母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無媽媽係香港港安生bb呀?想問下佢地母乳安排係點架?會唔會推bb 入房俾你餵呢?
因為上胎係法國生,但餵母乳安排麻麻地,想睇下有邊間醫院會support 得好d thanks !!!!

大宅

回覆:imyvonne 的帖子

我兩胎都喺香港港安,佢地好好非常支持母乳餵哺,每餐都會推BB嚟俾你餵,餵完可以選擇放响床邊(如果有親戚明天嚟探都好方便),或者按鐘叫姑娘推返去nursery佢哋會照顧,等媽媽可以休息!每日會問你半夜想唔想餵,如果你想休息瞓佢哋會餵奶粉!我開完刀大概4、5個鐘頭後就俾我試餵,所以我上奶上得好快!姑娘非常helpful, 會睇下你餵得啱唔啱幫下你!我就係鍾意佢唔使自己行去nursery餵所以第二胎去返港安生的!

大宅

打錯:係親戚*朋友

大宅

引用:我兩胎都喺香港港安,佢地好好非常支持母乳

原帖由 11816 於 15-09-17 發表
我兩胎都喺香港港安,佢地好好非常支持母乳餵哺,每餐都會推BB嚟俾你餵,餵完可以選擇放响床邊(如果有親戚 ...
係呀,會推bb 俾你餵真係好正呀!! 之前法國就真係無咁既service! 請問係咪夜晚佢都肯咁樣做架? 係咪要私人房先俾咁樣呢~~?? 咁賣單係大約幾錢ah???? Thanks!!

大宅

引用:我兩胎都喺香港港安,佢地好好非常支持母乳

原帖由 11816 於 15-09-17 發表
我兩胎都喺香港港安,佢地好好非常支持母乳餵哺,每餐都會推BB嚟俾你餵,餵完可以選擇放响床邊(如果有親戚 ...
因為睇開個醫生無起港安掛單。變左依家都考慮緊浸會定港安好呢.......上網search 港安d 醫生又好似無咩特別comment. 真係1516!!

大宅

引用:Quote:原帖由+11816+於+15-09-17+發表我兩

原帖由 imyvonne 於 15-09-18 發表
係呀,會推bb 俾你餵真係好正呀!! 之前法國就真係無咁既service! 請問係咪夜晚佢都肯咁樣做架? 係咪要私 ...
係呀半夜都會推BB過嚟俾你,我都係住大房(三個人)揀窗邊床,但因為人唔多所以差唔多私家房咁,我鍾意佢咁清靜!開刀醫生費加住院package埋單7萬幾。我都係特登揀一個會喺港安掛牌的醫生

大宅

引用:Quote:原帖由+imyvonne+於+15-09-18+發表係

原帖由 11816 於 15-09-18 發表
係呀半夜都會推BB過嚟俾你,我都係住大房(三個人)揀窗邊床,但因為人唔多所以差唔多私家房咁,我鍾意佢咁 ...
請問你睇開邊個ah? 好嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+11816+於+15-09-18+發表係呀

原帖由 imyvonne 於 15-09-19 發表
請問你睇開邊個ah? 好嗎?
方X生醫生,我兩胎都係揾佢,佢係有D cool cool地,有時問佢問題會有少少串,但佢非常尊業,產檢亦照得好仔細,不過有時要等成個鐘。

別墅

香港港安最近加左這個服務添

大宅

引用:Quote:原帖由+imyvonne+於+15-09-19+發表請

原帖由 11816 於 15-09-19 發表
方X生醫生,我兩胎都係揾佢,佢係有D cool cool地,有時問佢問題會有少少串,但佢非常尊業,產檢亦照得好仔 ...
Thanks !!!:)

大宅

引用:香港港安最近加左這個服務添+

原帖由 lpilot 於 15-09-21 發表
香港港安最近加左這個服務添
真係好體貼!

別墅

回覆:lpilot 的帖子

你有冇用到呀?千幾蚊有幾多比我用呀?

大宅

11816 發表於 15-9-18 21:20
係呀半夜都會推BB過嚟俾你,我都係住大房(三個人)揀窗邊床,但因為人唔多所以差唔多私家房咁,我鍾意佢咁 ...
港安竟然 7 萬幾咁平?你醫生接生費幾多 ? 請問知唔知有幾多 3 人房?

別墅

回覆:Ashidamana 的帖子

可以任叫呀,一次可以叫定五至十bottle. 約500ml 一bottle. 洗手,沖涼都好。

別墅

引用:Quote:11816 發表於 15-9-18 21:20 係呀半

原帖由 gingerrice 於 15-11-12 發表
港安竟然 7 萬幾咁平?你醫生接生費幾多 ? 請問知唔知有幾多 3 人房?
三人房好似2間

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