夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:KIKI678 的帖子

聽聞3年內轉走左既錢到時都有攞返出黎計,轉走根本就冇用

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 eggpudding 於 15-09-16 發表

原帖由 maisy-lee 於 15-09-16 發表
唔係架,只要層樓係婚姻居所,就算冇名冇比$,都有機會分到,因為貢獻不單以$衡量,可以係某一方有做家務, ...
對,要計婚齡的。煮下飯就有半層樓,得了!?

大宅

引用:聽聞3年內轉走左既錢到時都有攞返出黎計,

原帖由 moneykaman 於 15-09-17 發表
jm 若然倒咗落咸水海,餘借無門,點追呀?

伯爵府

引用:聽聞3年內轉走左既錢到時都有攞返出黎計,

原帖由 moneykaman 於 15-09-17 發表
銀行轉數係會跟到架,同埋三年內所有現金同物業都係共同資產,若女方快手去搞離婚手續,佢可以循法律途徑申請凍結層樓,直至官頒判令為止。

公爵府

回覆:moneykaman 的帖子

咁應該要綜合嘅,咨詢下律師

男爵府

maisy-lee 發表於 15-9-17 13:07
銀行轉數係會跟到架,同埋三年內所有現金同物業都係共同資產,若女方快手去搞離婚手續,佢可以循法律途徑申 ...

除非聯名戶口, 對家老早有帳號資料.

家事庭無調查權, 比著我上庭時會講D錢攞哂去還賭債, 有錢的戶口全部收埋唔上報.
家事庭 系無本事去銀行sss 度查我仲有無錢收埋的!
層樓如只得自己名就偷雞快快賣, 聯名就去搵財仔按咗佢套現, 所有錢轉走, fing 哂!!!

上到庭就 不斷講 我而家仙都唔仙, 無錢!
咁就算包青天翻生都判唔到有錢比對家, ok?

大宅

可以搵私家偵探查下有無資產

首頁

尾頁

跳至