跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 晴B媽 於 08-7-9 11:20 發表
昨晚對住晴晴公公, 真係有d勞氣, 就係關於編班的問題, 對話如下:

公公: 晴晴你咁"渣"架, 由A班跌到去C班!

我: 班主任講左, 分班是撈亂的, 無分邊班叻邊班差架。

公公: 佢D老師都唔知點教架, 幼稚園時好叻, 升去A ...

好多人都係咁諗架.

YY學校係用老師的INITIAL來分班, 但我就永遠講唔出隔離係咩班.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實學校講小一 ∕ 小二係無分精英班 .....
只係升小三就分咗兩班普通話班~

原文章由晴B媽 於 08-7-9 11:20 發表
昨晚對住晴晴 公公, 真係有d勞氣, 就係關於編班的問題, 對話如下:

公公: 晴晴你咁"渣"架, 由A班跌到去C班!

我: 班主任講左, 分班是撈亂的, 無分邊班叻邊班差架。

公公: 佢D老師都唔知點教架, 幼稚園時好叻, 升去A ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我都覺得返全日制,應該可以晏d先上課啦,
ww學校8:00便要上課了,我都覺得早...
你呀仔間學校7:45上課 or 上校車呀...
我覺得8:30到上課就差不多,最好就9:00啦
撗掂3點幾先放學

原文章由 軒媽咪 於 08-7-9 11:54 發表
早晨各位媽咪,
我想問吓妳們的仔女學校的上下課時間(全日制).
因我仔今年9月轉全日制.

1.) 開頭知道可以轉到都好開心, 可以唔駛咁早返學.
點知依家出咗通告, (7:45-3:25)只係比之前遲咗10分鐘咋.
真係激氣我啦.

2. ...

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hehehe

今年7:50上課............黎緊9月將改為 8:15上課.............

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hello !大家午安,

剛去食完辣辣米,因為今朝係學校聽何日東,同鄧肇堅既簡介,我個人就鐘意"鄧"多啲,活啲."何"太死板了,如果我唔係心有所屬,我會選"鄧"

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 jamieconnie 於 08-7-9 15:01 發表
剛去食完辣辣米,

我想問下小辣再上係咪中小辣, 因為我覺我小辣唔夠辣, 咁我咪叫中小辣, 但辣好多, 唔係幾頂得住.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係食中小辣,但今日就好辣,都唔係幾頂到,我覺得手勢問題,有時中小辣就剛剛好,小辣係完全唔辣,唔好味

原文章由 YanYan0116 於 08-7-9 15:09 發表

我想問下小辣再上係咪中小辣, 因為我覺我小辣唔夠辣, 咁我咪叫中小辣, 但辣好多, 唔係幾頂得住.

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 jamieconnie 於 08-7-9 15:20 發表
我都係食中小辣,但今日就好辣,都唔係幾頂到,我覺得手勢問題,有時中小辣就剛剛好,小辣係完全唔辣,唔好味

我都覺得係.
我上次食要叫埋可樂+一碗清湯, 將d米線挾過碗湯到食.

珍珠宮

真係搵日約埋一齊辣辣先得

原文章由 YanYan0116 於 08-7-9 15:28 發表

我都覺得係.
我上次食要叫埋可樂+一碗清湯, 將d米線挾過碗湯到食.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我朋友(個囡已升中學)極力推介鄧x堅的, 佢話入面d老師真係好好, 所以佢就算個囡畢業幾年, 都經常返去幫手搞家長活動的。

原文章由 jamieconnie 於 08-7-9 15:01 發表
hello !大家午安,

剛去食完辣辣米,因為今朝係學校聽何日東,同鄧肇堅既簡介,我個人就鐘意"鄧"多啲,活啲."何"太死板了,如果我唔係心有所屬,我會選"鄧" ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 jamieconnie 於 08-7-9 15:36 發表

你今日見隔離間新嘢(麻酸樂)多唔多人呀.

珍珠宮

係呀,而家換左校長感覺重好啲添,佢而家都係小班教學,但我已心有所屬,唔會變心啦

原文章由 晴B媽 於 08-7-9 15:42 發表
我朋友(個囡已升中學)極力推介鄧x堅的, 佢話入面d老師真係好好, 所以佢就算個囡畢業幾年, 都經常返去幫手搞家長活動的。

公爵府

麻酸樂向柯士甸道有間............以前有去食
新墟呢間暫時未食過..........

原文章由 YanYan0116 於 08-7-9 15:45 發表

你今日見隔離間新嘢(麻酸樂)多唔多人呀.

公爵府

jj ma...........

家姐報料..................香工有水鞋買呀................
款式同淘宝果d差唔多..... 有 37 碼 $180 wow ...........

原文章由 jamieconnie 於 08-7-9 15:47 發表
係呀,而家換左校長感覺重好啲添,佢而家都係小班教學,但我已心有所屬,唔會變心啦

公爵府

我唔辣得呢.............

原文章由 jamieconnie 於 08-7-9 15:36 發表

珍珠宮

麻酸樂係咩呢架

原文章由 florence0204 於 08-7-9 17:12 發表
麻酸樂向柯士甸道有間............以前有去食
新墟呢間暫時未食過..........

珍珠宮

香工係邊個公司呀

原文章由 florence0204 於 08-7-9 17:15 發表

家姐報料..................香工有水鞋買呀................
款式同淘宝果d差唔多..... 有 37 碼 $180 wow ...........

珍珠宮

香工係邊個公司呀

原文章由 florence0204 於 08-7-9 17:15 發表

公爵府

外籍傭工最低工資加一百元

珍珠宮

唔係話,我都無人工加,係咪政府會看下我地有人工加先要加比姐姐先

原文章由 florence0204 於 08-7-9 17:30 發表
外籍傭工最低工資加一百元

首頁

尾頁

跳至