跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Hihi,Desmond 媽,景愉媽,家悅爸爸,你地響度嗎?
唔知仲有無其他同班同學既爸爸媽媽係 bk member 呢?

我想開個 topic 同大家多多溝通,講講小朋友既學習情況呀

如果有 N3A 既家長入來見到都可以參加架!

[ 本文章最後由 googoo 於 08-8-28 12:05 編輯 ]

子爵府

原文章由 shadowdaniel 於 08-7-8 10:07 發表
家悅爸爸 present.

家悅有無上興趣班?

Lucas e+上緊珠心算同 tomlee 既 junior music course,佢上得好開心,但我同爸爸就覺得要帶佢去上堂好辛苦

子爵府

原文章由 churman 於 08-7-8 12:34 發表
善行媽媽present

welcome welcome!
我係 lucas 媽媽

善行有無返興趣班?

[ 本文章最後由 googoo 於 08-7-8 13:10 編輯 ]

子爵府

Hello, 皓茵媽媽!

我地 d 小朋友都做左差不多一年同學啦,但我好少參加學校 d 活動,唔識大家,所以想用 bk 呢個平臺,聯係下

hihi 熹熹媽媽,
Lucas 差不多上完一期 (十堂),因爲佢早排係咁問我,1+1 係幾多,二加二係幾多,2+3呢? 3+5呢? 我唔知學校會點教,又驚搞亂佢d 方法,啱啱有朋友個仔話學得幾好,咪比佢去試下 lor。 真係幾好,so far lucas 都係覺得計數係好好玩

熹熹鍾意返學嗎?我有時會8卦睇下 n2A 班 d課室日誌,發覺完來兩班雖然同級,但 cover d 野完來唔同 ,我地 project approach 既交通工具 end up 係做巴士,你地係做船,係咪?

子爵府

原文章由 churman 於 08-7-8 13:36 發表

善行還沒有報興趣班,不過打算4歲會找游泳班學游水。
原來N2B也有很多BK MEMBER在,各位同學仔家長您好!

我都想同 lucas 報泳班,但屋企樓下 d班 d 時間唔係好啱,禮拜六日上晝又已經學緊野,懊惱中

子爵府

原文章由 chrisitne 於 08-7-8 16:17 發表
googoo:

其實我都好想了解熹熹學校生活, 互相交流下。

Lucas 對數好敏感wor, + 數已經有學。
你係邊間學??
熹熹對數只可以數1-100.

我地今次project 係船, 打風関係出外參觀已改期2次。

...

可能佢聼表哥表姐講得多,佢問我時佢已經知道1+1=2, 2+2=4。 佢響屋企附近間幼稚園 d 興趣班上咋

我地參觀巴士都改左一次期

子爵府

原文章由 francisca 於 08-7-10 17:51 發表
仲有雅諾媽咪...
不過我依家好少上黎發表lor.多數睇post多.

雅諾學緊ballet+jazz 同埋返畫班.

hello, 雅諾媽咪!
雅諾係咪好鍾意跳舞?

你地 d 小朋友又無同你地講佢鍾意同邊個玩?
Lucas 就成日都話同家悅同家傑玩,以前都成日同家謙玩,尋晚問佢,佢就話家謙 e + 同景愉玩 wor ,我話咁你都可以同景愉一起玩啦,佢話唔得 wor

子爵府

原文章由 maymei 於 08-7-17 12:37 發表

googoo..你去佐邊 開佐topic就走佐去
...

here here! 我去左..去左..旅旅旅..旅行丫mar
去左北海道5 日,剛剛尋晚先返到香港咋。

咦,你知唔知小麵麵去左邊?

子爵府

原文章由 chrisitne 於 08-7-18 15:47 發表
googoo:

兩個小B 一齊去北海島???

係呀,所以攰到死~~~
lucas 都還好,帶住細 b 真係好辛苦,lucas 爸爸話我地多左件 24小時跟身既 hand carry wor

子爵府

原文章由 maymei 於 08-7-21 23:33 發表
googoo.揍小朋友真係體力勞動..小朋識自己行時(肯行)都話丫..否則好似"舉重"咁 .你有冇攜車仔?..anyway
係咪自由行?..好玩嗎?lucas 一定好開心la

有車仔,但都好攰呀,晚晚番到酒店又要洗野

lucas 梗係開心,玩左幾日,e+時時話唔想返學,想放假

今朝仲話返學唔開心,我話你唔鍾意鄭老師咩,佢話鍾意,不過唔鍾意其他小朋友 wor,我話家悅都唔鍾意咩,佢話家悅e+唔同佢玩同子晴玩。 我話你都可以同其他同學一起玩,佢又話唔得,都唔知佢想點~~~ 我唔想佢變孤獨精呀

子爵府

原文章由 蝦碌媽咪 於 08-7-23 11:02 發表
唔好意思,我路過入嚟插句嘴:GOOGOO你同埋細B去,好得呀 ,當年我生咗細女PLAN旅行,一唸到佢嘅行李重過晒其餘三人,終於果次放咗細女飛機三人行.唸番都有些內疚.
...

