親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

己安排好3月尾(4大2小) 去東京住哥斯拉酒店, 請幫忙睇下以下行程有無需要改 & 點改好,,

凌晨機
Day 1, 應該 9 點左右到酒店放行李 (新宿) --- 涉谷 --- 原宿 --- 新宿. (可到六本木嗎?)
Day 2, (8:45 出發) 池袋 --- 上野 --- 新宿
Day 3, (8:30 出發) 迪土尼 --- 幕張 Outlet --- 迪土尼 --- 新宿
Day 4, (8:30 出發) 築地(可能唔去) --- 雷門 --- 台埸 --- 新宿
Day 5, (9:30 出發) 東京駅 --- 新宿 (酒店取行李) --- 機埸 (18: 20機)

如果可以留多一日可以點加, (因C6想留多一日, 但要等Agent 覆), 請大家幫忙幫忙. 10萬thanks

禁止訪問

大宅

回覆 tst1800 的帖子

係亞女要求凌晨機, 所以第一日唔敢去遠. 可能3-4點回酒店小ZZZ一陣, 所有希望幫忙睇下之後的行程

伯爵府

pooh_eva 發表於 15-9-20 19:17
己安排好3月尾(4大2小) 去東京住哥斯拉酒店, 請幫忙睇下以下行程有無需要改 & 點改好,,

凌晨機
台場 , 晴空塔 , 吉祥寺

公爵府

引用:己安排好3月尾(4大2小)+去東京住哥斯拉酒店

原帖由 pooh_eva 於 15-09-20 發表

凌晨機
其實除咗廸士尼嗰日趕,其它不大問題,但去Li d地點最主要只係行街剩真係有目的先

禁止訪問

回覆:初次去東京,請大家幫忙睇下個行程, 謝謝 !

大宅

回覆 mwfwinnie 的帖子

哦, MWFWINNIE
即第 4 日, 改為 台埸, 晴空塔,吉祥寺,

大宅

回覆 trin527 的帖子

TRIN527
咁我全日留迪土尼, 其他全都是行行食食咁咋, 多謝大家解答

男爵府

回覆:初次去東京,請大家幫忙睇下個行程, 謝謝 !

上野同雷門可以同一日,順路好近。
亦可行完雷門,喺淺草搭船過台場。
呢度可以諗諗。

男爵府

引用:上野同雷門可以同一日,順路好近。亦可行完

原帖由 ilovefat 於 15-09-21 發表
上野同雷門可以同一日,順路好近。
亦可行完雷門,喺淺草搭船過台場。
呢度可以諗諗。
同埋day2咁早去池袋係做咩?
如果行街,可安排晏d,上午去d多要影相嘅地方先

公爵府

引用:回覆+trin527+的帖子TRIN527咁我全日留迪土

TRIN527
咁就時間鬆好多,有細佬真有耐力留日本迪士尼真可以由8-20 ga, 不過因天氣凍,如果累就番去酒店,免D細佬感冒

公爵府

引用:己安排好3月尾(4大2小)+去東京住哥斯拉酒店

凌晨機
Day 4 雷門, Sky Tree(sky tree有水族館)同可以台塲,不過台塲有好多站,即臨海商塲同高達係唔同站,要睇下想睇乜

水晶宮

pooh_eva 發表於 15-9-20 19:17

凌晨機
日本5日認真唔夠喉 !!

BTW...D4可以咁:

築地(唔只食野, 行吓買吓野都幾得意, 遲D想去都冇得去)-->SKYTREE ( SHOPPING MALL都幾多野買!) -->淺草/雷門--跟住搭船過台埸(可以欣賞彩虹橋)-->新宿

大宅

pbpk03845784 發表於 15-9-21 09:51
日本5日認真唔夠喉 !!

築地(唔只食野, 行吓買吓野都幾得意, 遲D想去都冇得去)-->SKYTREE ( SHOPPING MALL都幾多野買!) -->淺草/雷門--跟住搭船過台埸(可以欣賞彩虹橋)-->新宿

pbpk03845784
多謝你幫我改依個行程, 一日行4個地方唔會太趕嗎? (sorry 真係唔識)

5日認真唔夠喉, 所以而家都問緊可唔可以加多一日.

大宅

Trin 527

多謝提點, 真係未識天氣, 如果去SKY TREE 多數都睇水族館多, 因2個小朋友都係女仔.

大宅

回覆 ilovefat 的帖子

ilovefat

其實我都真係未PLAN 好D行程, 諗住第一日早, 所以第2日先咁PLAN. 請再比D意見我呀, 謝

複式洋房

回覆 pbpk03845784 的帖子

唔好意思,我一月都會去新宿,都想參考你既行程,想問問晴空塔係邊個站落車??

首頁

尾頁

跳至