個月,以前讀過其他學

原帖由 Vickie1120 於 15-09-15 發表
我小朋友剛讀左英藝2個月,以前讀過其他學校n班,有比較既情況下,覺得英藝啲文書有點亂,老師好young冇乜 ...
我上年讀英藝n班,今年轉第2間讀k,我反以覺得英藝好好,只係學費太貴,所以先轉校,或者你好似我甘習慣舊校模式所以新校唔習慣

別墅

引用:Quote:原帖由+Vickie1120+於+15-09-15+發表

原帖由 maggielau8 於 15-09-16 發表
我上年讀英藝n班,今年轉第2間讀k,我反以覺得英藝好好,只係學費太貴,所以先轉校,或者你好似我甘習慣舊校 ...
希望係啦,因為以前果間啲老師交代每一樣野都好好,而我女班主任就好似成日都唔交代清楚,下下要我打去問。
打兩次黎都係話我女比人打傷,一係話我女打傷人地。。。仲話我女自己打傷自己流血 我問返我女佢話係男同學仔打傷佢,佢先打返人。同埋我女好少郁手打人,還拖都還可信,所以我對我女班主任有啲失望。。。

別墅

回覆:有冇英藝家長?

如果以前果間唔係冇校車,我都想去返果間讀,唉

子爵府

引用:Quote:原帖由 maggielau8 於 15-09-16 發表

原帖由 Vickie1120 於 15-09-16 發表
希望係啦,因為以前果間啲老師交代每一樣野都好好,而我女班主任就好似成日都唔交代清楚,下下要我打去問。 ...
校園暴力事件

子爵府

引用:Quote:原帖由 maggielau8 於 15-09-16 發表

原帖由 Vickie1120 於 15-09-16 發表
希望係啦,因為以前果間啲老師交代每一樣野都好好,而我女班主任就好似成日都唔交代清楚,下下要我打去問。 ...
果個男同學是否B6?

伯爵府

我朋友圈內,有讀英藝的,無一個係英藝畢業。。。
絕對唔係錢問題

別墅

引用:Quote:原帖由+Vickie1120+於+15-09-16+發表

原帖由 mwye 於 15-09-16 發表
果個男同學是否B6?
我冇問,我只係覺得,我女返左兩日學,比人抓左3條傷痕係眼側邊,班主任打黎話連邊個同學整同幾時整都唔知,我覺得小朋友打交好平常,算啦。
第二次班主任打黎,就話我女自己抓傷自條頸流血,再話佢抓傷同學仔,咁我話唔好意思啦,之後我問阿女,你係咪抓傷同學仔,佢話係,我問佢係咪佢抓傷自己,佢話唔係,係同學仔打佢,我話咁你做乜抓傷同學仔,佢話係同學仔打佢,,
我只係覺得,老師唔問清楚,就話我女自殘同打人,我係ftm,由我女bb湊到宜家,帶佢去公園玩或同其他朋友既小朋友玩,佢從來唔會打人,佢比人打比人推都係識喊,係曾經試過比表哥打佢還拖。
仲要佢條頸既傷痕咁深,一啲都唔似自己r痕r傷囉。。。
本身揀呢間學校,係貪佢有校車,4千幾蚊學費唔係一對十幾廿人,可以睇得緊啲跟得足啲,點知連小朋友點打交點比人整親都唔知,啲功課又混亂,開學前交乜費物費打親去問親職員都個個答案唔同,當初我朋友小朋友都讀過,讀完都好言相勸叫我唔好揀呢間,但我諗不是咁差吧?比咁多學費啲師資應該都ok課程應該ok丫,但返左呢個半月學,同我女之前讀n果間私校比,真係爭好遠。我老公叫我睇多排,如果真係物非所值不如轉返有學卷學校算

別墅

引用:我朋友圈內,有讀英藝的,無一個係英藝畢業

原帖由 貓山公主 於 15-09-16 發表
我朋友圈內,有讀英藝的,無一個係英藝畢業。。。
絕對唔係錢問題
我朋友都係讀左一年,轉左校,當初佢都叫我唔好揀呢間

珍珠宮

Vickie1120 發表於 15-9-16 10:44
我冇問,我只係覺得,我女返左兩日學,比人抓左3條傷痕係眼側邊,班主任打黎話連邊個同學整同幾時整都唔知 ...
佢D文書係真係超亂.......
我勸你, 有得走好走.......

我女今年K3, 我都會轉走!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

引用:Quote:Vickie1120 發表於 15-9-16 10:44 我

原帖由 小寶貝兒 於 15-09-16 發表
So bad

珍珠宮

mwye 發表於 15-9-16 12:56
So bad
YES
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

引用:Quote:Vickie1120+發表於+15-9-16+10:44+我

原帖由 小寶貝兒 於 15-09-16 發表
請問你轉去邊間?

大宅

文書係好忙好忙,因為大校,班多,但課程教學內容很好!師資就睇你鍾唔鍾意。我女女讀完n班,都學到很多知識!但k就轉咗!因為有其他心儀學校收!

子爵府

引用:文書係好忙好忙,因為大校,班多,但課程教

原帖由 Cyc816 於 15-09-16 發表
文書係好忙好忙,因為大校,班多,但課程教學內容很好!師資就睇你鍾唔鍾意。我女女讀完n班,都學到很多知 ...
真是冇人系到讀完k3畢業?

侯爵府

引用:文書係好忙好忙,因為大校,班多,但課程教

原帖由 Cyc816 於 15-09-16 發表
文書係好忙好忙,因為大校,班多,但課程教學內容很好!師資就睇你鍾唔鍾意。我女女讀完n班,都學到很多知 ...
N班學到很多知識

子爵府

引用:Quote:原帖由 Cyc816 於 15-09-16 發表文書

原帖由 青青河邊草 於 15-09-16 發表
N班學到很多知識
有冇例子?

大宅

回覆:Vickie1120 的帖子

我都讀左一年n都覺冇咩喎。 係見貴。唔係都讀番距

大宅

畀面勳章

好多讀完n班去左萊恩或德宜

子爵府

引用:好多讀完n班去左萊恩或德宜

原帖由 babykeikeikei 於 15-09-16 發表
好多讀完n班去左萊恩或德宜
因為有學卷?

首頁

尾頁

跳至