唔洗內疚,我覺得你既決定好明智 lucas 爸爸第一日, 由屋企捱到機場,由機場捱到酒店,已經無左半條人命,當時佢都不知幾後悔帶左阿b,但當時 後悔已經太遲喇

子爵府

原文章由 shadowdaniel 於 08-7-29 01:37 發表
During the sleeping time on 24 Jul 08, I have taken some photos for them. Quite interesting.

can we see them?

子爵府

原文章由 py9042 於 08-8-12 01:34 發表
hi, 各位:

大家好,我係家瑋媽咪!我得閒的時候都有上BK網架(雖然得閒的時間不算多)

我平時甚少發言, 聽到你地話曾老師唔會跟N2B, 都想問下知唔知點解呀?

同埋呢幾日帶左仔仔做"逃學威龍" (去咗旅行), 唔知學校的 ...

hihi, 家瑋媽咪, 我有 d 家瑋同 lucas 響山頂影既相,成日都想比番你又唔知點比,你可以響呢度睇下,鍾意邊張自己 download 啦:
http://googoo.smugmug.com/gallery/5256427_RuYPZ

曾老師會教一班 n1& n2 合併班,謝老師係一個新老師,好似仲未到任。
呢幾日去左邊度玩?佢地響學校都係玩 d 運動項目,明日係玩具日,後日係玩水日-要著泳褲返學

[ 本文章最後由 googoo 於 08-8-12 14:27 編輯 ]

子爵府

原文章由 小麵麵 於 08-8-27 11:42 發表
星期一返學喇,收拾好心情返學未呢?兩星期暑假就咁就過左LO,大家好快又可以見到喇,而大家既小朋友又可以交比我地既鄭老師同新來既謝老師,唔知道我地班小朋友會點對新來既老師呢?
鄭老師同之前我講Desmond成日蝦曾老師 ...

小麵麵
Lucas 有時都會話比我聽 Desmond naughty 呀 不過問佢 Desmond 點 naughty ,佢又唔識答,問佢自己有無 naughty 佢就梗係話無
原來 Desmond 蝦曾老師,怪唔知 Lucas 話佢 naughty la 不過佢點蝦老師呀?

你地做曬 d 暑期作業味呀?我尋晚先醒起要做,好在得小小 je 應該分三日做得曬。 你地 d 小朋友有無記得要做暑期作業架?定都係要你地提架?

子爵府

原文章由 peggy@_@ 於 08-8-28 00:25 發表
咁多位媽咪我想問吓,救世軍荃灣幼兒園同樓下果間救世軍吳國偉幼稚園,係咪唔同如課程,吳國偉係咪差好多呢?thanks

我就唔太清楚... 淨係知佢地返半日 lor...
我諗你最好打電話問下,可能有 d 觀課日你可以去睇下。

或者有其他媽咪知道?

子爵府

peggy,
唔洗客氣!

各位 N2B 家長,
呢度有d 散學禮影既相,得閑睇睇:

http://googoo.smugmug.com/gallery/5815267_GLrQq

子爵府

原文章由 蝦碌媽咪 於 08-8-28 15:02 發表
恭喜各位學弟學妹喬遷(課室)之喜.記得睇住你哋寶貝去年係ROOM1開始到而家真係好大進步.
係呢,你哋接觸過新校長未呀?感覺如何?

蝦碌媽咪, hihi!

姐姐要升小一 lu wor,開學 d 野準備好曬未?

子爵府

我地係咪要幫小朋友做燈籠?
lucas 尋晚執書包時先講老師話要整燈籠,但課室日誌又無話要 bor。。。。

子爵府

原文章由 chrisitne 於 08-9-1 16:18 發表
All:

新一學期, 又開學啦.
同你地SAY HI, 熹熹今年N3A,
班主任一齊陪上, 新校長???

maymei:

熹熹頭兩日已做完所以功課, 爸爸幫手做新聞報告.
...

christine, 乜 A 班除左暑期作業外,仲要做新聞報告咩?
我地B 班無 wor。。。。

子爵府

原文章由 chrisitne 於 08-9-9 10:46 發表
googoo:

一編新聞分享, 我仔講奧運閉幕, 畫了運動員上台欏奘.

我有擔心細女讀書問題, 她已到兩嵗, 依架新校長, 學校會否收佢讀書。

我都擔心,細仔07年11月先報名,咁多人排,邊度輪得到佢丫~~~ 唔讀救世軍都唔知讀邊間好

首頁

尾頁

跳至