爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說幫外母賣架Prius,因為十幾萬車諗住無咁快賣得出分分鐘無兩個月都賣唔出,又唔想俾收車佬(問咗價差好遠)。
點知好彩又post上網到成交轉戶一星期就搞掂,仲要係第一個睇就成交。

男爵府

好少可咁快

禁止訪問

珊瑚宮

回覆:好順利,架車好快賣咗

Post 係邊?

大宅

回覆 eltontth 的帖子

請問post在哪裡放? 同埋可否share吓試車 , 驗車, 交收的情形? 因我也有車想賣, 但又唔熟程序驚比人呃! 十分謝謝!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

重要点,,,,,,,,,,,係自己部車無問題,貨真價實,心態唔好覺得比人..............

別墅

Post 係邊? x2

大宅

引用:回覆 eltontth 的帖子請問post在哪裡放

原帖由 Metro11 於 15-09-18 發表
回覆 eltontth 的帖子

請問post在哪裡放? 同埋可否share吓試車 , 驗車, 交收的情形? 因我也有車想賣, 但又 ...
post咗喺28car同fb

架車無牌費,所以試車只係喺屋苑內,買家搵咗上門驗車公司

大宅

回覆:eltontth 的帖子

咁請問買家點比錢你們?

複式洋房

不如我講下買賣經驗啦
我之前放過兩次車
兩次都係28到放
首先係28到登左自己部車先,
當然最好就有相啦 越多越多資就唔洗比人私下問咁多
幾多年車,幾錢個啲不再話下啦
我就會打手數幾多,排費到幾時洗唔洗驗,行左幾多km,邊到睇車,車上有咪自己改過既設備(例如DVD機,17寸呔,剛換呔3個月),可唔可以議價等等。
最重要我係會打車行免問。
之後就等人揾你。
至於出黎睇車,我自己做法就會先問對方係咪收車佬,因為佢地會用一個令你火都黎埋既價錢收你部車,最終結果都係不歡而散。所以車行免問呢句說話好緊要。言歸正傳講返睇車喇,咁通常一嚟到就係打開車頭冚check下機件之後行過圈睇吓車身有冇花痕,之後就會比佢揸反個圈試下,咁打幾遠就你哋自己協商啦。咁揸完就開始傾價錢啦,通上佢又講價你又還價,還黎還去。咁傾啊之後呢咁就要睇下對方會唔會要求上架驗車,如果唔洗就睇下佢會唔會落訂。啱如果對方可以落訂,就會拎張臨時買賣合約,合約就上網揾到。
好啦如果傾掂晒價錢訂都落埋咁就到轉名,就係睇下上運輸署定找車行代辦,轉名費1000係由買方比既。
大至上我既經驗係咁,我買都係幾萬蚊車,貴車我就唔知岩唔岩洗。
希望幫到大家

大宅

回覆:Don_lau 的帖子

謝謝你的分享! 對我很有用!

男爵府

畀面勳章

我果架post係 28car都好快有人問津,第一個出來睇已成交

水晶宮

我post 上 car 28 兩日巳賣,仲要十幾個whatsapp 約睇。

首頁

尾頁

跳至