婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

月頭既時候同我好姊妹一齊行街HIGH TEA 買手袋, 果日真係開心到爆...我好姊妹都忍唔住都同我講咗句: ARRIN 你而家真係幸福咗好多, 有老公鍚, 99又煩唔到你!

回想返轉頭, 係! 我自覺係好幸運, 由福建既地獄返咗嚟香港既天堂.

你地睇下就明!(以下內容是針對我個人遇上既99, 並不是歧視任何國籍人士)

福建99
*智識水平極低, 可以話係無! 衛生常識係零,可以的話第三世界D人仲乾淨過佢~

*屋企有抽水馬桶都唔會沖水, 係要儲埋一大堆先用用過既水去沖, 成屋[押]味, 仲衰過公廁.

*新鮮食物如海產類物品會放置到由[鮮]變成[先] (註: 先人個先代表已故) 到假以時日拎返D[先虾]出嚟, 白頭人食黑頭虾, 食果時仲不停講佢買果時好新鮮!

*廚房有小強, 佢地係會直接噴殺蟲劑去爐頭同任何有電既地方, 最正係~佢地係會閂晒所有門窗,要玩黑太陽731,學日本仔打香港時玩毒氣測試....事實証明佢地係唔會死既!

*迷信到極點, 搞到成屋符又佛像閃咭, 但又唔好好安放好佢既[神像] 例如觀音放係電視機前面, 神枱係用嚟攝雜物等. 香係插係個橙上面就算,名符其實香橙.佢屋企搞到成個山墳咁樣....最得意係佢連聖經都有!

*垃圾係屋企隨處亂掉既, 係~真係成屋垃圾, 係~真係蕉皮會攝入梳化邊, 水樽會踼入梳化底....同電視廣告係一樣.佢張床有好多報紙同環保袋, 係一齊瞓既.

*佢地只會諗新抱係一定要生仔, 女係冇用, 一定要係仔, 唔生仔OR生唔到仔一定係個女既有問題.香港女人無大陸女人咁好生養!

佢個愛兒

*愚孝! 乜都以個老母為先. 個老母叫佢食屎都佢會食

*姑寒! 想當年我去買咗1600蚊既手袋, 又無叫佢比, 去到比錢時佢馬上走開! 成程比我阿娘睇到.而家我個C6唔同, 一句鐘意咪買LAW, 之後會問買咗幾錢會比返錢我.

*污糟,唔會做家務, 仲同佢老母一樣咁污糟, 佢煙頭亂掉係地下. 係! 係屋企地下

*唔會知醜, 唔會知衰, 唔會覺得自己有問題

*簡直唔係人嚟....已經唔想再提~..佢已經有佢既報應. (追加#22)

有時會諗起呢2個人都10分嘔心, 同好唔開心....唔緊要啦, 我已經有新生活, C6 好鍚我, 我下個月就生BB啦, 好期待!

<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

禁止訪問

引用:月頭既時候同我好姊妹一齊行街HIGH TEA 買

男爵府

joylu 發表於 15-9-18 10:19
好攞命,但我想知先夫有咩報應
佢周身病~
連精神都有問題~

<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

大宅

回覆:Arrin的玩野99 2015 (千萬不要嫁福建人)

你當年一定係鬼掩眼

禁止訪問

引用:Quote:joylu 發表於 15-9-18 10:19 好攞命

大宅

回覆 joylu 的帖子

是前夫吧!

先夫一般是寫在碑上... ...

禁止訪問

引用:回覆 joylu 的帖子是前夫吧!先夫一般是寫在

公爵府

很久以前我媽媽就咁講(婚前)所以我很好彩未遇到福建人.遇到也會

男爵府

引用:回覆 joylu 的帖子是前夫吧!先夫一般是寫在

原帖由 spiderlily 於 15-09-18 發表
回覆 joylu 的帖子
我係叫(先)夫在先既,因為我當佢死咗!

男爵府

引用:Quote:原帖由 spiderlily 於 15-09-18 發表

原帖由 Arrin 於 15-09-18 發表
我係叫(先)夫在先既,因為我當佢死咗!
你係忠實fans真係明白我心意!

公爵府

你先夫知不知你再婚+大肚 ? 是否因為此原因而精神出左問題 ?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Arrin 於 15-09-18 發表我係

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:Arrin的玩野99 2015 (千萬不要嫁福建人)

時間真係過得快

禁止訪問

引用:時間真係過得快

大宅

我就係無聽媽媽話, 鐘意左個福建人囉
我6299係福建人, 佢地都係知識水平底,
好彩既, 係佢地乾淨(無論餸同屋企), 我C6不愚孝,
但真係好迷信, 大男人囉, 亦都好自私,
我識左C6 4年幾, 結左婚9個月,
都無聽過6299催我生仔喎, 但嫲嫲就有問過下囉

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:joylu+發表於+15-9-18+10:19+好攞命

佢周身病~
連精神都有問題~
咁大鑊?周身病係唔係腸胃病呀,食得太多先蝦?

大宅

都唔係個個福建人係咁架~

福建好大....亦都有好多唔同類的人...

大宅

回覆 Arrin 的帖子

咁大獲連精神都有問題????

大宅

瞓得好勳章

我都好想知你先夫咩病,係性病定咩病,做咩精神有事,莫非知你好過佢,家陣SHORT 左^^

男爵府

引用:Quote:joylu+發表於+15-9-18+10:19+好攞命

佢周身病~
連精神都有問題~
你先夫食咗咁多年地獄料理仲生存ing 算好勁

首頁
12345...7

尾頁

跳至